ঙাকশেল মন্ত্রালয়
নেভীনা লমদমশিদা শেমগৎচবা তোর্পেদো দিকোই সিস্তেম শীজিন্নরে
26 JUN 2020 1:53PM by PIB Imphal
ফ্রন্তলাইন ৱারসিপ খুদিংমক্তগী কাপ্পা য়াবা এদভান্স তোর্পেদো দিকোই সিস্তেম মারীচকী কন্ত্রেক্ত লোইশিনখিবগা লোয়ননা ঙসি ইন্দিয়ন নেভীগী এন্তি-সবমেরিন ৱারফ্যেরগী মপাঙ্গলদা অচৌবা ইনোৎ অমা হাপকৎলে‍। এন্তি-ত.র্পেদো দিকোই সিস্তেম অসিগী দিজাইন অমদি শেন শাবগী থবক অসি লমদমসিদা মপুং ফাবান দি. আর. দি. ও. লেবশিংনা (এন. এস. তি. এল. অমদি এন. পি. ও. এল.) তৌজবনি‍। দিকোই সিস্তেম অসি পুথোকপগী থবক দিফেন্স পি. এস. য়ু. অমা ওইরিবা ভারত ইলেক্তরোনিক লিমিদেতনা পায়খৎকনি‍। খনগৎলবা নেভেল প্লেতফোর্ম অমদা পানশিল্লবা সিস্তেম অসিগী প্রোতোতাইপ অমা য়ুজর ইভালুএসন ত্রাইল পুম্নমক লোইরে অমদি নেভেল স্তাফ ক্বালিফিকেসনগী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না মহাক্কী ফিচরশিং উৎখ্রে‍।
শীজিন্নবা হৌখিবা অসিনা ইন্দিয়ন নেভী অমদি দি. আর. দি. ও.না খুৎশম্ননা লমদমশিদা শেমগৎচবা দিফেন্স তেক্নোলোজীদা থাংজিল্লিবা খোঙথাংশি তাকপদা নত্তনা লৈঙাক্কী ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ থৌরাংদা অচৌবা ইনোৎ অমা পীবগা লোয়ননা হায়রিবা তেক্নোলোজী অসিগী লমদা লৈবাকসিগী ‘মরোমদোম লেপচবা ঙম্বগী’ ফিরেপ অদুবুসু হেন্না চেৎশিহল্লে‍।

Ministry of Defence
Navy Inducts Indigenously Developed Torpedo Decoy System
26 JUN 2020 1:53PM by PIB Delhi
Anti - Submarine Warfare capability of the Indian Navy has received a major boost today with the conclusion of a contract for Advanced Torpedo Decoy System Maareech capable of being fired from all frontline warships. Design & Development of this anti-torpedo decoy system has been undertaken indigenously DRDO labs (NSTL and NPOL). Bharat Electronics Limited, a Defence PSU, would undertake the production of this decoy system. The prototype of this system installed onboard a nominated naval platform had successfully completed all user evaluation trials and demonstrated the features as per the Naval Staff Qualification Requirements.
This induction not only stands testimony to the joint resolve of the Indian Navy and DRDO towards indigenous development of Defence technology, but has also given a major fillip to the Government's 'Make in India' initiative and the country's resolve to become 'Atmanirbhar' in niche technology.