Ministry of Development of North-East Region
Bamboo sector to propel the Atmanirbhar Bharat Abhiyan in the North Eastern Region by imbibing “Vocal for Local” mantra: Dr. Jitendra Singh
MDoNER achieves 100% work output during Pandemic by its robust e-office network
MDoNER to coordinate with DoT to augment seamless high-speed net facility across the NE region
NEDFito promote start-ups for the North Eastern Region by promoting local talent.
30 JUN 2020 5:00PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, DrJitendra Singh today said that Bamboo sector will propel the Atmanirbhar Bharat Abhiyan in the North Eastern Region and isgoing to be an important vehicle of trade not only for India but also for the entire subcontinent. This was observed here today by Dr Singh after a review meeting through video conference, in which senior officers from the Ministry of Development of North Eastern Region (MDONER) and North Eastern Council (NEC) Shillong participated. The Minister said that Bamboo is not only vital to India's Post- COVID economy but it will also herald a new momentum for Prime Minister Shri Narendra Modi’s clarion call of “Vocal for Local”. He said that the sensitivity with which the Modi government views the importance of the promotion of Bamboo is evident from the fact that even during the lockdown period, the Ministry of Home Affairs on 16th April, while allowing limited activities in different sectors, allowed the functioning of bamboo related activities like planting, process etc.
Dr. Jitendra Singh took great satisfaction in the fact that MDoNER achieved 100% work output even during the Corona crisis, as it was probably the first Ministry to implement cent percent e-office functioning much before the pandemic hit India. He also congratulated the team MDoNER for achieving 100% expenditure during 2019-20 and appreciated the efforts of the Ministry for helping North Eastern States in developing Infrastructure for fighting COVID-19 and playing a coordinating role between NE States and various Central Ministries/Department, in various issues which required interventions by Central Ministries/Departments. Emphasizing the importance of seamless net facility for the overall development of the region especially during the current crisis when most of the activities are being carried out through on line mode, the Ministerurged the officers to coordinate with the Department of Telecommunications (DoT) to augment uninterrupted high-speed net facility in the North Eastern Region for its comprehensive socio-economic development.
The Minister was also apprised of the role played by North Eastern Development Finance Corporation Ltd (NEDFi)in promoting start-ups in the North Eastern Region in a very innovative manner by promoting local talent. It has also encouraged local entrepreneurship by providing venture funds to the prospective entrepreneurs especially in the MSME sectors and facilitated investment; domestic as well as foreign by friendly countries, in the region. Dr. Jitendra Singh also interacted with the Director General, Border Roads Organisation, Lt. General Harpal Singh and other senior officials of the Border Roads Organization, BRO and addressed their concerns pertaining to the Northeastern Region.
Secretary, Ministry of DoNER, Dr. Inderjit Singh, Special Secretary Sh. Indevar Pandey, Secretary NEC, Sh. Moses K Chalai and other senior officers of the Department attended the meet through Video Conference.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
"ভোকেল ফোর লোকেল"গী মন্ত্র শিজিন্নদুনা অৱাং-নোংপোক্কী লমশিংদা আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ানবু ফগৎহন্নবগীদমক ৱাগী সেক্তর
দোনর মন্ত্রালয়না লায়চৎ অসিগী মতমদা ই-ওফিসকী নেতৱর্ক অসি খংহেন-হেনগৎহন্দুনা থবক পাংথোকপগী আওতপুৎ অসি চাদা ১০০ ফংবা ঙমখ্রে
দোনর মন্ত্রালয়না অৱাং-নোংপোক লম শিন-থুংনা অপনবা য়াওদবা অৱাংবা স্পীদকী নেৎকী খুদোংচাবা ৱাংনা ফংহন্নবা হেনগৎহন্নবগীদমক দি.তি.গা খুৎশম্নবা
এন.ই.দি.এফ.না অৱাং-নোংপোক লমশিংদা মফমদুগী হৈথোই-শিংথোইবশিং তেংবাংদুনা স্তার্ত-অপশিং শৌগৎপা
30 JUN 2020 5:00PM by PIB Imphal
দিবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন(দোনর)গী কেন্দ্র মন্ত্রী, পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী রাজ্য মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্রনা ৱাগী সেক্তরনা ৱাং-নোংপোক লমশিংদা আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ান অসি ফগৎহনগনি অমসুং ভারতকী লল্লোন-ইতিক তৌবগী মরুওইবা গারী ওইবদা নত্তনা সব কন্তিনেন্ত অসিগীসু ওইগদৌরি হায়না ঙসি হায়খ্রে। দা. সিংহনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা পাংথোকপা য়েংশিন মীফম অমগী মতুংদা অৱাং-নোংপোক লমদা(এম.দোনর) অমসুং নোর্থ ইস্ত কাওন্সিল(এন.ই.সি.) শিলোংগী মকোকথোংবা ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াবদা মসি য়েংশিনখিবনি। ৱা অসি কোবিদ-১৯গী মতুংদা শেন্মিৎলোন ফগৎন্নবগী মরু ওইবদা নত্তনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ময়েক শেংবা খোল্লাও “ ভোকেল ফোর লোকেল”গীদমক্তা অনৌবা মোমেন্তম অমা ওইরগনি হাযনা মহাক্না ফোংদোকখি। ৱাখল লৈবা মওংদা মোদী সরকারনা ৱা অসিবু শৌগৎনবগী মরুওইবা অসিবু খংবিখি, মহাক্না মসিগী শেংলবা ৱাফম অসি ময়েক শেংনা এপ্রীল ১৬তা গৃহ মন্ত্রালয়না তোঙান-তোহানবা সেক্তরগী অকক্নবা থবকশিং অয়াবা পীরদুনা থবক ৱা থাবা, প্রোসেস তৌবগা মরি লৈনবা থবকশিং পাংথোক্নবগী অয়াবা পীখি।
দা. জিতেন্দ্রনা কোরোনাগী মতম অসিদা দোনর মন্ত্রালয়না লায়চৎনা ভারতপু চৈতেং ফংহন্দ্রিঙৈগী মমাংদগী হৌনা ই-ওফিসতগী ইহান হানবা ওইবা য়াবা ওইনা মপুং ওইনা থবক নিংথিজনা থবক তৌদুনা চাদা ১০০গী আওতপুৎ অসি তশেংনা ফংলকখিবা অসিদা অদুক্কী মতিক অপেনবা ফোংদোকখি। মহাক্না ২০১৯-২০গী মতমদা চাদা ১০০গী চাদি ফংনবগীদমক দোনর মন্ত্রালয়বু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং কোবিদ-১৯ লান্থেংননবগীদমক ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎপগীদমক অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংনা মতেং পাংবগীদমক অমসুং এন.ই. রাজ্য অমসুং কেন্দ্র মন্ত্রালয়/বিভাগনা মতেং পাংলকপগী মথৌ তাবা তোঙান-তোঙানবা ৱাফমশিংদা তোঙান-তোঙানবা কেন্দ্র মন্ত্রালয়/বিভাগশিংনা খুৎশম্নদুনা থৌদাং লৌবগীদমক মন্ত্রালয় অসিনা হোৎনখিবশিং অদুবু শিংথাখি। অপনবা লৈতনা নেতৱর্ক ফগৎহনবগী মরুওইবদা অকনবা মীৎয়েং থম্লদুনা মফম অসিদা মরুওইনা হৌজিক থোক্লিবা থৌদোকসিগী মতমদা অপনবা য়াওদবা অৱাংবা স্পীদকী নেৎকী খুদোংচাবা ফংহনবা হেনগৎহন্নবগীদমক থবক অয়াম্বা লাইন মোদতগী পাংতোকখ্রে, মপুং পাবা সোসিও-ইকোনোমিক্কী ফীভম ফগৎহন্নবা মন্ত্রীনা দিপার্তমেন্ত ওফ তেলিকম্যুনিকেসন্স(দি.তি.)দা অপনবা লৈতবা অৱাংবা নেতকী খুদোংচাবা ফংহন্নবা তকশিনখ্রে।
মন্ত্রীনা নোর্থ-ইস্ত দিবেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ(এন.ই.দি.এফ.)পুসু অৱাং-নোংপোক লমশিংদা মফমদুগী হৈথোই-শিংথোইবশিং তেংবাংদুনা স্তার্ত-অপশিং শৌগৎপদা লৌরিবা থৌদাং অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। মসিনা অখন্নবা মওংদা মফমদুগী ওইবা আশা লৈরিবা এন্তরপ্রেন্যোরশিংদা মরুওইনা এম.এস.এম.ই.গী সেক্তরদা শৌগত্তুনা অমসুং ইনভেস্তমেন্ত ফংহন্দুনা পুক্নিং থৌগৎখি; মফম অদুদা ইরৈবাকসিগী অমদি মীরৈবাক্কী মরুপ ওইনবা লৈবাকশিংনা। দায়জিতেন্দ্রনা বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেসনগী দাইরেক্তর জেনরেল লেফ্তেনেন্ত জেনরেল হর্পাল সিংহ অমসুং বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেসন, বি.আর.ও.গী অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগসু ৱারী শান্নখি অমসুং অৱাং-নোংপোক লমগা মরি লৈনবা হীরমশিংগী মতাংদসু ৱাফম থমখি।
দোনর মন্ত্রলয়গী সেক্রতরি দা.ইন্দর্জিৎ সিংহ, স্পিসিএল সেক্রতরি এস.ঐচ. ইন্দেবর পান্দে, এন.ই.সি.গী সেক্রতরি এস.ঐচ. মো,েস কে. চলাই অমসুং বিভাগ অসিগী অতৈ মকোক থোংবশিংনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা মীফম য়াওবা