রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ওল ইন্দিয়া তুরিস্ত ভেহিকলস ওথোরাইজেসন এন্দ পর্মিত রুলস, ২০২০গী মতাংদা ৱারোল ফোঙদোক্নিংবশিং কৌরি
অনৌবা নিয়মশিং অসিনা লৈবাক শীনবা থুংনা তুরিজম চাউখৎহনগনি অমসুং রাজ্যশিংগী রেভেন্যু হেনগৎহনগনি
03 JUL 2020 9:32AM by PIB Imphal
লৈবাক শীনবা থুংনা তুরিজম চাউখৎহন্নবা সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকলস রুলস, ১৯৮৯গী মখাদা নেসনেল পর্মিত পীবগী থবক শেমদোক্নবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা নোতিস অমা থোক্লে। নেসনেল পর্মিত পীবগী থবকশিংগী মখাদা পোৎ-চৈ পুবা গারিশিং মাইপাক্লবা মতুংদা তুরিস্তশিং পুবা গারিশিং অপনবা লৈতনা চেনবা য়ানবা মিনিস্ত্রিনা থবক পায়খৎলকপনি। অনৌবা নিয়মশিং অসি “ওল ইন্দিয়া তুরিস্ত ভেহিকলস ওথোরাইজেসন এন্দ পর্মিত রুলস, ২০২০” হায়না খঙনগনি ,মসি মীয়াম অমসুং মরী লৈনবশিংনা খন্ননবা ২০২০গী জুলাই ১দা ফোঙলে অমসুং মসিনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী রাজ্যশিংদা তুরিজম চাউখৎহনগনি অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী রেভেন্যু হেনগৎহনগনি। ৱাফম অসি ৩৯সুবা ত্রান্সপোর্ত দিবলপমেন্ত কাউন্সিলগী মীফমদা খন্নখি অমসুং শরুক য়াখিবা রাজ্যশিংনা থাগৎখি অমসুং য়ানিংখি।
অনৌবা স্কিম অসিগী মখাদা, তুরিস্তগী গারি চেল্লিবশিংনা ওনলাইন্দা “ওল ইন্দিয়া তুরিস্ত ওথোরাইজেসন/পর্মিত” লৌনবা হোৎনবা য়াগনি। নিয়মশিংগী মতুংইন্না দরকার ওইবা চে-চাংশিং অমসুং ফি পীশিল্লবা মতুংদা নুমিৎ ৩০গী মনুংদা ওল ইন্দিয়া তুরিস্ত ওথোরাইজেসন/পর্মিত পীগনি।
পীগদৌরিবা ওথোরাইজেসন/পর্মিত অদু থা অহুমগী ওইবা য়াই নৎত্রগা চহি অহুমদগী হেল্লোইদবনি। ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা তুরিজমগী অকক্নবা মতম লৈবা অমসুং গারি চেল্লিবশিংগী শেন-থুমগী ফিবম ফত্তবনা মসিগী খুদোংচাবা অসি পীবনি।
স্কিম অসি অপুনবা দেতাবেজ অমগী মখাদা থবক পায়খৎকনি অমসুং ওথোরাইজেসন/পর্মিত পীবদগী ফংলকপা শেনফমশিং অদু তুরিজম চাউখৎহন্নবা অমসুং রেভেন্যু হেনগৎহন্নবা শীজিন্নগনি।
হৌজিক চৎনরিবা পর্মিতশিং মখা তানা মখোয়গী মতম লোইদ্রি ফাওবা চৎনগনি। হৌখিবা চহি ১৫ অসিদা লৈবাক অসিদা লমকোয়বগী ইন্দস্ত্রি শরুক কয়া হেনগৎলকলে। হেনগৎলক্লিবা অসি লৈবাক মনুংগী অমসুং মপান লৈবাকশিংগী তুরিস্তশিং অনিমক্না ওইহনবনি অমসুং ওইরকলিবা ফিবম অসিদা থাজবা ৱাংনা থম্লি।

Ministry of Road Transport & Highways
Comments invited on All India Tourist Vehicles Authorization and Permit Rules, 2020
New Rules proposed to promote tourism across the country, and enhance revenue of the States
03 JUL 2020 9:32AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued a notification for amendment to National Permit regime under the Central Motor Vehicles Rules 1989 for promoting tourism across the country. The Ministry is in the pursuit of providing seamless movement to the tourist passenger vehicles after the success of goods carriage vehicle under National Permit Regime. This motive has culminated into a new set of rules, which henceforth will be known as, “All India Tourist Vehicles Authorization and Permit Rules, 2020” published vide GSR 425( E) dated 01 July 2020 for public and stakeholders consultation, which shall go a long way in promoting tourism across the States in our country on one side, while enhancing the revenue of State Governments. The same was discussed in the 39Th Transport Development Council Meeting and was appreciated and concurred by the state participants.
Under this new scheme, any tourist vehicle operator may apply for an “All India Tourist Authorization/Permit” through online mode. All such authorizations/permits shall be issued, after all relevant documents submitted as stipulated in the rules and due nationwide fees deposited towards such authorization/permit, within 30 days of submission of such applications, subject to all compliances being met by such an applicant as one stop solution.
Moreover, the scheme entails flexibility in the form of authorization/permit being granted, as the case may be, and shall be valid for a period of three months or its multiples thereof not exceeding three years at a time. This provision has been incorporated keeping in mind those areas of our country where there is a limited season of tourism and also for those operators who have limited financial capacity.
This scheme will render consolidation of a central database and fees of all such authorization/permits, which might give a sense of tourist movements, scope of improvement, promotion of tourism and help increase revenues generated through such registrations.
All existing permits shall continue to be in force during their validity.
Travel and tourism industry in our country have increased manifold in last ten-fifteen years. The growth has been contributed by both domestic and international tourists, and there is a trend of high expectation and consumer experience.