ইলেক্সন কমিসন
লেজিস্লেতিব এসেমব্লীগী মীহুৎশিং (এম.এল.এ.)না পাঙথোকপা অন্ধ্র প্রদেশ লেজিস্লেতিব কাউন্সিগী বাই ইলেক্সন – জুলাই ৬, ২০২০দা মীখল পাঙথোক্লগনি
15 JUN 2020 2:39PM by PIB Imphal
লেজিস্লেতিব এসেমব্লীশিংনা খনগদবা কেজুএল ভেকেন্সী অমা অন্ধ্র প্রদেশ লেজিস্লেতিব কাউন্সিলদা লৈরি। ভেকেন্সী অসিগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরিঃ
মীহুৎকী মিং
মীখলগী মওং
ভেকেন্সীগী মরম
Term up to
শ্রী দোক্কা মনিক্যা ভরা প্রসাদ
এম.এল.এ.শিংনা খনগদবা
০৯.০৩.২০২০দা ফম থাদোকখিবা
29.03.2023
সি.ই.ও., অন্ধ্র প্রদেশতগী ইনপুৎশিং ফংলবা মতুংদা কম্মিসন্না মথক্তা পীরিবা ভেকেন্সী অসি মেনশিন্নবগীদমক লেজিস্লেতিব এসেমব্লীগী মীহুৎশিংনা থাধনগদবা অন্ধ্র প্রদেশ লেজিস্লেতিব কাউন্সিলগী বাই ইলেক্সন অমা মখাগী সেদ্যুল অসিগী মতুং ইন্না পাঙথোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রেঃ
সেরিএল নম্বর
ইভেন্তশিং
তারিখ
১.
নোতিস থোকপা
জুন ১৮, ২০২০ (শগোলশেল)
২.
নোমিনেসন তৌবগী অরোইবা তাং
জুন ২৫, ২০২০ (শগোলশেল)
৩.
নোমিনেসনশিং স্ক্রুতিনী তৌবা
জুন ২৬, ২০২০ (ইরাই)
৪.
কেন্দিদেৎ ওইনবা থাজিনবদগী লৌথোকপা
জুন ২৯, ২০২০ (নিংথৌকাবা)
৫.
মীখলগী নুমিৎ
জুলাই ৬, ২০২০ (নিংথৌকাবা)
৬.
মীখলগী মতম
অয়ুক পুং ৯দগী নুংথিল পুং ৪ ফাওবা
৭.
ভোৎ মশীং থীবা
জুলাই ৬, ২০২০ (নিংথৌকাবা)
৮.
মীখল লোইশিনবগী অরোইবা তাং
জুলাই ৮, ২০২০ (য়ুমশকৈশা)
ওবজর্বরশিং খন্দুনা মীখলগী থবক থৌরমশিং পুম্নমক কুপ্না য়েংশিন্দুনা অচুম্বা অমসুং কাংলোনশিং থুগাইদনা পাঙথোকপা মীখল অমা ওইনবা লৌখৎকদবা খোংথাংশিং লৌখৎকদবনি।
রাজ্য অসিগী চীফ সেক্রেতরীদা মীখল অসি পাঙথোক্নবা শীন লাংবগা লোইননা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা খোংথাংশিংগা মরী লৈনবা পাউতাকশিং ঙাক্নবগীদমক রাজ্য অসিদগী মকোক থোংবা ওফিসর অমদা শিন্ননবা য়াথং পীখ্রে।

Election Commission
Bye Election to the Andhra Pradesh Legislative Council by the members of Legislative Assembly (MLAs) - Polling on 6th July 2020
15 JUN 2020 2:39PM by PIB Delhi
There is one casual vacancy in the Andhra Pradesh Legislative Council by the members of Legislative Assembly. The details of the vacancy are as follow:
Name of Member
Nature of election
Cause of vacancy
Term up to
Sri Dokka Manikya Vara Prasad
By MLAs
Resignation on 09.03.2020
29.03.2023
The Commission, after receiving inputs from CEO, Andhra Pradesh, has decided to hold a bye-election to the Andhra Pradesh Legislative Council by the members of the Legislative Assembly to fill the above mentioned vacancyas per the following schedule: -
S.No.
Events
Dates
1.
Issue of Notifications
18th June, 2020 (Thursday)
1.
Last Date of making nominations
25th June, 2020 (Thursday)
1.
Scrutiny of nominations
26th June, 2020 (Friday)
1.
Last date for withdrawal of candidatures
29th June, 2020 (Monday)
1.
Date of Poll
06th July, 2020 (Monday)
1.
Hours of Poll
09:00 am-04:00 pm
1.
Counting of Votes
06th July, 2020 (Monday) at 05:00 pm
1.
Date before which election shall be completed
08th July, 2020 (Wednesday)
Adequate measures for close monitoring of the election process by appointing observers shall be taken to ensure free and fair election.
Commission has also directed the Chief Secretary of the State to depute a senior officer from the State to ensure that the extant instructions regarding COVID-19 containment measures are complied with while making arrangements for conducting the elections.