Ministry of Road Transport & Highways
NHAI to collaborate and partner with premier Technical Institutes for improving Highway Infrastructure leveraging local expertise
13 JUL 2020 7:47PM by PIB Delhi
In its endeavor to provide world-class National Highways (NH) network, NHAI has approached all IITs, NITs and reputed Engineering Colleges to collaborate and adopt nearby stretches of NH, on voluntary basis, as part of Institutional Social Responsibility (ISR). The objective is to leverage the intellectual prudence of students and faculty towards improvement of road infrastructure ecosystem of the country. The Institutes along with its faculty and students have better appreciation of local requirement, topography, resource potential etc. and these vital inputs can be utilized by NHAI during different stages of pre-construction, construction and operation of NH stretches. This decentralized approach, besides building a sense of participation in decision making, also provides an opportunity to the students for hands-on-learning, option for internship and future areas of research. The adoption of stretch by the Institute opens avenue for access to important data, which can be used to improve the quality and safety aspects of NH and enhance local capacity of the Institute in terms of advanced Lab and Simulation systems.
Adoption of NH stretch by an Institute would facilitate stakeholder engagement and help to mitigate the routine local problems such as traffic movement, congestion and immediate identification of accident prone sites. The Highway users become more empowered in resolving local problems through the Institute and the Authority. Such instances would help NHAI in understanding the local needs both in present and future projects, improve the maintenance & riding comfort and develop wayside amenities for enhanced user experience. The overall outcome shall be commuter friendly and enjoyable ride on the NH stretch.
Large number of IITs, NITs and Engineering Colleges have opted to join the scheme and NHAI officers have started mutual consultation with Directors of the interested Institutes. Memorandum of Understanding (MOU) are being signed between the individual Institutes and NHAI for institutionalization of the scheme and bring reformative improvements in the road infrastructure of the country.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
হাইৱেজ ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎনবগীদমক্তা লোকেলগী হৈজ শিংজবা অদু শিজিন্নদুনা এন.ঐচ.এ.আই.না মাংজিল থারিবা তেক্নিকেল ইন্সতিত্যুৎশিংগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা অমসুং পুন্না থবক তৌরগনি
13 JUL 2020 7:47PM by PIB Imphal
মালেমগী থাক্কী নেস্নেল হাইৱেজস (এন.ঐচ.) নেতৱার্ক লৈহন্নবা হোৎনবদা, এন.ঐচ.এ.আই.না আই.আই.তি.শিং, এন.আই.তি.শিং অমসুং মমিং লৈরবা ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজ পুম্নমক্কা চুংশিন্নদুনা অমসুং ইন্সতিত্যুস্নেল সোসিএল রেস্পোন্সিবিলিতী (আই.এস.আর.)গী শরুক অমা ওইনা ইশানা য়ানা মনাক নকপা এন.ঐচ.গী লম্বী শেমগৎকনি। মসিগী পান্দমদি মহৈরোয়শিং অমসুং ফেকল্তীগী মহৈগী ওইবা হৈজ-শিংজবা অদু শিজিন্নদুনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা লম্বীগী ইনফ্রস্ত্রকচর ফগৎনবা হোৎনবনি। ইন্সতিত্যুৎশিং অসিগী ফেকল্তী অমসুং মহৈরোয়শিংগা লোয়ননা মখোয়গী অফবা লোকেল রিক্বের্মেন্ত, তোপোগ্রফী, রিসোর্স পোতেন্সিএল অসিনচিংবা লৈ অমসুং মসিগী মরু ওইবা ইনপুৎশিং অসি এন.ঐচ.এ.আই.না এন.ঐচ.কী লম্বী শেম্বা হৌদ্রিঙৈ, শেম্লিঙৈ অমসুং চল্লাইবগী তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা শিজিন্নবা য়াগনি। ৱারেপ লৌবদা শরুক য়াবগী ৱাখল্লোন অদু লৈহনবা খক নত্তনা দিসেন্ত্রেলাইজ এপ্রোচ অসিনসু মহৈরোয়শিংদা খুৎ পায়দুনা তাকপা, ইনতর্নশিপকী খুদোংচাবা পীবা অমসুং তুংগী রিসর্চ তৌনবা মফম অদু খঙনবা খুদোংচাবা অমা পীরি। ইন্সতিত্যু অসিনা শেমগদৌরিবা লম্বী অসিনা মরু ওইবা দেতাশিং এক্সেস তৌবা য়াহন্দুনা এন.ঐচ.কী ক্বালিতী ফগৎনবা অমসুং খুদোংথিবা থোক্তনবা ফগৎহনবদা শীজিন্নবা য়াগনি অমসুং ইন্সতিত্যুৎকী লোকেল কেপাসিতী অসি এদভান্দ লেব অমসুং সিলুলেসন সিস্তেমশিংদা পুখৎকনি।
ইন্সতিত্যুৎ অমনা এন.ঐচ.কী লম্বী শেম্বনা স্তেকহোল্দর য়াওবদা খুদোংচাবা পীগনি অমসুং নোংমদা থেংনরিবা লম্বীদা গারি চৎপা, মীচিনবা অমসুং এক্সিদেন্ত তোয়না থোকপা মফমশিং খঙদোকপা অসিগুম্বা অসি হন্থহনবদা মতেং পাংগনি। ইন্সতিত্যুৎ অমসুং ওথোরিতীগী খুত্থাংদা হাইৱেজ শিজিন্নরিবশিংনা মম অদুগী ওইবা সমস্য কোকহনবা হেন্নবা থৌনা হাপ্পী। অসিগুম্বা কয়ানা এন.ঐচ.এ.আই.না হৌজিক অমদুং তুংদা লৌখৎকদবা প্রোজেক্তশিংদা মফম অদুগী মথৌ তাবশিং খঙবা, লম্বী অদু শেমজিন্না অমসুং থৌবদা নুংঙাইবা হেনগৎহল্লি অমসুং শিজিন্নরিবগী নুংঙাইনবা লম্বী নকলগী খুদোংচাবা ফংনবা শেমগৎপদা মতেং ওইরগনি। পুম্নমক অসিগী ফমনা এন.ঐচ.কী লম্বীদা তোয়না চৎপদা নুংঙাইহনবা ঙমহল্লগনি।
মশিং য়াম্লবা আই.আই.তি.শিং, এন.আই.তি.শিং অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজশিংনা স্কিম অসি য়াওবা পাম্লি অমসুং এন.ঐচ.এ.আই. ওফিসরশিংনা য়াওবা পাম্লিবা ইন্সিতিত্যুৎশিংগী দিরেক্তরশিংগা লোয়ননা য়ান্দুনা খন্নবা হৌখ্রে। ইন্সতিত্যু অদুগা এন.ঐচ.এ.আই.গী মরক্তা স্কিম অসি ইন্সতিত্যুস্নেলাইজেসন তৌনবা অমসুং লৈবাক অসিগী লম্বী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অচৌবা অহোংবা পুরক্নবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনখ্রে।