রেলৱে মন্ত্রালয়
ভারত রেলৱেজগী কোবিদ কেয়ার কোচশিং শীজিন্নবা হৌরে
য়ু.পি.দা চিংনবা অনাবা মীওই ৫৯ বারানসী দিবিজনগী মাউ জঙ্কসনদা থমখ্রে অমসুং মীওই ৮ দিসচার্জ তৌখ্রে
ভারতনা লাইচৎ অসি থেংনবদা ভারত রেলৱেজনা পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীরে
রাজ্য ৫দা ভারত রেলৱেজনা কোবিদ কিয়র কোচ ৯৬০ থমখ্রে
উত্তর প্রদেসকী মফম ২৩দা কোবিদ কেয়ার কোচ ৩৭২ থমখ্রে
দিল্লিগী মফম ৯দা কোচ ৫০৩ থমখ্রে
লৈবাক্কী থবক্তা মতেং পাংবা ওইনা ভারত রেলৱেজনা রেলৱেজ কোচশিং কোবিদ কেয়ার সেন্তরশিং ওন্থোক্লে
২০২০গী মে ৬দা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিনা পীখিবা এস.ও.পি মতুংইন্না দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিক্সশিং রাজ্য সরকারশিংনা পীগনি
রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিং মতেং পাংনবা কোচশিং থম্লিবা মফমশিংদা লাইজসন ওফিসার ২ থমগনি
কোচ মনুংদা অইং-অশাগী চাং চানা থম্নবা পায়খৎপা থবকশিং পায়খৎলে
কোবিদ অনাবশিং লায়েংবদা মতেং পাংনবা রেলৱেজনা রাজ্য সরকারশিংদা পীবা য়াবা মতেংশিং পীগনি
22 JUN 2020 6:50PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ থেংননবা, তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা থম্লিবা কোবিদ কেয়ার কোচশিংদা লৈনবা থারক্লবা কোরোনা অনাবা মীওইশিং ভারতনা রেলৱেজনা লায়েংবা হৌরে । থা অসিগী ২০ ফাওবদা বারানসী দিবিজনগী মাউ জঙ্কসনদা লৈবা কোবিদ কেয়ার কোচশিংদা মীওই ৪২ থমখ্রে । মমাংদা অনাবা মীওই ৮ দিসচার্জ তৌখ্রে ।
রাজ্য সরকারশিংনা পায়খৎলিবা লায়েংবগী থবকশিংদা ভারত রেলৱেজনা মতেং পাংলি । রাজ্যশিংদা ভারত রেলৱেজনা মসিগী কোবিদ কেয়ার কোচ ৫২৩১ পীরবা থৌরাং তৌরে । ফিবম ফরিবা অনাবশিং থম্নবা জোনেল রেলৱেজশিংনা মখোয়গী কোচশিং কোবিদ কেয়ার কোচশিং ওন্থোক্লে । দিল্লি, উত্তর প্রদেস, অন্ধ্র প্রদেস, তেলঙ্গানা অমসুং মৈধ্য প্রদেসতা হৌজিক ভারত রেলৱেজনা কোবিদ কেয়ার কোচ ৯৬০ থমখ্রে । অপুনবা কোবিদ কেয়ার কোচ ৯৬০ অসিগী মনুংদা, দিল্লিদা কোচ ৫০৩, অন্ধ্র প্রদেসতা ২০, তেলঙ্গানাদা ৬০, উত্তর প্রদেসতা ৩৭২ অমসুং মৈধ্য প্রদেসতা ৫ থমখ্রে ।
দিল্লিদা মফম ৯দা কোবিদ কেয়ার কোচ ৫০৩ থম্লি । সাকুরবস্তিদা কোবিদ কেয়ার কোচ ৫০, অনন্দ বিহারদা কোচ ২৬৭, দিল্লি সফদরজংদা ২১, দিল্লি সারাই রোহিলাদা ৫০, দিল্লি কেন্তোমেন্তদা ৩৩, অদারস নাগরদা ৩০, দিল্লি সাহাদ্রাদা ১৩, তুগলাবাদতা ১৩ অমসুং পতেল নগরদা ২৬নি ।
উত্তর প্রদেসকী মফম ২৩ হায়বদি পন্দিৎ দিন দয়াল উপধ্য জঙ্কসন, লখনৌ, বারানসী, বাদোহি, ফাইজাবাদ, সাহারানপুর, মিরজাপুর, সুবেদারগঞ্জ, কানপুর, ঝান্সি, ঝান্সি ৱার্কসোপ, অগ্রা, নাখা জঙ্গল, গোন্দা, নৌতানৱা, বাহরাইচ, বারানসী সিতি, মন্দুৱাদি, মাউ, বাতনি, বারেল্লি সিতি, ফারুখাবাদ অমসুং কাসগঞ্জদা পুন্না কোবিদ কেয়ার কোচ ৩৭২ থমখ্রে ।
মৈধ্য প্রদেসকী গ্বালিয়রদা কোবিদ কেয়ার কোচ ৫ থমখ্রে । অন্ধ্র প্রদেসকী বিজায়াৱাদাদা কোবিদ কেয়ার কোচ ২০ অমসুং সিকনদরবাদ, কাচগুরা অমসুং অদিলাবাদতা পুন্না কোবিদ কেয়ার কোচ ৬০ থমখ্রে ।
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিনা থোকখিবা চৎন-পথাপশিংগী মতুংইন্না, রাজ্য সরকারশিংনা ভারত রেলৱেজদা হায়জরকখি অমসুং রেলৱেজনা হায়রিবা কোচশিং অসি রাজ্যশিংদা থাখিবনি ।
লৈবাক্কী থবক্তা মতেং পাংবা ওইনা ভারত রেলৱেজনা রেলৱেজ কোচশিং কোবিদ কেয়ার সেন্তরশিং ওন্থোক্লে । ২০২০গী মে ৬দা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিনা পীখিবা এস.ও.পি মতুংইন্না দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিক্সশিং রাজ্য সরকারশিংনা পীগনি । রাজ্য সরকারগী ওফিসিএলশিং মতেং পাংনবা কোচশিং থম্লিবা মফমশিংদা লাইজসন ওফিসার ২ থমগনি । কোচ মনুংদা অইং-অশাগী চাং চানা থম্নবা পায়খৎপা থবকশিং পায়খৎলে । কোবিদ অনাবশিং লায়েংবদা মতেং পাংনবা রেলৱেজনা রাজ্য সরকারশিংদা পীবা য়াবা মতেংশিং পীগনি ।
হায়রিবা কোচশিং অসি ফিবম ফরিবা অনাবশিং থম্বদা শীজিন্নগনি অমসুং চিংনবা অমসুং চপ চানা খঙলবা কোবিদ কেসশিং থমফম লৈত্রবা রাজ্যশিংদা হায়রিবা কোচশিং অসি শীজিন্নগনি। হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রি অমসুং নিতি অয়োগনা পায়খৎপা কোবিদ-১৯গী অপুনবা থৌরাং অমগী মখাদা মসিগী খুদোংচাবশিং অসি ফংহনবনি ।

Ministry of Railways
COVID Care coaches of Indian Railways start getting utilised.
In U.P., 59 suspected patients admitted in Mau Junction in Varanasi division and 8 have already been discharged.
Indian Railways remain committed to doing whatever it takes to help India fight pandemic.
Indian Railways has deployed 960 COVID Care Coaches in 5 States
In Uttar Pradesh, total 372 COVID Care coaches have been deployed at 23 different locations
503 Coaches are deployed in Delhi at 9 Locations
Indian Railways, as its contribution to national cause, has converted Railway Coaches into COVID Care Centres
Doctors and paramedics are to be provided by State Governments as per Standard Operating Procedures issued by MOHFW on 6th May 2020
2 liaison officers for each location of coaches are deployed to assist State Government officials
All efforts are being made to maintain comfortable temperature inside the coaches in the given weather conditions
Railways to assist State Government in all possible manners to help in care of Covid patients
22 JUN 2020 6:50PM by PIB Delhi
Sustaining the fight against Covid-19, Indian Railways has started providing care to corona patients referred for admission in COVID Coaches deployed in various states. On 20th June 2020, 42 suspected patients were admitted in COVID Coaches deployed at Mau Junction in Varanasi division and 17 patients were admitted on 21st June, 2020. 8 patients have already been discharged.
Indian Railways is making an all out effort to supplement the health care efforts of State Governments. Indian Railways has geared up to provide its 5231 Covid Care Coaches to the States. Zonal Railways have converted these coaches as COVID Care Centres to be used for very mild / mild cases.
As of now, Indian Railways has deployed total 960 COVID Care coaches in 5 states i.e. Delhi, Uttar Pradesh, Andhara Pradesh, Telangana and Madhya Pradesh. Out of total 960 COVID Care coaches, 503 COVID Care coaches have been deployed in Delhi, 20 in Andhra Pradesh, 60 in Telangana, 372 in Uttar Pradesh and 5 in Madhya Pradesh.
In Delhi, 503 COVID Care coaches are deployed at 9 locations. 50 COVID Care coaches are deployed at Shakurbasti, 267 at Anand Vihar, 21 at Delhi Safdarjung, 50 at Delhi Sarai Rohilla, 33 at Delhi Cant, 30 at Adarsh Nagar, 13 at Delhi Shahadra, 13 at Tughlakabad and 26 at Patel Nagar.
In Uttar Pradesh, total 372 COVID Care coaches have been deployed at 23 different locations i.e. Pt. Deen Dayal Upadhyay Jn., Lucknow, Varanasi, Bhadohi, Faizabad, Saharanpur, Mirzapur, Subedarganj, Kanpur, Jhansi, Jhansi Workshop, Agra, Nakha Jungle, Gonda, Nautanwa, Bahraich, Varanasi City, Manduadih, Mau, Bhatni, Bareilly City, Farrukhabad and Kasganj.
In Madhya Pradesh, total 5 COVID Care coaches are deployed at Gwalior. In Andhra Pradesh, total 20 COVID Care coaches are deployed at Vijayawada while in Telangana, a total of 60 COVID Care coaches are deployed at 3 different locations i.e. Secunderabad, Kachguda and Adilabad.
As per guidelines of Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) Government of India, these State Governments have sent the requisition to Indian Railways and Railways have allocated these coaches to the State/UTs.
It is worth mentioning that Indian Railways is working as Service Provider of Coaches as COVID Care Centres as its contribution to national cause. Doctors and paramedics are to be provided by State Governments. This is as per MOHFW guidelines issued on 6th May 2020.
Railways is deploying 2 liaison officers for each location of coaches to assist State Government officials. All efforts are being made to reduce the heat in the coaches in the given weather conditions. Railways to assist State Government in all possible manners to help in care of Covid patients.
It may be noted that these Coaches can be used for very mild cases that can be clinically assigned to the Covid Care centers as per guidelines issued by MoHFW. These coaches can be used in areas where State has exhausted the facilities and needs to augment capacities for isolation of both suspect and confirmed Covid cases. These facilities are part of the integrated COVID plan developed by MoHFW and NITI Ayog.