গৃহ মন্ত্ৰালয়
ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা সুদৃঢ় কৰাৰ সংকল্প আৰু সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে মোদী চৰকাৰৰ শূন্য সহনশীলতা নীতিৰ অধীনত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নেতৃত্বত গৃহ মন্ত্ৰালয়ে আজি নজন লোকক বে-আইনী কাম-কাজ (নিষেধ) অধিনিয়ম ১৯৬৭ৰ জৰিয়তে সন্ত্ৰাসবাদী হিচাপে ঘোষণা কৰে
01 JUL 2020 6:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ শক্তিশালী আৰু সুদৃঢ় নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে কোনো ব্যক্তিক সন্ত্ৰাসবাদী হিচাপে ঘোষণা কৰাৰ ব্যৱস্থা অন্তৰ্ভুক্ত কৰিবৰ বাবে আগষ্ট, ২০১৯ত বে-আইনী কাম-কাজ (নিষেধ) অধিনিয়ম ১৯৬৭ত সংশোধন কৰিছিল। এই সংশোধনৰ পূৰ্বে কেৱল সংগঠনকহে সন্ত্ৰাসবাদী সংগঠন হিচাপে নামাংকিত কৰিব পৰা গৈছিল।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে যোৱা বছৰ সংসদত বে-আইনী কাম-কাজ (নিষেধ) অধিনিয়ম ১৯৬৭ত সংশোধনৰ ওপৰত পৰামৰ্শ দিয়াৰ সময়ত সন্ত্ৰাসবাদৰ অপশক্তিৰ সৈতে শক্তিশালীভাৱে যুঁজ দিয়াৰ মোদী চৰকাৰৰ সংকল্পক শক্তিশালী ৰূপত ব্যক্ত কৰি ইয়াৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা দোহাৰে। উক্ত সংশোধনৰ পিছত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ছেপ্তেম্বৰ ২০১৯ত চাৰিজন ব্যক্তিঃ মৌলানা মছুদ আজহাৰ, হাফিজ ছয়ীদ, জাকি-উৰ-ৰহমান লখৱী আৰু দাউদ ইব্ৰাহিমক সন্ত্ৰাসবাদী হিচাপে ঘোষণা কৰিছিল।
ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাক সুদৃঢ় কৰাৰ সংকল্পৰ ওপৰত জোৰ দি আৰু সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে শূন্য সহনশীলতা নীতিৰ অন্তৰ্গত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নেতৃত্বত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ে আজি নিম্নলিখিত নজন লোকক বে-আইনী কাম-কাজ (নিষেধ) অধিনিয়ম ১৯৬৭ (২০১৯ত সংশোধনী অনুসৰি)ৰ জৰিয়তে সন্ত্ৰাসবাদী হিচাপে ঘোষণা কৰি তেওঁলোকৰ নাম উক্ত অধিনিয়মৰ চতুৰ্থ অনুসূচীত অন্তৰ্ভুক্ত কৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে। এই লোককেইজনৰ সবিশেষ এনেধৰণৰঃ
১৷ ৱাধৱা সিংহ বাব্বৰঃ পাকিস্তানস্থিত সন্ত্ৰাসবাদী সংগঠন ''বাব্বৰ খালচা ইণ্টাৰনেচনেল''ৰ মুৰব্বী
২৷ লখবীৰ সিংহঃ পাকিস্তানস্থিত সন্ত্ৰাসবাদী সংগঠন ''ইণ্টাৰনেচনেল শিখ য়ুথ ফেডাৰেচন''ৰ মুৰব্বী
৩৷ ৰঞ্জিৎ সিংহঃ পাকিস্তানস্থিত সন্ত্ৰাসবাদী সংগঠন ''খালিস্তান জিন্দাবাদ ফ'ৰ্চ''ৰ মুৰব্বী
৪৷ পৰমজিৎ সিংহঃ পাকিস্তানস্থিত সন্ত্ৰাসবাদী সংগঠন ''খালিস্তান কমাণ্ডো ফ'ৰ্চ''ৰ মুৰব্বী
৫৷ ভূপিন্দৰ সিংহ ভিন্দাঃ জাৰ্মানীত থকা সন্ত্ৰাসবাদী সংগঠন ''খালিস্তান জিন্দাবাদ ফ'ৰ্চ''ৰ মুৰব্বী সদস্য
৬৷ গুৰমিট সিংহ বগ্গাঃ জাৰ্মানীত থকা সন্ত্ৰাসবাদী সংগঠন ''খালিস্তান জিন্দাবাদ ফ'ৰ্চ''ৰ মুৰব্বী সদস্য
৭৷ গুৰপতৱন্ত সিংহ পন্নুঃ আমেৰিকাত থকা বে-আইনী সংস্থা ''শিখ ফৰ জাষ্টিচ''ৰ প্ৰধান সদস্য
৮৷ হৰদীপ সিংহ নিজ্জৰঃ কানাডাত থকা ''খালিস্তান টাইগাৰ ফ'ৰ্চ''ৰ মুৰব্বী
৯৷ পৰমজিৎ সিংহঃ ইউনাইটেড কিংডমত থকা সন্ত্ৰাসবাদী সংগঠন ''বাব্বৰ খালচা ইণ্টাৰনেচনেল''ৰ মুৰব্বী
এই সকলো ব্যক্তি সীমাৰ সিপাৰৰ পৰা বা বিদেশী ভূমিৰ পৰা বিভিন্ন সন্ত্ৰাসবাদী ঘটনাত অন্তৰ্ভুক্ত আছে। এওঁলোক নিজৰ ৰাষ্ট্ৰবিৰোধী গতিবিধি আৰু খালিস্তান ম'ভমেণ্টত অন্তৰ্ভুক্ত হোৱাৰ লগতে তাৰ প্ৰতি সমৰ্থনৰ জৰিয়তে পঞ্জাৱত সন্ত্ৰাসবাদক পুনৰুজ্জীৱিত কৰিবলৈ চেষ্টা চলাই নিজৰ অপকৰ্মৰ জৰিয়তে একেৰাহে দেশক অস্থিৰ কৰাৰ প্ৰয়াস কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Reinforcing commitment to strengthening national security and Modi Government’s policy of zero tolerance to terrorism, Union Home Ministry under leadership of Home Minister Shri Amit Shah today declared nine individuals as designated terrorists under provisions of UAPA Act
01 JUL 2020 6:28PM by PIB Delhi
Under the strong and iron-willed leadership of the Prime Minister, Shri Narendra Modi, the Central Government had amended the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967 in August 2019, to include the provision of designating an individual as a terrorist. Prior to this amendment, only organizations could be designated as terrorist organizations.
The Union Home Minister, Shri Amit Shah during the debate in Parliament last year on the amendment to the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967, had strongly expressed the Modi Government’s commitment to firmly fight the menace of terrorism and had unequivocally reaffirmed the nation’s resolve on this matter. By invoking the said amended provision, in September 2019, the Central Government designated four individuals as terrorists, viz. Maulana Masood Azhar, Hafeez Saeed, Zaki-ur-RehmanLakhvi and Dawood Ibrahim.
Reinforcing the commitment to strengthening national security and its policy of zero tolerance to terrorism, the Union Home Ministry under the leadership of the Home Minister Shri Amit Shah, today declared the following nine individuals as designated terrorists under the provisions of the UAPA Act 1967 (as amended in 2019) and included their names in the Fourth Schedule of the said Act. Their details are as under:-
1. Wadhawa Singh Babbar: Pakistan based Chief of terrorist organization, “BabbarKhalsa International”.
2. Lakhbir Singh: Pakistan based Chief of terrorist organization, “International Sikh Youth Federation”.
3. Ranjeet Singh: Pakistan based Chief of terrorist organization, “Khalistan Zindabad Force”.
4. Paramjit Singh: Pakistan based Chief of terrorist organization “Khalistan Commando Force”.
5. Bhupinder Singh Bhinda: Germany based key member of terrorist organization, “Khalistan Zindabad Force”.
6. Gurmeet Singh Bagga: Germany based key member of terrorist organisation, “Khalistan ZindabadForce”.
7. Gurpatwant Singh Pannun: USA based key member of Unlawful Association, “Sikh for Justice”.
8. Hardeep Singh Nijjar: Canada based Chief of “Khalistan Tiger Force”.
9. Paramjit Singh: United Kingdom based Chief of terrorist organization,“BabbarKhalsa International”.
These individuals are involved in various acts of terrorism from across the border and from foreign soil. They have been relentless in their nefarious efforts of destabilizing the country, by trying to revive militancy in Punjab through their anti national activities and through their support to and involvement in the Khalistan Movement.