Ministry of Chemicals and Fertilizers
Shri Gowda took stock of progress of Talcher Fertilizers Ltd
23 JUN 2020 5:22PM by PIB Delhi
Minister of Chemicals and Fertilisers Shri DV Sadananda Gowda took stock of progress of Talcher Fertilisers Limited (TFL).
During a meeting with Shri S.N. Yadav, MD and Shri S. Gawade, Director(operations) of Talcher Fertilisers Ltd.
Talcher Fertilisers Limited is bringing up urea unit of 12.7 Lakh MT per annum capacity at Talcher, Odisha. It is a Joint Venture Company (JVC) promoted by GAIL, CIL, RCF and FCIL. When completed it will be first of its kind in India to employ coal gasification technology for production of urea. The estimated cost of the project is around INR 13,270 crore. The successful completion of the project will reduce India’s dependency on imported urea, and is expected to create hundreds of direct and indirect employments.
During the meeting Shri S.N. Yadav, MD briefed about status of progress of the project and various challenges being faced during execution of the project due to COVID-19 crisis. He said that work has started since May and has gathered pace. However, due to issues such as travel restrictions and shortage of laborers the project has got delayed by about six months as of today. He assured that the project will be commissioned at the stipulated deadline.
Minister said that the COVID situation may have delayed the execution of the project at present, we must, however, be prepared to compensate current delay by faster execution in future so that the project is commissioned by deadline i.e., September 2023. When commissioned TFL along with other four revival projects at Ramagundam, Gorakhpur, Barauni and Sindri will be able to realise the vision of Prime Minister to achieve self-sufficiency in urea production.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
শ্রী গোরানা তালচর ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদকী খুমাং চাউশিনবগী ফিবম কুপ্না য়েংশিনখ্রে
23 JUN 2020 5:22PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. গোরানা তালচর ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদ (তি.এফ.এল.)গী খুমাং চাউশিনবগী ফিবম কুপ্না য়েংশিনখ্রে।
তালচর ফর্তিলাইজর লিমিতেদকী এম.দি. শ্রী এস.এন. য়াদব অমসুং শ্রী এস. গৱারে, দিরেক্তর (ওপরেসন)গা লোইননা ফমখিবা মীফম অমগী মনুংদা
তালচর ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদনা ওরিশাগী তালচরদা চহীদা কেপাসিতী মেত্রিক তন লাখ ১২.৭গী এরিয়া য়ুনিৎতা থবক পায়খৎলি। হায়রিবসি গাইল, সি.আই.এল., আর.সি.এফ. অমসুং এফ.সি.আই.এল.না প্রোমোৎ তৌবা জোইন্ত ভেঞ্চর কম্পেনী (জে.ভি.সি.)১ অমনি। মপুং ফারকপা মতমদা মসিনা ভারত্তা য়ুরিয়া পুথোকপদা কোইল গ্যাসিফিকেসন তৌবা অহানবা কম্পেনী ওইরগনি। প্রোজেক্ত অসিগী চাউরাকপা চঙগদবা শেনফম অসি ভারতকী শেলদা লুপা কোতি ১৩,২৭০ ওইগনি। প্রোজেক্ত অসিগী মায় পাক্না মপুং ফারকপা মতমদা ভারতনা মপান্দগী পুশিল্লকপা য়ুরিয়াদা তাংজরম্বদু হন্থরগনি অমসুং হকথেংননা অমসুং নাকোইননা মীওই কয়াদা থবক পীরগনি।
মীফম অদুগী মনুংদা, এম.দি. ওইরিবা শ্রী এস.এন. য়াদবনা প্রোজেক্ত অসিগী খুমাং চাউশিনবগী পাউদম থমখি অমসুং প্রোজেক্ত অসি থবক ওইনা পায়খৎপা মতমদা কোবিদ-১৯না মতম ওইদুনা খুদোংচাদবা কয়া পীরিবশিংগী মতাংদা থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি, থবক অসি মে থাদগী হৌখি, অমসুং খুমাং চাউশিল্লক্লি। অদুমওইনমক, চত্থোক-চৎশিন্দা অথিংবা লৈরকপা অমসুং শিন্মী মশীং হন্থরকপা কয়ানা হৌজিক ফাওবদা প্রোজেক্ত অসি থা তরুক অমুক চোন্থরে। মহাক্না প্রোজেক্ত অসি পীখিবা লোইবগী মতমদুফাওবগী মনুংদা লোইশিনবা ঙম্নবা হোৎনগনি হায়না থাজবা থমখি।
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা প্রোজেক্ত অসি থবক ওইনা পায়খৎপদা হৌজিকফাওবদা মতম লৌবদি য়াই, অদুমওইনমক, হৌজিক পন্থরিবা মতম অসি তুংদা খোংজেল য়াংনা শুজিন্দুনা প্রোজেক্ত অসিগী থাখিবা অরোইবা মতম সেপ্তেম্বর ২০২৩দা লোইশিনবা ঙম্নবা হোৎনগদবনি হায়না মন্ত্রীনা থমখি। লোইশিনলকপা মতমদা তি.এফ.এল.গা লোইননা অতোপ্পা রামগুন্দম, গোরাখপুর, বরৌনি অমসুং সিন্দ্রীদা পায়খৎলিবা রিবাইবেল প্রোজেক্তশিং অসিনা প্রধান মন্ত্রীনা মঙজরিবা মঙলান হায়বদি ঊরিয়া পুথোকপদা মীপান তাংদবগী মঙলান অদু মঙফাওনবা ঙম্লগনি।