স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়না সেক্তর খুদিংগী হৈ-শিংলবা থৌমীশিংগী দিমান্দ-সপ্লাইগী অহাংববু শম্নহন্নবা এ.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা অসীম দিজিতেল প্লেৎফোর্ম লোঞ্চ তৌখ্রে
পোর্তেল অসিনা লৈফম অমসুং ইন্দস্ত্রীগী দিমান্দগী মতুং ইন্না থৌমীশিংগী অকুপ্পা ৱারোলশিংবু মেপ তৌগনি
বন্দে ভারত মিসনগী মখাদা ভারত্তা হল্লক্লবা অমসুং স্বদেস স্কিল কার্দ মেনশিনখ্রবা ভারত অমসুং মসিগী ৱাংমদা লৈবা লৈরিবা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগী দেতাবেজ অসি অসীম পোর্তেলগী মনুং চলহনখ্রে
তোঙান তোঙানবা রাজ্য অমসুং কেন্দ্রগী স্কিল পীনবগী স্কিমশিং, পি.এম.কে.ভি.ৱাই., ফীদা য়ুম্ফম ওইবা প্রোগ্রামশিংদগী, নেন্সেল অর্বান লাইব্লিহুদ মিসন, দীন দয়াল উপাধ্যায় গ্রামীন কৌশলয়া য়োজনা অমসুং সীখো ওর কমাও য়াওনা, স্কিল ইন্দিয়া পোর্তেলদা লাকপা মীওইশিংগী দেতা খুদিংমকশু পুনশিল্লগনি
10 JUL 2020 4:36PM by PIB Imphal
মহৈ-মশিং লৈবা থৌমীশিংগী মার্কেত্তা ইনফোর্মেসন ফ্লো অমসুং দিমান্দ-সপ্লাইগী অহাংবা লৈরিবা অসিবু শম্নহনবদা তেংবাংনবা হায়দুনা স্কিল দিবেলপমেন্ত এন্দ ইন্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয় (এম.এস.দি.ই.)না ঙসি ‘আত্মানির্ভর স্কিল্দ ইমপ্লোয়ী ইমপ্লোয়র মেপ্পিং (অসীম) কৌবা পোর্তেল অমা মহৈ-মশিং হৈবা মীওইশিংবু চান্নবা পুন্সি মহিং তানবগী খুদোংচাবা পীনবা হৌদোকখ্রে। কারবারগী চাংদম্নবা অমসুং শেন্মিৎলোনগী শাহৌ লৌবদা তেংবাংগদবা মহৈ-মশিং হৈবা থৌমী লৌবতা নত্তনা মসিগী আর্তিফিএল ইন্তেল্লিজেন্সতা য়ুম্ফম ওইবা প্লেৎফোর্ম অসিনা মখোয়বু খুৎশমদুনা পুবিদুনা কোবিদ ইরাং অসিগী মতুংদা লাক্কদৌরিবা চান্নবা থবক ফংহন্দুনা মখোয়গী কেরিয়রবু পাঙ্গল হাপ্পদা তেংবাংগনি।
অহোংবা থুবা থবক্কী মওং অমসুং মসিনা থবক তৌরিবা মীওইশিংদা কয়া য়াম্না শোকহনবগে খংবসিনা লায়চৎ অসিগী মতুংদা ওইরক্কদৌরিবা অনৌবা মহৌশাগা চান্ননা স্কিল পীবগী মওংবু শেমদোকপদা তেংবাংগনি। সেক্তরশিংদা লৈরিবা মহৈ-মশিংগী অহাংবা মশক খংদোকপা অমসুং মালেমগী ওইবা অফবা চৎনবি কয়া অমা হঙ্গৎনা য়েংশিনবগী মথক্তা অসীমনা থবক পীবা মীওইশিংদা মহৈ-মশিং হৈরবা থৌমী কয়া লৈরিবা অসিসু খংহন্দুনা মখোয়বু করম্না নেক্কদগে হায়বগী মতাংদশু খন্থহনগনি। আত্মানির্ভর স্কিল্দ ইমপ্লোয়ী ইমপ্লোয়র মেপ্পিং (অসীম)না ৱর্কফোর্স মার্কেৎ অমসুং পীফম থোকপা হৈশিংবা থৌমীশিংগী দিমান্দগী মওং মতৌশিং অসি দেতাশিং, চৎনবী অমসুং নৈনবশিংগী মতুং ইন্না শিনগনি। মসিনা তঙাই ফদবা স্কিল লৈবা অমসুং থবক ফংবগী অকুপ্পা ৱারোলশিংগী হৌজিক হৌজিক্কী ওইবা ৱারোলশিং পীগনি।
স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিনরশিপকী মন্ত্রী দাঃ মহেন্দ্র নাথ পান্দেনা অসীম পোর্তেল লোঞ্চ তৌরদুনা হায়খি, “প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘আত্মানির্ভর ভারত’কী মংলান অমসুং ইন্দিয়া গ্লোবেল ৱীক ২০২০ সম্মিত্তা ‘ভারত অসি হৈথোয় শিংথোয়বা ময়ামগী লৈফম্নি’ হায়খিবা অদুদা অসীম পোর্তেল অসিনা সেক্তরশিংদা লৈরিবা দিমান্দ-সপ্লাইগী অহাংবা মেনশিন্দুনা লৈবাকসিগী নহাশিংদা খুদোংচাবা কয়া অমা পীগনি। হৈথোয় শিংথোয়বা থৌমী কয়া মশক খংদোকপা অমসুং য়াম্না মরু ওইনা কোবিদকী ইরাংসিগী মতুংদা মখোয়গী খুন্নাইদা মখোয়গী পুন্সি মহিং তানবগী চান্নবা থবক পীবনা ভারতনা ফগৎলকপগী পান্দমদা চৎলিবা লম্বী অসিগী চৎলিবা খোংজেল অসি হেন্না য়াংখৎহনগনি। দিমান্দ অমসুং আউৎকমদা য়ুম্ফম ওইবা স্কিল দিবেলপমনেত প্রোগ্রাম কয়া পাংথোকহন্নবগীদমক্তা তেক্নোলোজী অমসুং ই.-মেনেজমেন্ত সীস্তেম শিজিন্নবা হেনগৎলকপগা লোয়ননা মসিগী প্লেৎফোর্ম অসিনা স্কিল ইকোসীস্তেম অসিদা থবক তৌনবা স্কিম কয়া অমা পুনশিলহল্লকপদা মতেং পাংগনি। মসিনা দেতা অমা অনিরক হঞ্জিনবা থোকপা য়েংশিন্দুনা অমসুং খা তানা লৈবাক অসিগী বোকেস্নেল ত্রেনিং পীবগী থৌওংবু নৌনা শেমদোক্তুনা স্কিল পীবা, স্কিল হেনগৎহনবা অমসুং নৌনা স্কিল পীবগী থৌওংবু পরিং নাইহনগনি”।
অসীম্না মতৌ করম্না স্কিল্দ ৱর্কফোর্স মার্কেৎ অসিগী দিমান্দ-সপ্লাইগী অহাংবা অসি করম্না মেনশিনগদগে হায়রদুনা এন.এস.দি.সি.গী চেয়রমেন অমসুং লার্সেন এন্দ তুব্রোগী গ্রুপ চেয়রমেন শ্রী এ.এম. নাইকনা হায়খি, “কোবিদ লায়চৎ অসিনা ওইহল্লকপা সোসিও-ইকোনোমিক্কী ফিভম অসিনা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংদা শাথিনা শোকহনখি। হৌজিক্কী ওইরিবা ফিভমসিদা এন.এস.দি.সি.না লৈবাক শিনবা থুংনা চোখায়রবা মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংবু মশক খংদোক্তুনা মখোয়গা চান্নবা মহৈশিংগী মতুং ইন্না চান্নবা থবক পীদুনা পুন্সি মহিং অমা শেম্বা ঙমহন্নবা থৌদাং লৌরে। অসীম প্লেৎফোর্ম হৌদোকপা অসিনা লম্বী অসিগী অহানবা খোংথাংনি। অসীম্না থবক পীবা অমসুং থবক তৌবা মীওইশিংদা পীগদৌরিবা হৌজিক হৌজিক্কী ওইবা ৱারোলশিং অসিনা লেবর ইকোসীস্তেমদা মগুন হাপকনি অমসুং শেন্মিৎলোন অসিবু নৌনা হিংগৎহনবদা তঙাই ফদবা ৱর্কফোর্সকী মনুংদা লৈনরিবা থাজবশু শেমগৎপদা তেংবাংগনি”।
অসীম অসি https://smis.nsdcindia.org/ দা এপ অমা ওইনশু ফংগনি। এপ অসি নেস্নেল স্কিল দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (এন.এস.দি.সি.)না বেঙ্গালোরগী ব্লু কোল্লার ইমপ্লোয়মেন্ত মেনেজমেন্ততা নিংথিনা হৈবা কম্পেনী বেত্তরপ্লেসকা খুৎশম্নদুনা শেম শাদুনা শেন্নবনি। অসীম প্লেৎফোর্ম অসিনা প্রোগ্রাম তৌনবা থবক পাংথোক্নবা পথাপশিংনা শেম শাবা চৎনবি অমসুং নৈনবশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা ৱারেপ লৌবা অমসুং পোলিসী শেম শাবদা শৌগৎপগী পান্দম থম্মি। অসীমনা এন.এস.দি.সি. অমসুং মসিগী সেক্তর স্কিল কাউন্সিলদা ইন্দস্ত্রীগী অপাম্বা, স্কিলগী অহাংববু নৈনবা, জিলা/রাজ্য/ক্লস্ত্ররদা লৈবা দিমান্দশিং, ৱর্কফোর্স পীবা ঙম্বা মরু ওইবা কাংলুপশিং, মরু ওইবা কঞ্জ্যুমরশিং, মাইগ্রেসন পেত্তর্ন অমসুং কেন্দিদেৎশিংগী মতিক চাবা কেরিয়র কয়া য়াওবা দিমান্দ অমসুং সপ্লাইগী পেত্তর্নশিংগী হৌজিক হৌজিক্কী ওইবা ৱারোলশিং পীগনি। পোর্তেল অসিদা আই.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা ইন্তর্ফেস অহুম য়াওরিঃ
• ইমপ্লোয়র পোর্তেল- ইমপ্লোয়র ওনবোর্দিং, দিমান্দ এগ্রেগেসন, কেন্দিদেৎ খনবা
• দেশবোর্দ- রিপোর্তশিং, ত্রেন্দশিং, এনালাইতিক্সশিং অমসুং অহাংবশিং মশক খংহনবা
• কেন্দিদেৎ এপ্লিকেসন- কেন্দিদেৎকী প্রোফাইল শেম্বা অমসুং শেন্নবা, থবক্কী মতাংদা তাকপা
অসীম অসি লৈরিবা থবকশিংগা স্কিল লৈবা থৌমীশিংগগী পুংবা শেম্নবা ইঞ্জিন অমা ওইনা শিজিন্নগনি। থবক্কী মওং, সেক্তর অমসুং লৈফমগী ওইবা ৱারোলশিং পীদুনা পোর্তেল অমসুং এপ অসিদা রেজিস্ত্রেসন তৌনবা খুদোংচাবা য়াওরি। স্কিল লৈবা থৌমীশিংনা এপ্তা মখোয়গী প্রোফাইল রেজিস্তর তৌদুনা অকোয়বদা লৈবা থবক্কী খুদোংচাবশিং থিবা য়াগনি। অকক্নবা সেক্তরশিংগী চান্নবা স্কিল লৈবা মীওইশিং থিরিবা থবক পীবা মীওইশিং, এজেন্সীশিং অমসুং থবক শেন্নবা মীওইশিংনা মখোয়গী অপাম্বা ৱারোলশিং অদুসু লায়না ফংলগনি। মসিনা পোলিসী শেম শাবা মীওইশিংবুসু সেক্তর খুদিংগী ওইবা তসেং তসেংবা ফিভম অদু উবা ফংলগনি।

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Ministry of Skill Development and Entrepreneurship launches AI-based ASEEM digital platform to bridge demand-supply gap of skilled workforce across sectors
The portal will map details of workers based on regions and local industry demands
Database of labour migrants in Indian states and overseas citizens, who returned to India under the Vande Bharat Mission and filled SWADES Skill Card, has been integrated with the ASEEM portal
Candidate data coming to Skill India Portal from various state and central skilling schemes will be integrated including PMKVY, Fee-based Programs, National Urban Livelihoods Mission, Deen Dayal Upadhyaya Grameen Kaushalya Yojana and Seekho aur Kamao
10 JUL 2020 4:36PM by PIB Delhi
In an endeavour to improve the information flow and bridge the demand-supply gap in the skilled workforce market, the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE) today launched ‘Aatamanirbhar Skilled Employee Employer Mapping (ASEEM)’ portal to help skilled people find sustainable livelihood opportunities. Apart from recruiting a skilled workforce that spurs business competitiveness and economic growth, the Artificial Intelligence-based platform has been envisioned to strengthen their career pathways by handholding them through their journeys to attain industry-relevant skills and explore emerging job opportunities especially in the post COVID era.
Envisaging the rapidly changing nature of work and how it impacts the workforce is crucial in restructuring the skilling ecosystem with the new normal settling post-pandemic. Besides identifying major skills gap in the sectors ​and providing review of global best practices, ASEEM will provide employers a platform to assess the availability of skilled workforce and formulate their hiring plans. Aatamanirbhar Skilled Employee Employer Mapping (ASEEM) refers to all the data, trends and analytics which describe the workforce market and map demand of skilled workforce to supply. It will provide real-time granular information by identifying relevant skilling requirements and employment prospects.
Announcing the launch of the ASEEM portal, Dr. Mahendra Nath Pandey, Hon’ble Minister of Skill Development & Entrepreneurship, said “Driven by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of ‘Aatamanirbhar Bharat’ and his assertion of ‘India as a talent powerhouse’ at the India Global Week 2020 Summit,, the ASEEM portal has been envisioned to give a huge impetus to our persistent efforts to bridge the demand-supply gap for skilled workforce across sectors, bringing limitless and infinite opportunities for the nation’s youth. The initiative aims to accelerate India’s journey towards recovery by mapping skilled workforce and connecting them with relevant livelihood opportunities in their local communities especially in the post COVID era. With the increasing use of technology and e-management systems which assist in bringing in processes and intelligent tools to drive demand driven and outcome-based skill development programs, this platform will ensure we bring in close convergence and coordination across various schemes and programs operating in the skill ecosystem. This will also ensure that we monitor any sort of duplication of data and further re-engineer the vocational training landscape in the country ensuring a skilling, up-skilling and re-skilling in a more organised set up.”
Highlighting how ASEEM will bridge the demand supply gap in the skilled workforce market, Shri AM Naik, Chairman, NSDC and Group Chairman, Larsen & Toubro Limited said, “Migrant labour has been severely impacted by the socio-economic fallout of the COVID pandemic. In the current context, NSDC has taken up the responsibility of mapping the dispersed migrant population around the country and providing them the means to re-build their livelihood by matching their skill-sets to available employment opportunities. The launch of ASEEM is the first step on that journey. I am confident that the real-time information ASEEM provides to both employer and employee will add value to the labour ecosystem and contribute to building the trust among the workforce, which is essential for the recovery of the economy.”
ASEEM https://smis.nsdcindia.org/, also available as an APP, is developed and managed by National Skill Development Corporation (NSDC) in collaboration with Bengaluru-based company Betterplace, specialising in blue collar employee management.. ASEEM portal aims at supporting decision and policymaking via trends and analytics generated by the system for programmatic purposes. ASEEM shall help in providing real-time data analytics to NSDC and its Sector Skill Councils about the demand and supply patterns including - industry requirements, skill gap analysis, demand per district/ state/cluster​​, key workforce suppliers, key consumers​, migration patterns​ and multiple potential career prospects for candidates.​ The portal consists of three IT based interfaces -
• Employer Portal – Employer onboarding, Demand Aggregation, candidate selection ​
• Dashboard – Reports, Trends, analytics, and highlight gaps ​
• Candidate Application – Create & Track candidate profile, share job suggestion ​
ASEEM will be used as a match-making engine to map skilled workers with the jobs available. The portal and App will have provision for registration and data upload for workers across job roles, sectors and geographies. The skilled workforce can register their profiles on the app and can search for employment opportunities in their neighbourhood. Through ASEEM, employers, agencies and job aggregators looking for skilled workforce in specific sectors will also have the required details at their fingertips. It will also enable policymakers take more objective view of various sectors.