Ministry of Road Transport & Highways
MoRTH asks NIC to ensure capturing FASTag details before new vehicle registration and while issuing fitness certificates for national permit vehicles
Besides facilitating smooth commutation/transit, the move to check Covid
NETC integration with VAHAN fully achieved
12 JUL 2020 10:12AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has decided to ensure capturing of FASTag details while registering or issuing fitness certificate to vehicles all over the country. In a letter addressed to NIC, with copies to all the States and UTs, the Ministry has informed that full integration of National Electronic Toll Collection (NETC) with VAHAN portal has been achieved, and the same has gone live with API on 14th May last. The VAHAN system is now getting all information on FASTags through VIN/VRN.
As such, the Ministry has asked to ensure capturing FASTag details while registering new vehicles, as also while issuing fitness certificates to vehicles plying under national permit.
The fitment of FASTag in new vehicles at the time of sales of vehicles of category M and N, was made mandatory in 2017. But the integration with bank account or they being activated was being avoided by citizens, which would be checked now. Fitment of FASTag is to ensure that vehicles crossing the National Highway fee plazas use electronic medium of FASTag payment, and cash payment is avoided. This usage and promotion of FASTag will also be effective to minimising possibilities of spreading COVID at NH Toll Plazas.
The Ministry had issued a Gazette notification in November 2017, on this scheme.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
অনৌবা গারি রেজিস্তার তৌদ্রিঙৈ মমাংদা অমসুং গারিশিংদা নেস্নেল পর্মিতকী ফিতনেস সর্তিফিকেত পীবা মতমদা ফাসতেগকী অকুপ্পা মরোলশিং লৌশিন্নবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রীনা এন.আই.সি.দা খঙহনখ্রে
মসিনা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইহনবগী মথক্তা, কোবিদ লাকশিনবা ঙমহনগনি
এন.ই.তি.সি.গা ভাহনগা মপুংফানা পুনশিল্লে
12 JUL 2020 10:12AM by PIB Imphal
লৈবাক শীনবা থুংনা গারিশিং রেজিস্তার তৌবা নৎত্রগা ফিতনেস সর্তিফিকেত পীবা মতমদা ফাসতেগকী অকুপ্পা মরোলশিং লৌশিন্নবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রীনা ৱারেপ লৌখ্রে। এন.আই.সি অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা পীবা চেরোল অমদা মিনিস্ত্রীনা হায়খি নেস্নেল ইলেকত্রোনিক তোল কলেক্সন(এন ই তি সি)গা বাহান পোর্তেলগা মপুংফানা পুনশিল্লে অমসুং মসি হৌখিবা মে ১৪দা এ.পি.আইদা লাইভ থারে। হৌজিক বাহান সিস্তেম্না ভি.আই.এন/ভি.আর.এনগী খুৎথাংদা ফাসতেগশিংগী ই-পাউ খুদিংমক ফংলে।
অসুম্না, অনৌবা গারি রেজিস্তার তৌবা মতমদা অমসুং নেস্নেল পর্মিতকী মখাদা চেল্লিবা গারিশিংদা ফিতনেস সর্তিফিকেতশিং পীবা মতমদা ফাসতেগকী অকুপ্পা মরোলশিং লৌশিন্নবা মিনিস্ত্রীনা খঙহনখিবনি।
এম অমসুং এন মখলগী গারিশিং য়োনবা মতমদা অনৌবা গারিশিংদা ফাসতেগ নপ্পগী থবক অসি ২০১৭দগী চৎনবা হৌখিবনি। বেঙ্ক একাউন্তগা শম্নবা নৎত্রগা মখোয় এক্তিবেত তৌবা মতমদা মীয়াম্না নান্থোক্নবা হোৎনবা অদু হৌজিক য়েংশিনবা য়ারগনি। ফাসতেগ শীজিন্নবা অসিনা গারিশিং নেস্নেল হায়ৱেজ ফি প্লাজাশিং ফাওদুনা চৎপা মতমদা শেন ওইনা পীবগী মহুৎতা ফাসতেক পেমেন্তগী খুৎথাংদা ইলেকত্রোনিক ওইনা পীগনি। মরম অদুনা ফাসতেগ শীজিন্নবা অসিনা নেস্নেল হায়ৱেজ প্লাজাশিংদা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা হন্থহনবা ঙমনি।
স্কিম অসিগী মতাংদা, মিনিস্ত্রীনা ২০১৭গী নবেম্বরদা গেজেত নোতিস অমা থোকখ্রে।