রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মোতোর এক্সিদেন্ত ভিক্তিমশিংগী কেসলেস লাইয়েং হৌদোক্নবা থৌরাং
কনসেপ্ত নোৎতা স্তেতশিং অমদি য়ু.তি.শিংগী ৱাখল্লোন কৌরি
স্কিম অসি পীবা ঙমবা ঙমদবগী ৱাফম য়েংদনা মতিং লৈবা কেয়র পীননবা শেমবনি
01 JUL 2020 2:05PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না এম.ভি. এক্ত ২০১৯দা য়াওবগী মতুং ইন্না, মোতোর এক্সিদেন্ত ভিক্তিমশিংবু কেসলেস লায়েং পীননবগীদমক্তা স্কিম অমা চৎনহন্নবা ব্লু প্রিন্ত অমা শেম্লে‍। মসিদা ভিক্তিমশিংবু য়াম্না মরুওইবা অহানবা পুংগী মনুংদা লায়েংবগী ৱাফম য়াওরি‍।
মন্ত্রালয়না স্তেতশিং অমদি য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী ত্রান্সপোর্তকী থৌ পুরিবা প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীশিং অমদি সেক্রেতরীশিংদা চে ইদুনা স্কিম অসিগী কনসেপ্ত নোত অসিদা মখোয় মখোয়গী ৱাখল্লোন থা অসিগী ১০ ফাওবগী মনুংদা পীরক্নবা হায়খ্রে‍। স্কিম অসিদা মোতোর ভেহিকল এক্সিদেন্ত ফন্দ শেমবগী ৱাফমসু য়াওরি‍।
নেস্নেল হেল্থ ওথোরিতীনা পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী নোদেল এজেন্সী ওইদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা অনা লায়েংশঙ ২১,০০০ হেনবগা চৎমিন্নবা মরমনা এজেন্সী অসিদা স্কিম অসি পায়খৎনবা শিন্নখ্রে‍।
লৈবাকসিদা লম্বী শীজিন্নরিবা খুদিংমক্তা শুকশোয় শোয়দবা ইন্সুরেন্স কভর পীননবা ৱাফমসু স্কিম অসিনা পান্দম থম্লি‍। ফন্দ অসি লম্বীগী এক্সিদেন্ত ভিক্তিমশিং লায়েংবদা অমদি শোক্লবা মীওইশিংদা নৎত্রগা হিত এন্দ রন কেসতা লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী ইমুং মনুংদা কম্পেন্সেসন পীবদা শীজীন্নগনি‍। স্কিম অসিগী চৎন-কাংলোনশিং লায়েংশেল পীবা ঙমবা ঙমদবা থিদনা মীপুম খুদিংমক্তা মতম চানা মতিং লৈবা লায়েং ফংহন্নবা থৌওংদা মীৎয়েং থমদুনা শেমবনি‍।

Ministry of Road Transport & Highways
Plan to kick start cashless treatment of motor accident victims
Views of the States and UTs sought on the concept note
Scheme designed to provide access to quality care irrespective of paying capacity
01 JUL 2020 2:05PM by PIB Delhi
Ministry of Road Transport and Highways has prepared a blue print for implementing the scheme of cashless treatment of motor accident victims, as contemplated under the MV Act 2019. This includes treatment of victims during the crucial Golden hour.
The ministry has written to principal secretaries and secretaries in charge of transport in all States and union territories soliciting their views on concept note of the cheme by the 10th of this month. The scheme also includes creation of a Motor Vehicle Accident Fund.
The National Health Authority being the nodal agency for PM-JAY and having footfall across the country with over 21,000 hospitals on board has been entrusted to implement the scheme.
It has been envisaged in the scheme to provide compulsory insurance cover to all Road users in the country. The Fund would be utilised for treatment of road accident victims and for payment of compensation to the injured or to the family of person losing life in hit and run cases. The proposed modalities of the scheme have been designed in a way that they allow access to quality care at the right time for all individuals, irrespective of their capability to pay.