Ministry of Civil Aviation
Cabinet approves declaration of Kushinagar Airport in Uttar Pradesh as an International Airport
24 JUN 2020 4:39PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has given its approval for declaration of Kushinagar Airport in Uttar Pradesh as an International Airport.
Kushinagar Airport is located in the vicinity of several Buddhist Cultural Sites like Sravasti, Kapilvastu, Lumbini (Kushinagar itself is a Buddhist cultural site) and declaration as an “International Airport” will offer improved connectivity, wider choice of competitive costs to the air-travellers. It will result in boosting of domestic/international tourism and economic development of the regions. It will be an important strategic location with the international border close by.
Kushinagar is located in the north-eastern part of Uttar Pradesh about 50 km east of Gorakhpur and is one of the important Buddhist pilgrimage sites.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
কেবিনেৎনা উত্তর প্রদেশকী কুশিনগর এয়র্পোরতপু ইন্তর্নেসেনেল এয়র্পোরত হায়না লাওথোকপগী অয়াবা পীখ্রে
24 JUN 2020 4:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা ফমখিবা কেবিনেৎকী মীফমদা উত্তর প্রদেশকী কুশিনগর এয়র্পোরতপু ইন্তর্নেসেনেল এয়র্পোরত হায়না লাওথোকপগী অয়াবা পীখ্রে।
কুশিনগর এয়র্পোর্ত অসি বুদ্ধিজমগী নাৎকী ওইবা মফমশিংগী, স্রাবস্তী, কপিলবস্তু, লুম্বিনী (কুশিনগর অসিশু বুদ্ধিজমগী নাৎকী ওইবা মফম অমনি),গী মনাক্তা লৈ অমসুং মসিবু ইন্তর্নেস্নেল এয়র্পোর্ত ওইনা শক-খঙবদা মফমসিদা য়ৌরকপদা হেন্না নুংঙাইহনগনি অমসুং নোংথক্কী লম্বীদা চৎপা মীওইশিংদসু শেল য়াম্না তিংহল্লরোই। মসিনা মফম অসিগী লৈবাক্কী/মালেমগী লমকোয়বগী হীরম অমসুং শেন্মিৎলোন্দসু য়াম্না চাউখৎহনগনি। মালেমগী ঙমখৈগসু নক্নবা ওইবনা মসিনা মরু ওইবা মফম চাবা মফম অমসু ওইহল্লনি।
কুশিনগর অসি গোরাখপুরদগী নোংপোক্তা কিলোমীতর ৫০ রোম লাপ্না লৈবা উত্তর প্রদেশকী অৱাং-নোংপোকথংবা মফমদা লৈ অমসুং বুদ্ধ লাইনীংগী য়াম্না মরু ওইবা মফম অমসু ওইরি।