শেল-থুম মন্ত্রালয়
সি.বি.দি.তি.না শেনবা চহি ২০১৮-১৯গী ওইনা মশানা য়ানা ইনকম তেক্সকী পরম অদু ইলহন্নবগীদমক্তা জুলাই ২০, ২০২০দগী ই-কেম্পেইন চত্থবা হৌগদৌরি
18 JUL 2020 6:23PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স বিভাগনা তেক্স থিরিবশিংগী খুদোংচাহন্নবগীদমক্তা মশানা য়ানা ইনকম তেক্সকী পরম অদু ইলহন্নবগীদমক্তা জুলাই ২০, ২০২০ নিংথৌকাবা নুমিত্তগী ই-কেম্পেইন চত্থবা হৌরগনি। নুমীৎ ১১নি চত্থগদবা কেম্পেইন অসি শেনবা চহি ২০১৮-১৯গী ওইনা মখোয়গী হন্দোরক্নবগীশিংদা ফাইল তৌখিদবা নত্রগা মান্নদবা/অৱাৎপা লৈবশিং ওইবা শেল থিগদৌরিবা/ইনকম তেক্স থিগদৌরিবা জুলাই ৩০, ২০২০দা লোইশিনগনি।
ই-কেম্পেইন অসিগী পান্দমদি তেক্স থিগদৌরিবশিংনা আই.তি. বিভাগতা মখোয়গী তেক্স/শেলগী ত্রাঞ্জেক্সন তৌবগী ই-পাও অদু ওনলাইন্দা চৎনবা য়াহন্নবগীদমক্তা মরুওইনা শেনবা চহি ২০১৮-১৯গী ওইনা অমসুং মশানা য়ানা নোতিস অমদি স্ক্রুতনী তৌবগী থবক চত্থরক্তনা তৌজহন্নবগীদমক খুদোংচাহন্নবগীদমক্তনি।
ই-কেম্পেইন অসি তেক্স থিরিবশিংদা কান্নহন্নবা তৌবনি। ই-কেম্পেইন অসিগী মখাদা ইনকম তেক্স বিভাগনা তেক্স থিরিবশিংনা মখোয়গী শেল ত্রাঞেজেক্সন তৌবগা মরি লৈনবা স্তেতমেন্ত ওফ ফাইনান্সিএল ত্রাঞ্জেক্সন্স(এস.এফ.তি.), তেক্স দিদক্সন এত সোর্স(তি.দি.এস.), ফোরেন রেমিতেন্সেস(ফোর্ম ১৫ সি.সি.)নচিংবা সোর্সতগী আই.তি. বিভাগনা ফংবা ই-পাওগা মরি লৈনবা মশক খংদোক্নবা তেক্স তিরিবশিংদা ইমেল/এস.এম.এস. থাগনি। বিভাগ অসিনা ই-পাও ত্রাইঙ্গুলেসন শেমগৎনবা অমসুং দেতা এনালাইতিক্সকী মখাদা সেক্যুরিতীশিং, দিরাইভেতিবশিং, কোমোদিতীশিং, ম্যুচুএল ফন্দশিংনচিংবদা জি.এস.তি., এক্সপোর্তশিং, ইম্পোর্তশিং অমসুং ত্রাঞ্জেক্সনশিংগা মরি লৈনবা ই-পাওশিং খোমজিনখ্রে।
দেতা এনালাইসিস তৌবা অসিদা শেনবা চহি ২০১৯-২০(শেনবা চহি ২০১৮-১৯গা মরি লৈনবা)গী ওইনা তেক্স হন্দোরক্নবগী ফাই তৌখিদ্রিবা ত্রাঞ্জেক্সন চাং ৱাংনা তৌবা তেক্স থিবা কয়া অমা মশক খংদোকপা ঙমখ্রে হায়না ফোংদোক্লি। মসিদা নত্তনা ফাইল-তৌদবশিংদা মখোয়গী ইনকম তেক্স হন্দোরক্নবগী পরিংদা চাং ৱাংনা ত্রাঞ্জেক্সন তৌখিবা তেক্স হন্দোরক্নবগী ফাইল তৌখিবা চবুন অমসু মশক খংদোকখ্রে।
মসিগী ই-কেম্পেইন অসিগী মখাদা তেক্স থিরিবশিংনা মখোয়গী চাং য়াম্না ত্রাঞ্জক্সনগী ওইবা ই-পাওগা মরি লৈনবা মরিক চুম্বা ৱারোল অদু মসিগী ওইনা সেম্লবা পোর্তেল অসিদা খংবা ঙম্লগনি। মখোয়না মসিগী ওপ্সনশিংসিদগী অমা খল্লগা ওনলাইন্দা মখোয়গী পাউখুম অদু পীশিনবা য়ারগনি: (i) ই-পাও অসি চুম্মি, (ii) ই-পাও অসি মপুং ফানা চুমদে, (iii) অতোপ্পা মীওই/চহিগা মরি লৈনবা ই-পাও, (iv) ই-পাও অসি অতোপ্পদা উহল্লিবা ই-পাওগী অশাবনি/য়াওরে, অমসুং (v) ই-পাও অসি য়ারক্ত্রে। পাউখুম অসি ওনলাইন্দা পিশিনখ্রবা মরম্না ইনকম তেক্স ওফিসতা চৎপগী মথৌ তারোই।
থিগদবা চহি ২০১৯-২০(শেনবা চহি ২০১৮-১৯গা মরী লৈননা) ফাইল তৌনবগা লোয়ন-লোয়ননা ইনকম তেক্স থিবগী অরোইবা নুমীৎ অসি জুলাই ৩১, ২০২০নি হায়বসি নিংশিংনিংঙাই ওই। তেক্স থিগদবশিংদা মখোয়গী লায়না অমদি কান্ননবা ই-কেম্পেইন অসিদা শরুক য়াদুনা খুদোংচাবা অসি লৌনবা খংহললক্লি।

Ministry of Finance
CBDT to start e-campaign on Voluntary Compliance of Income Tax for FY 2018-19 from 20th July, 2020
18 JUL 2020 6:23PM by PIB Delhi
The Income Tax Department is all set to start an e-campaign on voluntary compliance of Income Tax for the convenience of taxpayers from Monday, the 20th of July, 2020. The 11 days campaign ending on 31st July, 2020 focuses on the assessees/taxpayers who are either non-filers or have discrepancies/deficiency in their returns for the FY 2018-19.
The objective of the e-campaign is to facilitate taxpayers to validate online their tax/financial transaction information available with the I-T Department, especially for the assessees for FY 2018-19 and promote voluntary compliance, so that they do not get into notice and scrutiny process etc.
This e-campaign is being run for the benefit of the taxpayers. Under this e-campaign the Income Tax Department will send email/sms to identified taxpayers to verify their financial transactions related information received by the I-T Department from various sources such as Statement of Financial Transactions (SFT), Tax Deduction at Source (TDS), Tax Collection at Source (TCS), Foreign Remittances (Form 15CC) etc. The Department, has also collected information related to GST, exports, imports and transactions in securities, derivatives, commodities, mutual funds, etc., under information triangulation set up and data analytics.
It is stated that data analysis has identified certain taxpayers with high value transactions who have not filed returns for AY 2019-20 (relevant to FY 2018-19). In addition to the non-filers, another set of return filers have also been identified wherein the high value transactions do not appear to be in line with their Income Tax Return.
Under the e-campaign, the taxpayers will be able to access details of their high value transaction related information on the designated portal. They will also be able to submit online response by selecting among any of these options: (i) Information is correct, (ii) Information is not fully correct, (iii) Information related to other person/year, (iv) Information is duplicate/included in other displayed information, and (v) Information is denied. There would be no need to visit any Income Tax office, as the response has to be submitted online.
It may be noted that the last date for filing as well as revising the Income Tax Return for Assessment Year 2019-20 (relevant to FY 2018-19) is 31st July 2020. Taxpayers are requested to avail the opportunity to participate in the e-campaign for their own ease and benefit.