য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
লৈবাক্কী ঙাকশেনগী থবক কনখৎহন্নবা অমসুং মোদী সরকারগী তেরোরিজম খাংদুনা লৈথোক্তবা থৌশিল অমুক হন্না ফগৎহন্নবা ঙসি হোম মিনিস্তর অমিৎ সাহনা লনাই মীওই ৯ য়ু.এ.পি.এ. এক্তকী প্রোবিজনশিংগী মখাদা তেরোরিস্তশিং ওইনা লাউথোকখ্রে
01 JUL 2020 6:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী অকনবা লুচিং মখাদা কেন্দ্র সরকারনা ২০১৯গী অগস্ত থাদা অনলোফুল এক্তিবিতিস(প্রিবেন্সন)এক্ত, ১৯৬৭ শেমদোকখি, মসিদা লনাই মীওই অমা তেরোরিস্ত ওইনা লাউথোক্নবা প্রোবিজন য়াওরি। মসিগী শেমদোকপা অসিগী মমাংদা, লুপশিং খক তেরোরিস্ত লুপশিং ওইনা লাউথোকপা য়ারম্মি।
মমাং চহিদা সংসদতা য়ুনিয়ম হোম মিনিস্তরনা অনলোফুল এক্তিবিতিস(প্রিবেন্সন)এক্ত, ১৯৬৭ মরৈ য়েৎনবা মতমদা, তেরোরিজমগী অৱাবশিং থেংননবা মোদী সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিং অকনবা মওংদা ফোংদোকখি। ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদা প্রোবিজন শেমদোকখিবা অদুদা মীওই মরি হায়বদি মৌলানা মসুর অজার, হাফিজ সায়িদ, জাকির-উর-রেহমন লাখবি অমসুং দৱুদ ইব্রাহিম তেরোরিস্তশিংনি হায়না লাউথোকখি।
লৈবাক্কী ঙাকশেনগী থবক কনখৎহন্নবা অমসুং মোদী সরকারগী তেরোরিজম খাংদুনা লৈথোক্তবা থৌশিল অমুক হন্না ফগৎহন্নবা ঙসি হোম মিনিস্তর অমিৎ সাহনা লনাই মীওই ৯ য়ু.এ.পি.এ এক্ত ১৯৬৭ প্রোবিজনশিংগী মখাদা তেরোরিস্তশিং ওইনা লাউথোকখ্রে অমসুং হায়রিবা এক্ত অসিগী সেদুল মরিশুবদা মখোয়গী মমিংশিং য়াওরে। মখোয়গী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি :
1. ৱাধাৱা সিংহ বাবর : পাকিস্থানদা লৈবা তেরোরিস্ত লুপ “বাবরখালসা ইন্তরনেস্নেল”গী লুচিংবা।
2. লাখবির সিংহ : পাকিস্থানদা লৈবা তেরোরিস্ত লুপ “ইন্তরনেস্নেল সিখ য়ুথ ফেদেরেসন”গী লুচিংবা।
3. রঞ্জিৎ সিংহ : পাকিস্থানদা লৈবা তেরোরিস্ত লুপ “খালিস্থান জিন্দবাদ ফোর্স”কী লুচিংবা।
4. পারমজিৎ সিংহ : পাকিস্থানদা লৈবা তেরোরিস্ত লুপ “খালিস্থান কমান্দো ফোর্স”কী লুচিংবা।
5. বুপিন্দর সিংহ বিন্দা : জর্মনিদা লৈবা তেরোরিস্ত লুপ “খালিস্থান জিন্দবাদ ফোর্স”কী মরুওইবা মেম্বর।
6. গুরমিৎ সিংহ বাগা : জর্মনিদা লৈবা তেরোরিস্ত লুপ “খালিস্থান জিন্দবাদ ফোর্স”কী মরুওইবা মেম্বর।
7. গুরপাতৱাত সিংহ পান্নুন : য়ু এস এদা লৈবা আইন্না য়াদবা এসোসিএসন “সিখ ফোর জজতিস”গী মরুওইবা মেম্বর।
8. হরদিব সিংহ নিজার : কনাদাদা লৈবা “খালিস্থান তাইগর ফোর্স”কী লুচিংবা।
9. পারমজিৎ সিংহ : য়ুনাইতেৎ কিংদমদা লৈবা তেরোরিস্ত লুপ “বাবরখালসা ইন্তরনেসনেল”গী লুচিংবা।
হায়রিবা মীওইশিং অসি ঙমখৈ ৱাংমদগী অমসুং মপান লৈবাকশিংদগী তেরোরিজমগী থবকশিং পাংথোকপদা চেন্নবা ঙাক্তনি। মখোয়না লৈবাক্কী মায়োক্তা লৈবা থবকশিং পাংথোক্তুনা পঞ্জাবতা অমুক হন্না লালহৌবগী ইরাং হিঙ্গৎহন্নবা হোৎনদুনা লৈবাক অসি কাং-খোঙ চাইনবা হোৎনখি অমসুং মখোয়না খালিস্থানগী ইহৌ শৌখৎখি অমসুং শরুক য়াখি।

Ministry of Home Affairs
Reinforcing commitment to strengthening national security and Modi Government’s policy of zero tolerance to terrorism, Union Home Ministry under leadership of Home Minister Shri Amit Shah today declared nine individuals as designated terrorists under provisions of UAPA Act
01 JUL 2020 6:28PM by PIB Delhi
Under the strong and iron-willed leadership of the Prime Minister, Shri Narendra Modi, the Central Government had amended the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967 in August 2019, to include the provision of designating an individual as a terrorist. Prior to this amendment, only organizations could be designated as terrorist organizations.
The Union Home Minister, Shri Amit Shah during the debate in Parliament last year on the amendment to the Unlawful Activities (Prevention) Act, 1967, had strongly expressed the Modi Government’s commitment to firmly fight the menace of terrorism and had unequivocally reaffirmed the nation’s resolve on this matter. By invoking the said amended provision, in September 2019, the Central Government designated four individuals as terrorists, viz. Maulana Masood Azhar, Hafeez Saeed, Zaki-ur-RehmanLakhvi and Dawood Ibrahim.
Reinforcing the commitment to strengthening national security and its policy of zero tolerance to terrorism, the Union Home Ministry under the leadership of the Home Minister Shri Amit Shah, today declared the following nine individuals as designated terrorists under the provisions of the UAPA Act 1967 (as amended in 2019) and included their names in the Fourth Schedule of the said Act. Their details are as under:-
1. Wadhawa Singh Babbar: Pakistan based Chief of terrorist organization, “BabbarKhalsa International”.
2. Lakhbir Singh: Pakistan based Chief of terrorist organization, “International Sikh Youth Federation”.
3. Ranjeet Singh: Pakistan based Chief of terrorist organization, “Khalistan Zindabad Force”.
4. Paramjit Singh: Pakistan based Chief of terrorist organization “Khalistan Commando Force”.
5. Bhupinder Singh Bhinda: Germany based key member of terrorist organization, “Khalistan Zindabad Force”.
6. Gurmeet Singh Bagga: Germany based key member of terrorist organisation, “Khalistan ZindabadForce”.
7. Gurpatwant Singh Pannun: USA based key member of Unlawful Association, “Sikh for Justice”.
8. Hardeep Singh Nijjar: Canada based Chief of “Khalistan Tiger Force”.
9. Paramjit Singh: United Kingdom based Chief of terrorist organization,“BabbarKhalsa International”.
These individuals are involved in various acts of terrorism from across the border and from foreign soil. They have been relentless in their nefarious efforts of destabilizing the country, by trying to revive militancy in Punjab through their anti national activities and through their support to and involvement in the Khalistan Movement.