পাৱর মন্ত্রালয়
পি.এফ.সি.না শেনবা চহী ২০১৯-২০গী ওইনা লুপা কোতি লাখ ১গী লোন থাদোকপগা লোইননা মশক থোক্না লোইশিনখ্রে
25 JUN 2020 4:33PM by PIB Imphal
পাৱর সেক্তরদা ভারতকী মকোক থোংবা এন.বি.এফ.সি. অমসুং পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা পাৱর ফাইনান্স কোরপোরেসন (পি.এফ.সি.),না শেনবা চহী ২০১৯-২০ (এপ্রিল-মার্চ)গী ওইনা কোবিদ-১৯গী খুদোংচাদবা কয়া লৈজরবসু মশক থোক্না লোইশিনখ্রে।
শেল থাদোকপগী ইন্সতিত্যুসন অসিনা মমাং চহীদা লুপা কোতি ৬৮,০০০ থাদোকখিবগা লোইননা লুপা কোতি লাখ ১গী লোন কাইথদুনা শেল থুমগী থবক নীংথীনা তৌখি। হন্দক চহীগী মশক থোকপা থবক্তি কোবিদ-১৯ শন্দোকপা লাকশিন্নবা লৈবাক পুম্বা লোকদাউন তৌখ্রবসু মার্চ ২০২০গী অরোইবা চয়োলদা লুপা কোতি ১১,০০০ থাদোকখি। মপাঙ্গল লৈরবা আই.তি. ইনফ্রাস্ত্রকচরনা মনীংদা লৈদুনা, পি.এফ.সি.না মখোয়গী ইমপ্লোইয়ীশিংবু ময়ুমদগী থবক শুজবা তারবসু অশুক চাউরবা তাংকক অসি য়ৌবা ঙমখিবনি।
চহী অসিগী মনুংদা, পি.এফ.সি.না মখোয় খক্তগী ওইবা রেবিন্যুদা কোস্ত ফন্দা ১৬বি.পি.এস. হন্থহনবগা লোইননা ১৬% চাউখৎপা ঙমখি। কম্পেনী অসিগী নেৎ এন.পি.এস.না ৪.৫৫%দগী ৩.৮%দা হন্থদুনা শেল শান্দোক্লিবা অসিগী মপাঙ্গল কল্লবা থবকশিং উৎখি। মখা তানা, কেম্পেনী অসিনা মখোয়গী লোন সেক্তরদা ১০% চাউখৎখি, ফন্দদগী ১৬% বি.পি.এস. হন্থখি, অমসুং ইন্তরেস্ত স্প্রেদনা ১৬বি.পি.এস. হেনগৎখি। মখা তানা, শেনবা চহী অসিগী মনুংদা, পি.এফ.সি.না মরু ওইবা প্রোজেক্ত অনী লোইশিনখি- লুপা কোতি ২৭,০০০গী রত্তন ইন্দিয়া অম্রাবতি অমসুং জি.এম.আর. ছতিশগর।
খুদোংচাদবা মতম ওইজরবসু, ৱাই.ও.ৱাই. নেৎ প্রোফিৎ অসি শেনবা চহী ১৯গী লুপা কোতি ৬৯৫৩ ওইখিবদগী কোরপোরেৎ তেক্স রেত্তা অহোংবা লাকপদগী দি.তি.এ.গী ৱান-তাইম ইম্পেক্ত থাদনা শেনবা চহী ২০গী ওইনা লুপা ৬৭৮৮ ওইখি। শেন্দোংসু শেনবা চহী ২০গী নুমিৎ ৪৫নিরোম হেন্না এক্সচেঞ্জ রেত্তা ৬%গী কা হেনবা খেন্নবা লৈবনা শাফু ফংখি।
শেনবা চহী ২০১৯-২০গী শেলথুমগী মরুওইবা পাউ; রিভেন্যু গ্রোথ ১৫%, লোন এসেৎ গ্রোথ ১২%, নেৎ এন.পি.এ.শিংসু ৪.২০%দগী ৩.৫৭%দা হন্থখি।

Ministry of Power
PFC ends FY 2019-20 on strong note with loan sanctions of more than Rs 1 Lakh Crore
25 JUN 2020 4:33PM by PIB Delhi
Power Finance Corporation (PFC), India's leading NBFC in power sector and a central PSU under Ministry of Power , ended financial year 2019-20 (April-March) on a strong note despite numerous challenges including outbreak of COVID 19.
The lending institution delivered a sound financial performance with loan sanctions of more than Rs 1 lakh crore along with Loan Disbursements of about Rs 68,000 Crore in the last financial year. The highlight of the year was disbursement of Rs 11,000 crore in the last week of March 2020 despite the nationwide lockdown to contain the spread of COVID 19. Backed by strong IT infrastructure, PFC managed this feat of sizeable disbursement even though the employees were working from home.
During the year, PFC also registered 16% growth in its standalone revenue while it managed 16bps reduction in cost of funds. The net NPAs of the company reduced to 3.8% from 4.55%, showcasing the robust performance of the lender. Further, the Company registered a 10% growth in its Loan Assets, 16% bps reduction in cost of funds, and 16bps increase in Interest Spread. Further, during the fiscal, PFC resolved two stressed projects – Rattan India Amrawati & GMR Chhattisgarh worth Rs 2,700 Crore.
In spite of challenging environment, YOY Net Profit is comparable at Rs. 6788 Crore for FY20 as against Rs.6953 Crore of FY19 excluding one-time impact of DTA due to change in corporate tax rate. Profit has also been impacted due to extraordinary exchange rate variation of 6% in the last 45 days of FY20.
Financial highlights of FY 2019-20 (Consolidated basis) include; 15% Revenue Growth, 12% Loan Asset Growth, Net NPAs reduced to 3.57% from 4.20%