লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
হৌখিবা চহিগী মতম অসিগা য়েংনবদা মরুওইবা খরিফ মহৈ-মরোংশিং হুনবগী মফম হেঙ্গৎলে
থাউ থোকপা মরু-মরাং, অপৌবা মহৈ-মরোং, হৱাই অমসুং লশিংগী ওইনা কভর তৌরিবা মফম চাউনা হেঙ্গৎলকপা
19 JUN 2020 8:25PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা ০১.০৬.২০২০দগী ১৮.০৬.২০২০ ফাওবগী মতম মনুংদা নোং মিলি মীতর ১০৮.৩ তাদুনা মহৌশাগী মিলি মীতর ৮২.৪দগী হেল্লে। খরিফ পোত্থোক্কী মখাদা মহৈ-মরোং হুনবগী কভর তৌরিবা মফম অসি মখাদা লৈরে:
• চেং: খরিফ চেংগী ওইনা কভর তৌরিবা মফম অসি মমাং চহিগী মতম অসিগী মনুংদা হেক্তর লাখ ১০.২৮ অদুগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না হেক্তর লাখ ১০.০৫নি।
• হৱাই: হৱাইগী ওইনা কভর তৌরিবা মফম অসি মমাং চহিগী মতম অসিগী মনুংদা হেক্তর লাখ ২.২২ অদুগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না হেক্তর লাখ ৪.৫৮নি।
• অপৌবা মহৈ-মরোং: অপৌবা মহৈ-মরোংগী ওইনা কভর তৌরিবা মফম অসি মমাং চহিগী মতম অসিগী মনুংদা হেক্তর লাখ ৭.৮৩ অদুগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না হেক্তর লাখ ১৯.১৬নি।
• থাউ থোকপা মরু-মরাং: থাউ থোকপা মরু-মরাংগী ওইনা কভর তৌরিবা মফম অসি মমাং চহিগী মতম অসিগী মনুংদা হেক্তর লাখ ১.৬৩ অদুগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না হেক্তর লাখ ১৪.৩৬নি।
• চু: চুগী ওইনা কভর তৌরিবা মফম অসি মমাং চহিগী মতম অসিগী মনুংদা হেক্তর লাখ ৪৮.০১ অদুগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না হেক্তর লাখ ৪৮.৬৩নি।
• লিমোন অমসুং মেস্তা: লিমোন অমসুং মেস্তাগী ওইনা কভর তৌরিবা মফম অসি মমাং চহিগী মতম অসিগী মনুংদা হেক্তর লাখ ৬.০৮ অদুগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না হেক্তর লাখ ৫.৭৮নি।
• লশিং: লশিংগী ওইনা কভর তৌরিবা মফম অসি মমাং চহিগী মতম অসিগী মনুংদা হেক্তর লাখ ১৮.১৮ অদুগা চাংদম্নবদা চাউরাক্না হেক্তর লাখ ২৮.৭৭নি।
তাং ১৯.০৬.২০২০ ফাওবগী খরিফ মহৈ-মরোংশিংগীদমক কভর তৌরিবা মফমগী অকুপ্পা মরোলগীদমক লিঙ্ক অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Sowing area of important Kharif crops more than in the corresponding period last year
Big jump in area coverage under Oil seeds, Course Cereals, Pulses and Cotton
19 JUN 2020 8:25PM by PIB Delhi
The country has received the rainfall of 108.3 mm against the normal of 82.4 mm during the period from 01.06.2020 to 18.06.2020. The sowing area coverage under Kharif crops is as follows:
• Rice: About 10.05 lakh ha area coverage under kharif rice as compared to 10.28 lakh ha during the corresponding period of last year.
• Pulses: About 4.58 lakh ha area coverage under pulses as compared to 2.22 lakh ha. during the corresponding period of last year.
• Course Cereals: About 19.16 lakh ha area coverage under coarse cereals as compared to 7.83 lakh ha. during the corresponding period of last year.
• Oilseeds: About 14.36 lakh ha area coverage under oilseeds as compared to 1.63 lakh ha. during the corresponding period of last year.
• Sugarcane: About 48.63 lakh ha area coverage under sugarcane as compared to 48.01 lakh ha. during the corresponding period of last year.
• Jute and Mesta: About 5.78 lakh ha area coverage under Jute and Mesta as compared to 6.08 lakh ha. during the corresponding period of last year.
• Cotton: About 28.77 lakh ha area coverage under cotton as compared to 18.18 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Please click the link for details of area coverage under Kharif crops as on 19.06.2020.