মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
এম.এস.এম.ই.শিংগী উদ্যম রেজিস্ত্রেসন পোর্তেল ঙসিদগী মথৌ তৌবা হৌরে
01 JUL 2020 6:46PM by PIB Imphal
মাইক্রো, স্মোল অমদি মেদিয়ম এন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়না শেমগৎপা উদ্যম রেজিস্ত্রেসন পোর্তেল ঙসিদগী মথৌ তৌবা হৌরে। জুন ২৬, ২০২০দা থোকখিবা নোতিফিকেসনতা লাউথোকখিবগী মতুং ইন্না এন্তরপ্রাইজেসশিংগী মখল খায়দোকপা অমদি রেজিস্ত্রেসন তৌবগী থবক হৌখ্রে‍। ওনলাইন রেজিস্ত্রেসনগী পোর্তেল https://udyamregistration.gov.in হৌদোকখিবগা লোয়ননা এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না মতেং ওইনবগীদমক চেম্পিয়ন কন্ত্রোল রুমশিং অমদি দি.আই.সি.শিংদা সিঙ্গল ৱিন্দো সিস্তেম অমা শেমগৎলে‍।
অনৌবা রেজিস্ত্রেসনগী প্রোসেস অসিনা ‘লল্লোন ইতিক তৌবদা কোমবা’ হেনগৎহনগনি অমদি ত্রাঞ্জেক্সনগী মতম অমদি মমল হন্থহনগনি হায়না মন্ত্রালয়না থাজবা ফোঙদোক্লি‍। পোর্তেল অসি নত্তনা অতৈ অতোপ্পা লনাইগী ওনলাইন নৎত্রগা ওফলাইন সিস্তেম, সর্ভিস, এজেন্সী অমদি মীওই অমত্তদা এম.এস.এম.ই. রেজিস্ত্রেসন তৌনবগী অয়াবা পীদে হায়না মন্ত্রালয়না শেংদোরক্লি‍।
মসিগী মতাংদা এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না মখাগী ত্বীতশিং অসি থাগৎখ্রে:
১. https://twitter.com/msmechampions/status/1278287766963408899?s=09
২. এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না (@minmsme) ত্বীত তৌখি:
য়াইফরে! এম.এস.এম.ই.শিংগী মখল খায়দোকপা অমদি রেজিস্ত্রেসনগী অনৌবা থৌওং ঙসিদগী চৎনবা হৌরে। অদোম্না অদোমগী এন্তরপ্রাইজ নৎত্রগা উদ্যম https://t.co/oQgGOarGos দা রেজিস্তর তৌবা য়ারগনি‍। ফোঙদোকপিনিংবশিং চীংনবা লৈতনা ফোঙদোকপীয়ু।
@msmechampions @PMOIndia
https://t.co/cjOZ39nara https://t.co/pqd51R3jOL https://twitter.com/minmsme/status/1278287967686098945?s=20
৩. এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না (@minmsme) ত্বীত তৌখি:
এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না ঙসি এম.এস.এম.ই.শিংগী শুপচিল্লবা পোর্তেল অমা হৌদোকখ্রে‍। মমিং https://t.co/oQgGOarGos কৌবা পোর্তেল অসি এন.আই.সি.গী মতেংগা লোয়ননা মন্ত্রালয় মশানা শেমগবনি‍।
@msmechampions https://t.co/hziUgWEYcQ https://twitter.com/minmsme/status/1278299818696327172?s=20
৪. https://twitter.com/msmechampions/status/1278300662736908289?s=09

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Udyam Registration Portal For MSMEs Becomes Operational from Today
01 JUL 2020 6:46PM by PIB Delhi
Udyam Registration Portal developed by Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises has become operational from today. The new process of classification and registration of enterprises has started as already declared vide notification dated 26th June, 2020. Alongwith launching the portal https://udyamregistration.gov.in for online registration, M/o MSME has also organized single window system at champions control rooms and DICs for facilitation.
Ministry has expressed hope that this new registration process will boost up 'Ease of Doing Business' and it will reduce transaction time and costs. Ministry has clarified that except the portal no other private online or offline system, service, agency or person is authorized to do MSME registration.
M/o MSME has also posted following tweets in this regard:
1. https://twitter.com/msmechampions/status/1278287766963408899?s=09
2. Ministry of MSME (@minmsme) Tweeted:
Congrats! New classification & Registration process of MSMEs is effective from today. You may register your enterprise or udyam at https://t.co/oQgGOarGos. Please Feel Free to make suggestions.
@msmechampions @PMOIndia
https://t.co/cjOZ39nara https://t.co/pqd51R3jOL https://twitter.com/minmsme/status/1278287967686098945?s=20
3. Ministry of MSME (@minmsme) Tweeted:
A very comprehensive portal has been launched today by the M/O MSME for registration of MSMEs. The portal named https://t.co/oQgGOarGos has been made entirely in house by the Ministry with the help of NIC.
@msmechampions https://t.co/hziUgWEYcQ https://twitter.com/minmsme/status/1278299818696327172?s=20
4. https://twitter.com/msmechampions/status/1278300662736908289?s=09