প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অসমদা থাউগী গুহা কামথোরকপা অমসুং মৈ চাকপদা ওইরিবা ফিবম প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
18 JUN 2020 8:51PM by PIB Imphal
অসমগী তিনসুকিয়া জিলাদা ওইল ইন্দিয়া লিমিতেৎকী থাউগী গুহা কামথোরকপা অমসুং থাউগী গুহা নম্বর বাগজান-৫ মৈ চাকপদা ওইরক্লিবা ফিবম ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে।
অমুক হন্না য়েংশিনবগী মীফম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা হোম মিনিস্তর অমিৎ সাহ, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্তর ধর্মেন্দ্র প্রধান, অসমগী চীফ মিনিস্তর সরবানন্দা সোনোৱাল, অতোপ্পা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং অমসুং ভারত সরকারগী সেনিয়র ওফিসারশিং শরুক য়াখি।
২০২০গী মে ২৭দগী গুহা অসিদগী কনবা ঙমদনা গ্যাস য়ুরকখি। মতুং তারকপদা গ্যাস অসি থিংজিন্নবা থৌরাং তৌরিঙৈদা ২০২০গী জুন ৯দা গুহা মৈ চাক্লকখি। মফম অদুগী অকোয়দা লৈবা ইমুংশিং হোংদোকখ্রে অমসুং ওইল ইন্দিয়া লিমিতেৎ অমসুং রাজ্য সরকারনা হাংদোকপা রিলিফ কেম্পশিংদা লৈরে। হায়রিবা রিলিফ কেম্পশিং অসিদা চাউরাক্না মীওই ৯,০০০ রোম লৈরি। দিস্ত্রিক এদমিনিস্ত্রেসন্না মশক খঙদোক্লবা ইমুং ১৬১০দা খুদক্কী তেংবাং ওইনা ইমুং অমমমদা লুপা ৩০,০০০ পীখ্রে।
শোকহল্লবা ইমুংশিংদা ভারত সরকারনা পীবা য়াবা মতেং পীগনি হায়না অসমগী চীফ মিনিস্তরগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রীনা অসমগী মীয়ামদা থাজবা পীখি অমসুং লাইবক থিবা থৌদোক অসিদগী অৱাবা নংলবা রাজ্য সরকারগীদমক লেপ্লি হায়রি। থৌদোক অসি থিজিন্নবা অমসুং মদুদগী খঙহৌবশিং অদু তুংগী ওইহৌনবা দোকুমেন্ত তৌহৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মিনিস্ত্রিদা খঙহনখি। তুংদা অসিগুম্বা অশোইবশিং অসি থোক্তনবা অমসুং থোরকপা মতমদা থেংননবা ঐখোয়গী লুপশিংগী মরক্তা মখা তানা ত্রেনিং পীনবা মহাক্না খঙহনখি।
গুহাদগী গ্যাস কামথোরকপা থিংনবা অমসুং মদু মখুম খুমজিন্নবা ভারত অমসুং মপান লৈবাকশিংগী অখঙ-অহৈশিংগী মতেংগা লোয়ননা অকুপ্পা থৌরাং অমা শেম্লে হায়না মীফম অদুদা থমখি। থৌরাং অদু মাংজৌননা থাখিবা মতমগী মতুংইন্না থবক ওইনা পাংথোকখ্রে অমসুং দরকার ওইবা চেকশিন-থৌরাংশিং লৌখৎলবা মতুংদা ২০২০গী জুলাই ৭দা গুহা মখুম কুপশিন্নবা থৌরাং তৌরি।

Prime Minister's Office
PM reviews situation of Oil Well Blow Out and fire in Assam
18 JUN 2020 8:51PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi today reviewed the situation arising out of OIL India Limited Oil Well Blow Out and fire in the oil well No. Baghjan-5 in Tinsukia District, Assam.
The Review Meeting was attended, amongst others by Home Minister Shri Amit Shah, Minister of Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan, Chief Minister, Assam Shri Sarbananda Sonowal, other Union Ministers and senior officers of Government of India.
Uncontrolled gas started leaking from this well on 27th May, 2020. Thereafter while preparation was going on to control the leak, the well caught fire on 9th June, 2020. The families living in the surrounding areas have been shifted and relief camps set up by the State Government in collaboration with OIL India Ltd. Approximately, 9,000 persons are living in these relief camps. As an immediate relief measure, Rs. 30,000 each has been sanctioned for 1610 families identified by District Administration.
Prime Minister assured the people of Assam through Chief Minister Assam that Government of India is fully committed to providing support and relief & rehabilitation to the affected families and is standing with the State Government in this difficult time due to the unfortunate incident that has taken place. He also directed the Petroleum and Natural Gas Ministry that this incident should be studied and documented so that learnings become useful in future. Further capacities and expertise should be developed within our own organizations to avoid such mishaps in future and deal with such calamities in case they occur.
During the Review Meeting it was informed that the Detailed Plan has been drawn with the help of Indian and foreign experts to control the flow of gas from the well and to cap it. The Plan is being executed as per the prepared schedule and it is proposed to cap the well on 7th July, 2020 after taking all necessary safety precautions.