Ministry of Defence
INDIAN ARMED FORCES CONTINGENT PARTICIPATED IN VICTORY DAY PARADE AT MOSCOW, RUSSIA
24 JUN 2020 4:50PM by PIB Delhi
Russia is celebrating the 75th anniversary of victory of the then Soviet People in the great Patriotic War of 1941-1945. Indian Armed Forces contingent participated in the Victory Day Parade at Red Square Moscow on 24 Jun 2020. The Tri-Service contingent of the Indian Armed Forces comprised of 75 all ranks and marched alongwith contingents of Russian Armed Forces and 17 other countries. Shri Rajnath Singh, Defence Minister was among the special invitees to the event.
The British Indian Armed Forces during World War-II were one of the largest Allied Forces contingents which took part in the North and East African Campaign, Western Desert Campaign and the European Theatre against the Axis powers. These campaign witnessed sacrifice by over 87 thousand Indian servicemen beside 34,354 being wounded. The Indian Military not only fought on all fronts, but also ensured delivery of goods along the Southern, Trans-Iranian Lend-Lease route, along which weapons, ammunitions, spare parts for equipment and food went to the Soviet Union, Iran and Iraq. The valour of the Indian soldiers was recognised with the award of over four thousand decorations, which also included award of 18 Victoria and George Cross. In addition the then Soviet Union appreciated the valour of the Indian Armed forces and by the decree of 23 May 1944, the Presidium of the Supreme Soviet of the USSR signed by Mikhail Kalinin and Alexander Gorkin awarded the prestigious Orders of the Red Star to Subedar Narayan Rao Nikkam and Havildar Gajendra singh Chand of Royal Indian Army Service Corps.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রসিয়াগী মোস্কোদা পাংথোকখিবা ভিক্তরী দে পেরেদতা ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেস কন্তিঞ্জেন্তনা শরুক য়াখ্রে
24 JUN 2020 4:50PM by PIB Imphal
১৯৪১-১৯৪৫গী গ্রেত পেত্রিয়োতিক ৱার অদুদা মতম অদুগী সোভিয়েৎ মীয়াম্না মাই পাকখিবগী ৭৫শুবা নিংশিং থৌরম অদু রসিয়ানা পাংথোকখ্রে৷ ২০২০গী জুন ২৪দা মোস্কোগী রেদ স্ক্ব্যরদা পাংথোকখিবা ভিক্তরী দে পেরেদ অদুদা ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেস কন্তিঞ্জেন্তনা শরুক য়াখ্রে৷ ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেসকী রেঙ্ক খুদিংমক্কী মীওই ৭৫ য়াওরবা ত্রাই সর্ভিস কন্তিঞ্জেন্ত অদুনা রসিয়ান আর্ম ফোর্সেসকী কন্তিঞ্জেশিং অমসুং অতোপ্পা লৈবাক ১৭কা লোইননা পেরেদ অদু চৎখি৷ ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা থৌরম অদুদা য়াওনবগী অখন্নবা বার্তন ফংখিবা মীওইশিংগী মনুংদা অমা ওইখি৷
এক্সিস পাৱরশিংগী মাইয়োক্তা অৱাং অমসুং নোংপোক্তা চৎথখিবা অফ্রিকান কেম্পেন্দ, ৱেস্তর্ন দিজার্ত কেম্পেন্দ অমসুং য়ুরোপিয়ন থ্রেতরদা শরুক য়াখিবা খ্বাইদগী চাওরবা এলাইদ ফোর্সেস কন্তিঞ্জেন্তশিংগী মনুংদা অনিশুবা লাঞ্জাও মতমগী ব্রিতিশ ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেসসু অমা ওইখি৷ কেমপেন্দশিং অসিদা ভারতকী লান্মী ৩৪,৩৫৪ অশোক অপন নংখিবতা নত্তনা লান্মী লিশিং ৮৭ হেন্না থৱাই কৎখ্রে৷ ভারতকী লান্মী অদুনা মাইকৈ খুদিংমক্তা লানথেংনবতা নত্তনা খা থংবা মাইকৈ, ত্রান্স-ইরানিয়ন লেন্দ-লিস লম্বীদা পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন তৌখি, ৱেপনশিং, এম্মুনিসনশিং, ইক্ব্যুইপমেন্তগী স্পেয়র পার্তশিং অমসুং চানবা চিঞ্জাকশিং সোভিয়েত য়ুনিয়ন, ইরান অমসুং ইরাখতা পুথোক পুশিন তৌখি৷ ভারত লান্মীশিংগী মথৌনা অদু ১৮ ভিক্তোরিয়া অমসুং জিওজ ক্রোস য়াওবা এৱার্দ লিশিং ৪ হেনবা দেকোরেসনশিং পীদুনা ইকাই খুম্নখ্রে৷ মসিগীসু মথক্তা মতম অদুগী সোভিয়েত য়ুনিয়ননা ভারত লান্মীশিংগী মথৌনা অদুবু থাগৎলম্মী অমসুং ১৯৪৪গী মেগী তাং ২৩দা মিখেল কলিনিন অমসুং এলেকজেন্দর গোর্কিননা খুৎয়েক পীরবা য়ু.এস.এস.আর.গী সুপ্রিম সোভিয়েতকী পর্সিদিয়ম অদুনা রেদ স্তারগী ইকাইখুম্নরবা ওদরশিং অদু র্রোয়েল ইন্দিয়ন আরমী সর্ভিস কোর্পশিংগী সুবেদার নরায়ন রাও নিক্কম অমসুং হবিল্দার গজেন্দ্র সিংহ চান্দদা পীদুনা ইকাই খুম্নবা উৎখি৷