ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
এক্সপর্ত কম্মিতীনা নন-পার্সনেল দেতা ফ্রেমৱার্ক্তা মীয়ামদগী কম্মেন্ত পাম্লি
23 JUL 2020 5:50PM by PIB Imphal
নন-পার্সনেল দেতা গবর্নান্স ফ্রেমৱার্ক্কী এক্সপর্ত কম্মিতীনা মীদিয়াদা ঙসি দেতা গবর্নান্স- নন পার্সনেলগী তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংদা ভর্চুএল ওইনা পাংথোকখিবা পাউগী মীফম অমদা ৱা ঙাংখ্রে। ব্রিফিং অদু শ্রী ক্রিস গোপালাকৃষ্ণন্না কম্মিতী অসিগী অতোপ্পা মেম্বরশিংগা লোইননা ফোংদোকখিবনি। মহাক্না অতপ্পা কম্মিতীগী মেম্বরশিংগা লোইননা নন পার্সনেল দেতা অমসুং কম্ম্যুনিতী দেতাগী ৱাহন্থোক পীবা, অমসুং দেতাসিগী মতাংদা চুন্নবা হক অমসুং খুদোংচাবশিংগুম্বা নন পার্সনেল দেতাগী তোঙান-তোঙানবা হীরমশিংদা, কাংলুপ অহুম থোক্না খায়দোকপা – পব্লিক, কম্ম্যুনিতী অমসুং প্রাইবেৎ, দেতা বিজিনেস হায়বা অনৌবা কন্সেপ্ত অসিগী ৱাহন্থোক, ওপন এক্সেস মেতা দেতা রেজিস্তরশিং, দেতাবু এনোনিমাইজ তৌবা, নন-পার্সনেল দেতাগী সেন্সিতিবিতী, দেতা সেয়রিংবু সোবরিন পর্পোজ ওইনা শীজিন্নবা, মরুওইবা পব্লিক ইন্তরেস্ত পর্পজ অমসুং ইকোনোমিক পর্পজশিংগী মতাংদা পনখি।
কম্মিতী অসিনা মীদিয়াশিংনা হংলকপা রো দেতা অমসুং দিরাইব দেতা, নন-পার্সনেল দেতাগী রিগুলেতরী এস্পেক্তশিং, দেতাগী ইকোনোমিক ভেল্যু লৌথোকপা অমসুং নন-পার্সনেল দেতাবু ভারতকী মীয়াম অমসুং খুনাইদা কান্নবা ফংনবগীদমক শীজিন্ননবগী দিজিতেল রিগুলেতরী ফ্রেমৱার্ক তোঙান-তোঙানবা লিগেল এস্পেক্তশিংগী ৱাহংশিংগী পাউখুম পীখি।
এক্সপর্ত কম্মিতী অসিনা মীদিয়াশিংদা ইনপুৎ পীবগী অরোইবা মতম ওগস্ত ১৩, ২০২০ ওইরিবা দ্রাফ রিপোর্ত অসিদা স্তেকহোল্দরশিংনা হেন্না হেন্না শরুক য়াহন্নবগীদমক পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক হায়জখি। https://www.mygov.in/task/share-your-inputs-draft-non-personal-data-governance-framework/

Ministry of Electronics & IT
Expert committee invites public comments on Non-Personal Data Framework
23 JUL 2020 5:50PM by PIB Delhi
The Expert Committee on Non-Personal Data Governance Framework briefed media today, on various aspects of Data Governance - Non Personal through a virtual press conference. The briefing was chaired by Shri. Kris Gopalakrishnan, in the presence of other members of the committee. He along with other members of committee touched upon several emerging and innovative ideas on Non Personal Data such as attempts to give definition of Non-personal Data and the concept of community data and the appropriate rights and privileges over this data, defines three categories – Public, Community and Private, definition of a new concept called Data Business, Open access meta-data registers, Consent for anonymisation of data, sensitivity of Non-Personal Data, defined purposes for data sharing as sovereign purpose, core public interest purposes and economic purposes.
The committee also addressed queries of media on sharing of raw data and derived data, regulatory aspects of Non-Personal Data, harnessing the economic value of data and various legal aspects related to digital regulatory framework to promote the use of Non Personal Data to benefit Indian people and society.
The expert committee requested the media to encourage more and more stakeholders to participate in the ongoing consultation on draft report, where last date of providing inputs is 13thAugust, 2020. https://www.mygov.in/task/share-your-inputs-draft-non-personal-data-governance-framework/