খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাং অমসুং পঞ্চায়তি রাজকী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ানগী ৱেব পোর্তেল হৌদোকখ্রে
তোঙান তোঙানবা দিস্ত্রিক্তশিংগী ওইবা অমসুং থবকশিংগী ওইবা অভিয়ান অসিগী শরুকশিংগী মতাংদা পোর্তেল অসিনা ই-পাউ পীরগনি; থবকশিংগী খোংজেল অমসুং লোইশিনখ্রবরা য়েংশিনবসু ঙমহল্লগনি
কোবিদ-১৯গী লোকদাউননা মরম ওইরগা মখোয়গী পোক্নফম লমদমশিংদা হল্লক্লবা স্কিল লৈরবা শিন্মী লাখ কয়াদা গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান অসিনা থা মরিগী কান্নরবা থবক পীরগনি হায়না শ্রী তোমারনা ফোঙদোকখি
26 JUN 2020 5:59PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাং, পঞ্চায়তি রাজ অসুং লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীগী য়াইফ থৌরাং মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা নই দিল্লীদগী ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ানগী ৱেব পোর্তেল ঙসি হৌদোকখ্রে। কোবিদ-১৯গী লায়চৎনা ওইহল্লক্লিবা ফীভম অসিনা মরম ওইরগা লাক্লিবা থা মরি অসিদা রিতর্নী মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিং মখোয়গী খুঙ্গংশিংদা থবক পীনবগী পান্দমদা গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান কৌবা থবক পীবা-লোয়ননা-খুঙ্গংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম্নবা প্রোগ্রাম ওইবা অচৌবা কেম্পেন অমা জুন ২০, ২০২০দা ইকাইখুম্নরিবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকখি। খুঙ্গংগী চাউখৎ থৌরাংগী স্তেৎকী মন্ত্রী সাধভি নিরঞ্জন জোতি, খুঙ্গংগী চাউখৎ থৌরাংগী সেক্রেতরী শ্রী নাগেন্দ্রা নাথ সিনহা, খনগৎলবা দিস্ত্রিক্তশিংদা অভিয়ান অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবা য়েংশিন্নবা সরকারনা এপ্পোইন্ত তৌরবা সেন্ত্রেল নোদেল ওফিসর ১১৬, অমসুং অভিয়ান অসিগা মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং অমসুং স্তেৎ সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং ভিদিও কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াখি।
তোঙান তোঙানবা দিস্ত্রিক্তশিংগী ওইবা অমসুং স্কিমশিংগী ওইবা অভিয়ান অসিগী শরুকশিংগী মতাংদা মীয়ামদা ই-পাউ পীবদা নত্তনা দিস্ত্রিক্ত অমদা রিতর্নী মাইগ্রেন্ত শিন্মী ২৫০০০ হেন্না লৈরিবা স্তেৎ ৬কী দিস্ত্রিক্ত ১১৬দা লুপা কোতি ৫০,০০০গী ফন্দ থাদদুনা পাইখৎলিবা থবকশিং অসিগী খোংজেল য়েংশিনবদসু মতেং ওইগদৌরিবা ৱেব পোর্তেল অসি হৌদোকপদা শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা হরাওবা ফোঙদোকখি। শ্রী তোমারনা হায়খি মদুদি স্তেৎ সরকারগা লোয়ননা পুন্না হোৎন্দুনা কেন্দ্র সরকারনা কোবিদ-১৯ লায়চৎনা ওইহল্লিবা অৱাবা ফীচম অসি মাই পাক্না মায়োক্নবা ঙম্লি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী অফবা লমজিং অসিনা মরম ওইরগা লোকদাউনগী মনুং ওইরবসু লাইরবা মীয়ামগী হিংনবগী হোৎনবদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং অসি কোকহন্ননবা লৌউ-শিংউ, অপিকপা ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং সরকারগী য়াইফ থৌরাং অমসুং চাউখৎ থৌরাংগা মরী লৈনবা থবক থৌরমশিং অসি লেপ্পা লৈতনা মথৌ তৌরি।
চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা লুপা কোতি ১,০১,৫০০ কায়থখিবগা লোয়ননা এম.জি.এন.আর.জি.জি.এস. অসি স্কিল য়াওদবা মীওইশিংদা থবক পীবা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি আয়না শ্রী তোমারনা ফোঙদোকখি। লোকদাউননা মরম ওইরগা মখোয়গী পোক্নফম খুঙ্গংদা হল্লক্লবা স্কিল লৈরবা শিন্মী লাখ কয়াদা থবক পীনবগী প্রধান মন্ত্রীগী অপাম্বগী মতুং ইন্না, গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান অসি শেন্থং লুপা কোতি ৫০,০০০গা লোয়ননা জুন ২০ ২০২০দা হৌদোকখি মসিগী নোদেল মন্ত্রালয় অসি খুঙ্গংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না ওইরি, লোয়ননা নুমিৎ ১২৫ অসিদা খনগৎলবা দিস্ত্রিক্তশিংদা থবক মখল ২৫ অসি লোইশিন্ননবা ভারত সরকারগী অতোপ্পা মন্ত্রালয় ১২গা পুন্না কুপনা য়েংশিন্দুনা হোৎনরি। শ্রী তোমারনা ফোঙদোকখি মদুদি হায়রিবা থবক থৌরমশিং অসি থাখিবা মতমগী মতুং ইন্না মহৌশাগুম্না থবক চৎথরম্বা অসি হৌজিক্তি লায়চৎ অসিনা থোকহল্লিবা খুদোংচাদবা অসি অতেনবা মতমগী মনুংদা খুঙ্গংগী মফমশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা খুদোংচাবা ওইনা ওন্থোক্তুনা খোংজেল য়াংনা থবক তৌখ্রে।
ৱেব পোর্তেল অসি হৌদোকখ্রবা মতুংদা খনগৎলবা দিস্ত্রিক্ত ১১৬কী সেন্ত্রেল নোদেল ওফিসরশিংগীদমক্তা ৱার্কশোপ অমা তৌখি মসিদা খুঙ্গংগী চাউখৎ থৌরাংগী সেক্রেতরী শ্রী নাগেন্দ্রা নাথ সিনহানা মসিদা য়াওরিবা তোঙান তোঙনবা মন্ত্রালয়শিং, মরী লৈনরিবা স্তেৎ সরকারশিং অমসুং দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনশিংনা অভিয়ান অসিগী মখাদা চৎথরিবা থবকশিং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা অমসুং মতম চানা লোইশিন্নবা লৌগদবা থৌদাংশিং অদুসু খঙহনখি। রেলৱেজ, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ, মাইনস, ন্যু অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জি, থক্নবা ঈশিং অমসুং সেনিতেসন, ইনভাইরনমেন্ত অমসুং ফোরেস্ত, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, তেলিকোম, লৌউ-শিংউ, পঞ্চায়তী রাজ, বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেসন অমসুং তোঙান তোঙানবা খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাংগী বিভাগশিংগী মন্ত্রালয়শিং অসিগী মীহুৎশিংনা নোদেল ওফিসরশিংগী কান্ননবা অকুপ্পা ৱারোল য়াওবা প্রজেন্তেসনশিং উৎখি।

Ministry of Rural Development
Union Minister for Rural Development and Panchayati Raj Shri Narendra Singh Tomar launches Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan web portal
The portal will provide information about the district-wise and work-wise components of the Abhiyaan; it will also enable monitoring of the progress and completion of the works
Shri Tomar says that the Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan will provide gainful employment for four months to lakhs of skilled workers who have returned to their native places because of the Covid-19 lockdown
26 JUN 2020 5:59PM by PIB Delhi
Union Minister of Rural Development, Panchayati Raj and Agriculture & Farmers’ Welfare, Shri Narendra Singh Tomar today launched the web portal of the Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan through video conferencing from New Delhi. The Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan is the massive employment generation-cum-rural infrastructure creation programme of the Government of India which was inaugurated on 20th June 2020 by Prime Minister Shri Narendra Modi with the objective of providing employment to returnee migrant workers at their native places for next four months, because of the situation arising out of the Covid-19 pandemic. The video conference was attended by Minister of State for Rural Development Sadhvi Niranjan Jyoti, Secretary, Rural Development Shri Nagendra Nath Sinha, 116 Central Nodal Officers appointed by the Government for monitoring the implementation of the Abhiyaan in the identified districts, and top officials of the Ministries and State Governments associated with the Abhiyaan.
Shri Narendra Singh Tomar expressed happiness at the launch of the portal which besides providing information to the public about the various district-wise and scheme-wise components of the Abhiyaan, will also help to monitor the progress of completion of the works being undertaken with a fund outlay of Rs. 50,000 crore in 116 districts of 6 states, where there are more than 25000 returnee migrant workers per district. Shri Tomar said that the Union Government in coordination with the State Governments has been successful in dealing with the difficult situation created by the Covid-19 pandemic. Because of the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, even during the period of lockdown, activities related to agriculture, small industries and implementation of government welfare and development schemes continued to function in order to alleviate livelihood problems of poor people.
Shri Tomar said that MGNREGA with an allocation of Rs. 1,01,500 crore during the current financial year is the greatest employment generator for unskilled persons. In accordance with the Prime Minister’s concerns to provide employment to lakhs of skilled workers who have returned to their native places because of the lockdown, the Garib Kalyan Rojgar Abhiyaan was launched with a funding of Rs. 50,000 crore on 20th June 2020 for which the Ministry of Rural Development is the nodal Ministry, working in close coordination with 12 other ministries of the Government of India for the 25 categories of works which are to be completed in the identified districts in 125 days. Shri Tomar said that these ongoing works which were progressing at a normal pace as per schedule, have now been fast-tracked to transform the challenge presented by the pandemic into an opportunity to create infrastructure in rural areas in a short duration.
The launch of the web portal was followed by a workshop for the Central Nodal Officers of the 116 identified districts in which Secretary, Rural Development, Shri Nagendra Nath Sinha outlined the roles and responsibilities of the various Ministries involved, and the concerned State Governments and District Administrations in implementing and monitoring the progress of the works under the Abhiyaan for ensuring their timely completion. Representatives of the Ministries of Railways, Road Transport & Highways, Mines, New & Renewable Energy, Drinking Water & Sanitation, Environment & Forests, Petroleum & Natural Gas, Telecom, Agriculture, Panchayati Raj, Border Roads Organization, and various Rural Development departments gave detailed presentations for the benefit of the Nodal Officers.