ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏକବିଂଶ କାରଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସ ଅବସରରେ ବୀର ଶହୀଦଙ୍କୁ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି; ଶହୀଦଙ୍କ ବୀରତ୍ୱ ଓ ପରାକ୍ରମର ସ୍ମୃତିଚାରଣ
• କାରଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସ ଭାରତର ଆତ୍ମ ସମ୍ମାନ, ଅଦ୍ୱିତୀୟ ସାହସିକତା ଓ ଦୃଢ଼ ନେତୃତ୍ୱର ପ୍ରତୀକ – ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ
• କାରଗିଲରୁ ଶତ୍ରୁଙ୍କୁ ହଟାଇବାରେ ଉଦାହରଣୀୟ ସାହସ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିବା ବୀର ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କୁ ମୋର ଅଭିବାଦନ
• କାରଗିଲ ବିଶ୍ୱର ଅନ୍ୟତମ ବିପଦସଂକୁଳ ଉପତ୍ୟକା ଯେଉଁଠି ଭାରତୀୟ ସୈନ୍ୟ ଏହାର ଶିଖରରେ ଜାତୀୟ ପତାକା କରିଥିଲେ ଉତ୍ତୋଳନ
• ଏହି ବୀର ଯବାନଙ୍କ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସେବା ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ର ଗର୍ବିତ: ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
26 JUL 2020 2:14PM by PIB Bhubaneswar
କାରଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସର ଏକବିଂଶ ବାର୍ଷିକ ଅବସରରେ ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଶହୀଦମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇବା ସହ ସେମାନଙ୍କ ସାହସ ଓ ପରାକ୍ରମର ସ୍ମୃତିଚାରଣ କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ କାରଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସ ଭାରତର ଆତ୍ମସମ୍ମାନ, ଅଦ୍ୱିତୀୟ ସାହସିକତା ଓ ଦୃଢ ନେତୃତ୍ୱର ପ୍ରତୀକ ।
ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ‘ବିଶ୍ୱର ଅନ୍ୟତମ ଅତି ବିପଦସଂକୁଳ ଉପତ୍ୟକା କାରଗିଲରୁ ଶତ୍ରୁମାନଙ୍କୁ ହଟାଇ ଏହି ପାହାଡର ଶିଖରରେ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ପତାକା ସ୍ଥାପନ କରିବାରେ ଉଦାହରଣୀୟ ସାହସ ଓ ପରାକ୍ରମ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିବା ଆମର ବୀର ଯବାନମାନଙ୍କୁ ମୁଁ ସାଲ୍ୟୁଟ୍‌ କରୁଛି । ରାଷ୍ଟ୍ର ବୀର ଯବାନମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଗର୍ବିତ । ସେମାନେ ମାତୃଭୂମିର ଆଞ୍ଚଳିକ ଅଖଣ୍ଡତାକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବାକୁ ସମର୍ପିତ’ ।
1999 ଜୁଲାଇ 26 ତାରିଖରେ ‘ଅପରେସନ ବିଜୟ’ ମାଧ୍ୟମରେ ଭାରତୀୟ ସେନା ପାକିସ୍ତାନକୁ କାରଗିଲ ଯୁଦ୍ଧରେ ପରାସ୍ତ କରିଥିଲା । ସେହିଦିନଠାରୁ ଏହି ଦିବସକୁ କାରଗିଲ ବିଜୟ ଦିବସଭାବେ ପାଳନ କରାଯାଇଆସୁଛି । ପ୍ରତିବର୍ଷ ଏହି ଅବସରରେ ଭାରତୀୟ ଯବାନମାନଙ୍କ ଅଦମନୀୟ ସାହସ, ଶକ୍ତି, ପରାକ୍ରମ ଏବଂ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ବଳିଦାନକୁ ସ୍ମରଣ କରାଯାଉଛି ।

Ministry of Home Affairs
On the 21st Anniversary of Kargil Vijay Diwas, the Union Home Minister Shri Amit Shah paid tributes to the martyrs and recalled their bravery and valour
Union Home Minister says Kargil Vijay Diwas is a symbol of India’s self-respect, unparalleled bravery and strong leadership
“I salute the brave warriors who displayed exemplary courage in driving out the enemy from Kargil, one of the most difficult terrains in the world and hoisted the tricolour on its peaks. The nation is proud of its brave soldiers who are devoted towards protecting the integrity of the motherland”: Shri Amit Shah
26 JUL 2020 2:14PM by PIB Delhi
On the 21st Anniversary of Kargil Vijay Diwas, the Union Home Minister Shri Amit Shah paid tributes to the martyrs and recalled their bravery and valour. He said Kargil Vijay Diwas is a symbol of India’s self-respect, unparalleled bravery and strong leadership.
“I salute the brave warriors who displayed exemplary courage in driving out the enemy from Kargil, one of the most difficult terrains in the world and hoisted the tricolour on its peaks. The nation is proud of its brave soldiers who are devoted towards protecting the integrity of the motherland,” said Shri Amit Shah.
On July 26, 1999, Indian Armed Forces had defeated Pakistan under Operation Vijay. Since then, Kargil Vijay Diwas is celebrated commemorating the indomitable valour, bravery and supreme sacrifice of the Indian soldier.