Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Government declares Minimum Support Price for Mature Dehusked Coconut
More than 5 percent increase for the season 2020 to benefit millions of farmers
Central Government has given utmost importance to the interests of farmers growing all kinds of crops – Union Agriculture & Farmers’ Welfare Minister Shri Narendra Singh Tomar
23 JUN 2020 11:38AM by PIB Delhi
Government of India has declared Minimum Support Price for mature dehusked coconut for the season 2020 at Rs. 2700/- per quintal, thus hiking the MSP by 5.02% from Rs. 2571/- per quintal during season 2019.
Giving this information, Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare, Rural Development and Panchayati Raj Shri Narendra Singh Tomar said that the Government of India under Prime Minister Shri Narendra Modi has given utmost importance to the interests of farmers growing all kinds of crops throughout the country. The hike in the MSP for mature dehusked coconut facilitates procurement of fresh coconut thereby ensuring that the benefit of MSP reaches the millions of smallholder coconut farmers.
Shri Tomar said that coconut being a small holder’s crop, aggregation and arranging copra making facility at farmer’s level is not common. Even though MSP for milling copra is Rs. 9960/- per quintal for 2020 crop season, declaration of higher MSP for dehusked coconut ensures immediate cash to the small farmers, who are unable to hold the product and who are having insufficient facility for copra making. This will be a relief to the coconut farmers who are already affected by the pandemic and the consequent disruption in the supply chain.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
মশীং লৌথোক্লগা লীরবা য়ুবিগী মিনিম্ম সপ্পোর্ত প্রাইজ সরকারনা লাউথোকখ্রে
লৌমী মিলিয়ন কয়া কান্নবা পীনবা ২০২০গী কুম অসিগী ওইনা চাদা ৫ হেন্না হেনগৎখ্রে
মখল পুম্নমক্কী মহৈ-মরোংশিং থারিবা লৌমীগীদমক কেন্দ্র সরকারনা অহেন্নবা মীৎয়েং চংখ্রে – লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্রা সিংহ তোমার
23 JUN 2020 11:38AM by PIB Imphal
মশীং লৌথোক্লগা লীরবা য়ুবিগী মিনিম্ম সপ্পোর্ত প্রাইজ ভারত সরকারনা ২০২০গী কুম অসিগী ওইনা ক্বিন্তল অমদা লুপা ২৭০০/- ওইগদবনি হায়না লাউথোকখ্রে, অসুম্না ২০১৯গী কুমদা ক্বিন্তলদা লুপা ২৫৭১/- ওইরম্বদগী এম.এস.পি. অসি ৫.০২%দা হেনগৎখ্রে।
ৱাফম অসি থম্লদুনা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং, খুঙ্গং চাওখৎ থৌরাং অমসুং পঞ্চায়তী রাজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নেরেন্দ্রা সিংহ তোমার হায়খি মদুদি প্রুআন মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্রা মোদীগী মখাদা ভারত সরকারনা লৈবাক অসি শীনবা থুংনা মখল পুম্নমক্কী মহৈ-মরোংশিং থারিবা লৌমীগীদমক অহেন্নবা মীৎয়েং চংখ্রে। মশীং লৌথোক্লগা লীরবা য়ুবিগী এম.এস.পি. হেনগৎপা অসিনা অতেকপা য়ুবি পৈশিন্দুনা থম্বা হেনগৎহনখ্রে অসুম তৌদুনা য়ুবি থারিবা স্মোলহোল্দর লৌমী মিলিয়ন কয়াদা এম.এস.পি.গী কান্নবা ফঙহল্লগনি।
য়ুবি অসি স্মোলহোল্দরগী মহৈ মরোং ওইবনা লৌমীগী থাক্তা এগ্রিগেসন অমসুং কোপ্রা শেমবগী খুদোংচাবা লৈতে হায়না শ্রী তোমারনা হায়। ২০২০গী কুমগী ওইনা মিলিং কোপ্রাগী এম.এস.পি. অসি ক্বিন্তল অমদা লুপা ৯৯৬০/- ওইরবসু মশীং লৌথোক্লগা লীরবা য়ুবিগী এম.এস.পি. হেনগৎপা অসিনা পোথোক অসি থম্বা ঙমদবা অমসুং কোপ্রা শেমনবা খুদোংচাবা মরাং কাইনা লৈতবা অপিকপা লৌমীসিংদা খুদক্তা শেল ফংহল্লি। লায়চৎ অসিনা অৱাবা মায়োক্নহল্লিবা অমসুং সপ্লাই চেনদা অকাইবা লাকপনা শোকহল্লবা য়ুবি থারিবা লৌমীশিংগী অৱাবা অমদি কোকহল্লগনি।