হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
তেমাসেক ফাউন্দেসন, শিঙ্গাপুরদগী অহানবা তাঙ্কক্কী ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৪,৪৭৫ অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ওকখ্রে
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিংনা মতেং পাংগনি : অশ্বিনি কুমার চৌবে
22 JUL 2020 4:56PM by PIB Imphal
তেমাসেক ফাউন্দেসন, শিঙ্গাপুরদগী অহানবা তাঙ্কক্কী ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ৪,৪৭৫ ঙসি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ওকখ্রে । ফাউন্দেসন অসিনা ভারত্তা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর ২,০০০ মতেং ওইনা পীরক্কদবনি । লেমহৌরবা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং ২০২০গী অগস্ত থাদা ফংলগনি । হায়রিবা খুৎলায়শিং অসি কোবিদ-১৯ মোদরেত কেসশিং লায়েংনবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংদা পীরগনি ।
তেমাসেক ফাউন্দেসন, শিঙ্গাপুর থাগৎলদুনা মিনিস্তরনা হায়খি লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং অসিনা মতেং পাংগনি । মসিগী মতেং অসি মতম চানা পীরকই অমসুং অথুবা মতমদা হায়রিবা খুৎলায়শিং অসি পুশিল্লক্নবা মতেং পাংবগীদমক ইন্দিয়ান রেদ ক্রোস সোসাইতি থাগৎলি । মসিগী থবকশিং অসিদা তাতা ত্রস্তনা মতেং পাংখিবা অসি খঙলে । ঈ , প্লাজমা অমসুং মসিগী খুৎলায় অদু মতেং পাংদুনা লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ থেংনদবা মতেং পাংলিবা মীওইশিং ঐনা থাগৎলি ।
শ্রী চৌবেনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী মরক্তা মতেং পীন্দুনা লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ থেংনরি । লৈবাক শীনবা থুংনা মসিগী মহৈ উবা ফংলে । রাজ্য অমসুং য়ু.তি সরকারশিংনা পায়খৎলিবা থবকশিংদা ঐখোয়না পাংবা য়াবা মতেং পাংলি ।
মহাক্না মখা তানা হায়খি ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং অসি কোবিদ-১৯গী মোদরেত কেসশিং লায়েংবদা য়াম্না কান্নৈ । মখোয়না অকোয়বদা ফংলিবা নুংশিৎ অসি ওক্সিজেন চাদা ৯০দগী চাদা ৯৫ ফাওবা ওন্থোকপা ঙম্মি । হায়রিবা খুৎলায়শিং অসি অনাবশিংগী মনাক্ত থম্বা য়াই । হায়রিবা মেছিনশিং অসি কোবিদ কিয়ার সেন্তরশিং অমসুং কোবিদ কিয়ার সেন্তরশিং ওইনা শীজিন্নরিবা রেলৱেজ কোচশিংদা শীজিন্নবা য়াগনি । খুৎলায়শিং অসি ওক্সিজেন সিলিন্দরশিং পুথোক-পুশিন তৌবদা খুদোংচাদবা মনুং-হুঞ্জিনবা মফমশিংদা শীজিন্নবা য়াগনি ।
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ারগী সেক্রেতরি, প্রিতি সুদান, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী ও.এস.দি, রাজেস ভুষান, ইন্দিয়ান রেদ ক্রোস সোসাইতিগী সেক্রেতরি জেনেরেল , আর কে জেন, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী সেনিয়র ওফিসারশিং অমসুং তাতা ত্রস্তকী মীহুৎশিং থৌরম অদুদা শরুক য়াখি ।

Ministry of Health and Family Welfare
Shri Ashwini Kumar Choubey receives the first tranche of 4,475 Oxygen Concentrators from Temasek Foundation, Singapore
The Oxygen Concentrators will aid efforts of Center and State Govts in fight against COVID-19: Shri Ashwini Kumar Choubey
22 JUL 2020 4:56PM by PIB Delhi
Shri Ashwini Kumar Choubey, Minister of State for Health and Family Welfare today received the first tranche of 4,475 Oxygen Concentrators from Temasek Foundation, Singapore. The Foundation has offered to donate total of 20,000 Oxygen Concentrators to India. The remaining Oxygen Concentrators will be received in the month of August 2020. These devices will be made available to States and UTs for use in management of moderate cases of COVID-19.
Expressing gratitude towards Temasek Foundation, Singapore for their generous help, Shri Ashwini Kumar Choubey said that the Oxygen Concentrators will substantially aid the fight against COVID-19 in the country. Calling this contribution ‘very timely’, he also complimented Indian Red Cross Society for facilitating import of devices in the quickest possible time. Efforts of the Tata Trusts in coordinating the entire process were also acknowledged. “I express deep gratitude to all the people who have made donations to the cause of fighting COVID-19 in the country through donating blood, plasma and also making donation in kind”, he added.
Shri Choubey said “Under the dynamic leadership of the Prime Minister, India has been leading the fight against COVID-19 through coordinated efforts between the Centre and States/UTs through the ‘Whole of Government’ approach. The encouraging results are being visible across the country. We are committed to providing all possible support to the State and UT governments in their efforts.”
Commenting on the usefulness of the Oxygen Concentrators, he added that, “The Oxygen Concentrators are helpful devices for moderate cases of COVID-19 patients, who may require low oxygen support. They convert atmospheric air to therapeutic oxygen that has a concentration of 90%-95%.” As the machine obviates the need for transportation and refilling of heavy oxygen cylinders, they can be placed in the wards where such patients are provided care, he said. These machines can be used at COVID Care Centres and the Railway Coaches that have been repurposed as COVID Care centres. The Minister added that they are especially useful in remote areas, where logistical constraints may hinder continuous supply of Oxygen cylinders.
Ms. Preeti Sudan, Secretary (HFW), Shri Rajesh Bhushan, OSD (MOHFW), Shri R K Jain, Secretary General, Indian Red Cross, senior officers from MoHFW and representatives of Tata Trust were present during the event.