হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স মন্ত্রালয়গী স্মার্ত সিতী মিসনগী ইন্দিয়া সাইকলফোরচেঞ্জ চেলেঞ্জকী রেজিস্ত্রেসন তৌবা হৌরে
10 JUL 2020 8:53PM by PIB Imphal
স্মার্ত সিতী মিসন্না জুলাই ১০, ২০২০দা ইন্দিয়া সাইকলফোরচেঞ্জ চেলেঞ্জকী রেজিস্ত্রেসন তৌবা হৌখ্রে। চেলেঞ্জ অসি জুন ২৫, ২০২০দা হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্সকী স্তেৎ মিনিস্তর (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) শ্রী হরদিপ শিংহ পুরিনা লোঞ্চ তৌখিবনি। থৌরম অসিদা চেলেঞ্জ অসিগী মতাংদা হায়বগা লোয়ননা শরুক য়াগদৌরিবা শহরশিংনা এপ্লিকেসন পীশিল্লক্নবা ওনলাইন পোর্তেল অমসু লোঞ্চ তৌখি। থৌরম অসিদা স্মার্ত শহরশিংগী সি.ই.ও.শিং, কম্মিস্নরশিং, শহরগী ওফিসিএলশিং, সিবিল সোসাইতীগী লুপশিং, অখং-অহৈশিং অমসুং মীয়াম কয়া য়াওনা মীওই ৪৫০ হেনবনা শরুক য়াখি।
চেলেঞ্জ অসিনা মখোয়গী মীয়ামশিং অমসুং অখং-অহৈশিংগা তান্নদুনা সাইকল থৌবগী মিৎয়েং খুমাং চাউশিলহনবদা পান্দম থম্মি। শহরশিং অসিদা সি.এস.ও.শিং, অখং-অহৈশিং অমসুং বলন্তিয়রশিংগা খুৎশম্নদুনা থৌরাং কয়া য়াত্তুনা থবক ওইনা পাংথোক্নবা পুক্নিং থৌগৎলি। শহরশিংনা হায়জরকপশিং অসি নৈনবদা মীয়ামগা খুৎশম্নবা হায়বসিনা মরু ওইবা হীরম অমা ওইগনি। মসিগী মতাংদা শহরশিং অসিদা তেংবাংনবগীদমক্তা ওনলাইন পোর্তেল অসিদা সি.এস.ও.শিং, অর্বান দিজাইনরশিং, প্লান্নরশিং, মহৈরোয়শিং অমসুং শহরগা খুৎশম্ননা চৎমিন্ননিংবা মীওইশিংগী রেজিস্ত্রেসন তৌনবা ফোর্মশু য়াওরি।
শহরশিংনা চেলেঞ্জ অসিগী অকুপ্পা মরোল লৌবা অমসুং ইন্দিয়া সাইকল৪চেলেঞ্জতা রেজিস্তের তৌনবগীদমক https://smartnet.niua.org/indiacyclechallenge/ তা চংবা য়াগনি। পোর্তেল অসিদা চেলেঞ্জ অসিগী মখা তাবা মরোলশিং অমসুং প্রোজেক্ত অসিগীদমক্তা শহরশিংগা খুৎশম্ননিংবা মীয়ামশিং, অখং-অহৈশিং অমসুং সি.এস.ও.শিংনা রেজেস্ত্রেসন তৌনবা ফোর্মশু য়াওরি।
শহরশিংনা এপ্লিকেসন পীশিনবা য়ারগনি
স্মার্ত শহর মিসনগী মখাদা লৈবশিং, রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী কোনুংশিং অমসুং মীওই লাখ ৫দ্গী হেন্না লৈবা শহরশিংনা চেলেঞ্জ অসিদা শরু য়াবা য়াগনি। চেলেঞ্জ অসি তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোক্কনি। মতিক চাবা শহরশিংনা রেজিস্তর তৌদুনা মখোয়গী এপ্লিকেসন অসি জুলাই ১০দগী হৌরগা জুলাই ২১ ফাওবগী মনুংদা পীশিনবা য়াগনি।
চেলেঞ্জ অসি তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোক্কনি। অহানবা তাঙ্কক অসি ওক্তোবরদা পাংথোক্কনি অমসুং মসিদা শহরশিং অসিনা সাইকল থৌবা খুমাং চাউখৎহনগদবা অনৌবা থৌওং হৌদোক্তুনা মখা তানা চাউথোকরকপা য়াবা থৌওং শেম্বদা মিৎয়েং চংগদবনি। ওক্তোবর ২০২০দা শহর ১১ খনগৎকনি অমসুং শেলগী মনা লুপা কোতি ১গা লোয়ননা লৈবাক্কী অমসুং মালেমগী অখং-অহৈশিংদগী মে ২০২১দা হৌগদবা তাঙ্কক অনিগীদমক্তা চাউথোকপা খোংথাং পায়খৎপগী মতাংদা পাউতাক কয়া ফংগনি।
ইন্দিয়া সাইকলফোরচেঞ্জ চেলেঞ্জকী পান্দম
কোবিদ-১৯গী পাউখুম অমা ওইনা ইশাগী ওইবা চত্থোক চৎশিন তৌবগী পাম্বৈ লৈজবগী তঙাই ফদবা হেনগৎলক্লি। আই.তি.দি.পি. ইন্দিয়া প্রোগ্রাম্না হন্দক্তা চত্থখিবা সর্বে অমদা শহরশিংনা লোকদাউনদগী থোক্লকপা মতমদা সাইকল থৌবগী চাং ৫০-৬৫% হেনগৎকনই হায়রি। মালেম শিনবা থুংবদা লৈবা শহরশিংনা মখোয়গী সাইকল থৌবগী নেৎৱর্ক অমসুং সাইকল ৱাইনবগী পথাপ অসি হেন্না চাউথোকহন্নিংই। আই.তি.দি.পি.গী মতুং ইন্না সাইকল থৌবদা হেনগৎলকপনা শহরশিংদা অশংবা শেন্মিৎলোন হিংগৎহনবদা তেংবাংগনি হায়রি। সাইকলগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংদা শেল থাদবগী চাং অসি হান্না ওইরম্বদগী শরুক ৫.৫ হেনগৎলে। অতেনবা মফমশিংদা সাইকল থৌবনা ভারতকী শেন্মিৎলোন্দা লুপা ত্রিলিয়ন ১.৮গী কান্নবা পীগনি।
ভারতকী শহরশিংদা সাইকল থৌবগী খোংথাংশিং
ভারতকী শহরশিংনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী পায়খুম ওইনা সাইকল থৌবদা খুমাং চাউখৎনবা কন্না হোৎনরি। কোল্কতানা পার্কিং তৌফমশিংবু সাইকল থৌফম ওন্থোক্নবা ৱারোল অমা হৌদোকখ্রে। শহর অসিনা থা মরিগী মনুংদা অহানবা রোদ সর্বে অমা পাংথোক্কনি অমসুং মসিগী মতুংদা মথং চহী হৌরকপা প্রোজেক্ত অসি থবক ওইনা পাংথোক্কনি। গুৱাহাতিদা বাইসাইকল মেয়র অমসুং পেদল ফোর চেঞ্জনা শৌগত্তুনা গ্রীন লেন ফাউন্দেসন্না শহর মনুংদা সাইকল থৌবগী খ্বাইদগী ফবা লম্বী খংনবা মীয়ামগী ওইবা সর্বে অমা চত্থরি অমসুং মসি চেলেঞ্জকী মনুংদা চলহনগদৌরি।
“হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না শহরশিংবু লৈরিবা মীয়ামদা মতম শাংনগী ওইবা চত্থোক চৎশিন তৌবগী পাম্বৈ পীনবা মগুম লৈবা ত্রান্সপোর্তকী পথাপ অমা শেম্নবা তেংবাংনবা কন্না হোৎনরি। মীয়াম্না তেক্ত কায়দনা অমসুং নুংঙাইনা সাইকল থৌবগী পান্দম অমা ফংনবা হোৎনমিন্নসি হায়না ঐহাক্না হায়রি।
-হরদীপ শিংহ পুরি
স্তেৎ মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ),
হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স মন্ত্রালয়
“ঐখোয়না লৈবাক শিনবা থুংনা সাইকল তৌবা নুংঙাইনবা শহরশিং শেম্নবা ইন্দিয়া সাইকলফোরচেঞ্জ চেলেঞ্জ হৌদোকপদা চাউথোকচবা ফাওই। সাইকলনা ত্রান্সপোর্ত সেক্তরগীদমক্তা কোবিদ-১৯দগী থোক্লক্তুনা গ্রীন রিকোবরী পীগনি অমসুং ঐখোয়গী শহরশিংগী অফবা, মতম কুইনা চৎপা অমসুং চত্থোক চৎশিন তৌবদা নুংঙাইবা গোলদন এজ অমা শেম্লগনি”।
-দুর্গা শঙ্কর মিশ্রা, আই.এ.এস.
সেক্রেতরী,
হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স মন্ত্রালয়

Ministry of Housing & Urban Affairs
Smart Cities Mission, Ministry of Housing and Urban Affairs opens registration for India Cycles4Change Challenge
10 JUL 2020 8:53PM by PIB Delhi
The Smart Cities Mission opened the registration for India Cycles4Change Challenge on 10th July, 2020. The challenge was launched on 25th June, 2020 by Shri Hardeep Singh Puri, Minister of State (Independent Charge), Housing and Urban Affairs. The event was marked by description of the Challenge brief and launch of the online portal for submission of application for participating cities. The event was attended by over 450 participants, including CEOs of Smart Cities, Commissioners, city officials, civil society organizations, experts, and citizens.
The Challenge aims to help cities connect with their citizens as well as experts to develop a unified vision to promote cycling. Cities are encouraged to collaborate with CSOs, experts, and volunteers as they develop and implement their plans. Citizen collaboration will also be a key metric in the evaluation of proposals submitted by the cities. To assist the cities in this aspect, the online portal also features a registration form for CSOs, urban designers, planners, students and other citizens who wish to collaborate with their cities.
Cities can access the Challenge Brief and register for the India Cycles4Change Challenge on the portal at https://smartnet.niua.org/indiacyclechallenge/. The portal also offers further details on the Challenge and a registration form for citizens, experts, and CSOs to express their interest in collaborating with the city for the project.
Applications open for cities
The Challenge is open to all cities under the Smart Cities Mission, capital cities of States/UTs, and all cities with a population of more than 5 lakh population. The Challenge will run in two stages. All eligible cities can register and submit their applications on the portal from 10th until 21st July.
The Challenge will run in two stages. Stage One will run until October where cities will focus on piloting quick interventions to promote cycling and developing a scale-up strategy. In October 2020, 11 cities will be shortlisted and will receive Rs. 1 Crore award and guidance from national and international experts to further scale-up the initiatives in Stage Two, which will be held until May 2021.
The vision of the India Cycles4Change Challenge
The need for personalized forms of transport is expected to increase as a response to COVID-19. A recent survey by the ITDP India Programme shows that cycling would increase by 50-65% as cities come out of lockdown. Cities around the world are leveraging the opportunity to expand their cycling networks and public bicycle-sharing systems. As per ITDP, increasing cycling can help cities in a green economic recovery. Investments in cycling infrastructure have economic benefits of up to 5.5 times the initial investment. Cycling for short distances can result in an annual benefit of INR 1.8 trillion to the Indian economy.
Cycling initiatives in India Cities
Indian cities have started working towards promoting cycling as a response to the COVID-19 pandemic. Kolkata has proposed a dedicated cycle corridor by reclaiming parking spaces. The city will conduct a preliminary road survey within four months, after which the project will be implemented by early next year. In Guwahati, The Green lane Foundation, with the support of the Bicycle Mayor of Guwahati and Pedal for a Change, is conducting a survey for citizens to vote for the best routes for bicycle lanes in the city, which will be incorporated into the Challenge.
“The Ministry of Housing and Urban Affairs is committed to helping cities develop high quality transport systems that offer sustainable mobility options to their residents. I urge all cities to work towards achieving a vision of safe and fun cycling for everyone.”
- Hardeep Singh Puri
Minister of State (Independent Charge),
Ministry of Housing and Urban Affairs
“We are proud to launch the India Cycles4Change Challenge with the ambitious goal of creating cycling-friendly cities across the country. Cycling can aid a green recovery from COVID-19 for the transport sector and create a golden age for active, sustainable, and efficient travel in our cities.”
- Durga Shanker Mishra IAS
Secretary,
Ministry of Housing and Urban Affairs.