শেল-থুম মন্ত্রালয়
ফাইনান্স মিনিস্তর : ললোন-ইতিক্কী থবক নুংঙাইনবা জি.এস.তি তেক্স লৌবগী থবক লাইহন্নবা থবক পায়খৎলে
01 JUL 2020 7:34PM by PIB Imphal
২০২০গী জুলাই ১দা ভারত শীনবা থুংনা জি.এস.তি নুমিৎ ২০২০ নৎত্রগা জি.এস.তি চৎনবা হৌখিবগী অহুমসুবা কুমওন থৌরম সি.বি.আই.সি অমসুং মসিগী ফিল্দ ওফিসশিংদা পাংথোকখ্রে। জি.এস.তি অসি অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা হোৎনবদা অপনবা পীরকপশিং থুগাইনবা খুৎলায় অমা ওইরে অমসুং লৈবাক অমা তেক্স অমা কৈথেল অমা হায়বা পান্দম অদু ফংনবা চঙশিল্লি। কোবিদ লাইচৎকী ফিবম অসি য়েংদুনা নুমিৎ অসিগী থৌরমশিং ভর্চুএল ওইনা দিজিতেল প্লেতফোর্মশিংদা পাংথোকখি।
জি.এস.তি নুমিৎ ২০২০ লাকপদা মহাক্কী পাউজেলদা ফাইনান্স অমসুং কোরপোরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমলা সিতারমন্না হায়খি মরী লৈনবশিংদগী ৱাফম কয়া তারবা মতুংদা জি.এস.তি তেক্স লৌবগী থবকশিং লাইথোকহন্নবা থবক কয়া পায়খৎলে। অদুবু তেক্স থিবগী থবক লাইহন্নবা থবক কয়া পায়খৎপা দরকার ওইরি। ফাইনান্স মিনিস্তরগী পাউজেলগী মরুওইবা ৱাফম খর লৈরে :
• প্রধান মন্ত্রীগী অত্মানির্ভর ভারত্তা মিৎয়েং থম্বা
• ললোন-ইতিক্কী থবক নুংঙাইহন্দুনা তেক্স থিরিবশিংনা জি.এস.তি তেক্স থিবগী থবক লাইহন্নবা থবক পায়খৎপা
• ললোন-ইতিক তৌরিবশিংনা থেংনরিবা অৱাবশিং য়েংশিনবা অমসুং কোহন্নবা থবক পায়খৎপা
কোবিদ-১৯গী অৱাবা তারবা মতম অসিদা শিংথানিংঙাই ওইবা থবক কয়া পাংথোকপগীদমক ফাইনান্স মিনিস্তরনা সি.বি.আই.সি ওফিসারশিং থাগৎখি অমসুং তেক্স থিরিবশিং মতেং পাংনবা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্ননবা খঙহনখি। হায়রিবা মতম অসিদা তেক্স থিরবশিংদা য়াম্লবা শেনফম রিফন্দ তৌবগীদমক মহাক্না থাগৎখি।
মহাক্কী পাউজেলদা ফাইনান্স অমসুং কোরপোরেত এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রী অনুরাগ থাকুরনা হায়খি রিতর্ন ফাইল তৌবগী থবক লাইহনগদবনি অমসুং রিতর্ন প্রোসেস তৌবা অমসুং তেক্স ক্রেদিৎ হাপচিনবগী থবক য়াংনা পাংথোক্কদবনি। লোকদাউন মনুংদা থবক কন্না শুখিবা অমসুং জি.এস.তি রিফন্দগী থবকশিং আই.তি প্লেতফোর্মশিংদা ফজনা পাংথোকপীগদমক সি.বি.আই.সি ওফিসারশিং অনুরাগ থাকুরনা থাগৎখি। কোবিদ-১৯গী অৱাবা তারবা মতমদা সি.বি.আই.সি ফিল্দ ওফিসারশিংনা খুন্নাইগী পাংথোকখিবা থবকশু থাগৎখি।
ভর্চুএল ওইনা পাংথোকখিবা জি.এস.তি নুমিৎ থৌরমদা সি.বি.আই.সি চেয়রমেন এম অজিৎ কুমারনা হায়খি তেক্স থিরিবশিং মতেং পাংগদবনি অমসুং মখোয়গী অৱাবশিং কোকহন্নবা মখোয়গা পাউ ফাওনগদবনি অমসুং ললোন-ইতিক্কী থবক লাইহন্নবা ফাইনান্স মিনিস্তরগী পাউজেল অদু ইকায়খুম্নবা উৎখি।

Ministry of Finance
Finance Minister: Strive to make GST Tax Administration simple ensuring Ease of Doing Business
01 JUL 2020 7:34PM by PIB Delhi
GST Day, 2020 or third anniversary of introduction of GST was marked by CBIC and all its field offices across India on July 01, 2020. GST has been instrumental in Breaking Barriers to build an AatmaNirbhar Bharat and taking forward the motto of One Nation One Tax One Market. Considering the COVID pandemic most of the interactions with stakeholders to mark this day were made in virtual mode on digital platforms.
UnionMinister for Finance& Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman on her message on GST Day, 2020 highlighted that GST has come a long way in simplifying the GST Tax Administration based on feedback from stakeholders. However, more efforts are required to ease tax compliances. Key points of FM’s message were:
• Focus on Hon’ble Prime Minister’s clarion call for AatmaNirbhar Bharat.
• Strive to make the tax administration simple for taxpayers ensuring Ease of Doing Business in essence
• Foresee the issues faced by business community and proactively address them
The Finance Minister congratulated CBIC officers for the commendable job done by them during these testing times of COVID 19 and went beyond call of duty to help and handhold taxpayers. Also, appreciated the record amount of refund disbursed to ease cash flow of taxpayers during this period.
Union Minister of State for Finance & Corporate Affairs Sh. Anurag Thakur in his message added that return filing process needs to be made easier and processing of return and allowing Input Tax Credit needs to be made faster. Shri Thakur appreciated the hardwork of CBIC officers during lockdown period and efficient use of IT platforms to process GST refunds through remote access which in turn provided much liquidity to the taxpayers. Social activities by CBIC field officers of helping those in distress during COVID 19 was also applauded.
Chairman CBIC Sh. M Ajit Kumar in a virtual departmental GST Day programme emphasised on assisting taxpayers and reaching out to them to resolve their grievances and honor the FM’s message of Ease of Doing Business in its true essence.