সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
সি.এস.আই.আর.গী কেন্সর লায়েংনবা হিদাক আই.আই.আই.এম.-২৯০ ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলগী থাক য়ৌশিল্লক্লে
08 JUN 2020 8:46PM by PIB Imphal
সি.এস.আই.আর.গী লেব অমা ওইরিবা সি.এস.আই.আর.-ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ ইন্তেগ্রেতিব মেদিসিন (আই.আই.আই.এম.) জম্মুনা পুথোকপা পেনক্রিয়াতিক কেন্সর ফহনবা ঙম্বা ন্যু কেমিকেল ইন্তাইতি (এন.সি.ই. ) অমা মাইপাক্না ক্লিনিকেল মমাংগী থবকশিং পাংথোক্লবা অমসুং আই.এন.দি. সবমিসন তৌরবা মতুংদা সেন্ত্রেল দ্রগস স্তেন্দার্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন (সি.দি.এস.সি.ও.)গী ন্যু দ্রগস দিবজনদগী ইনভেস্তিকেসনেল ন্যু দ্রগ(আই.এন.দি.)গী অয়াবা ফংলে। মসিদা পেনক্রিয়াতিক কেন্সর অনাবশিংদা মরুওইবা হিদাক আই.আই.আই.এম.-২৯০ ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল তৌনবগী সি.এস.আই.আর.-আই.আই.আই.এম.গী লম্বী অমা শেম্লগনি । পেনক্রিয়াতিক কেন্সর অনাবা মীওইশিংদা কম্পাউন্দ অসি শীজিন্নবা মতমদা ওইরক্কদবা ফিবমশিং অদু য়েংশিন্নবা পায়খৎনবা হোৎনরিবা ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল অসিনা পান্দম থম্লি। মসিগী হিদাক অসি .এস.আই.আর.-আই.আই.আই.এম.গী হিদাক পুথোক্নবা থৌরমগী শরুক অমা মহৌশা ফংবা পোৎলমশিংদগী শুংবনি।
সি.এস.আই.আর.-আই.আই.আই.এম.গী দিরেক্তর দোক্তর রাম বিশ্বকর্মনা লুচিংবা সাইন্তিসশিং হায়বদি সনদিপ ভারতে, সোনালি ভারতে, দিলিপ মোন্ধে, সাসি ভুষন অমসুং সুমিত গান্ধীগী কাংবু অদু সি.এস.আই.আর.দি.জি. দোক্তর সেখর মানদেনা থাগৎখি। পেনক্রিয়াতিক কেন্সর ফহনবা ঙম্বা হিদাক অসিগী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলশিং পাংথোক্নবগীদমক অয়াবা লৌনবা মখোয়না চহি ১০ অৱাংবা থাক্কী রিছর্স অমা পাংথোকখি।
পাংথোকখিবা আর অমসুং দি অদুগী মতাংদা দিরেক্তর দোক্তর রাম বিশ্বকর্মনা হায়খি এন.সি.আই.-৬০ কেন্সর সেল লাইন পেনেলশিংগী মায়োক্তা থবক পাংথোকপা ঙম্বা হিদাক মচল অসিদা মীয়াম্না ইন্দিয়ান হ্বাইত সেদার হায়না খঙনবা ৱেস্তর্ন ঘাৎতা ফংবা উ পাম্বী (দাইসোজাইলম বাইনেকতারিফেরম) অমগী মনাদগী ফংবা মোলিকুল রোহিতুকিনে য়াওরি। হৌখিবা চহি অহুম অসিদা রিছর্স তৌরিবা সাইন্তিসশিংনা প্রি-ক্লিনিকেল সেফতি, রিগুলেতোরি অমসুং আই.এন.দি.গী মতাংদা থিজিনবা লোইরে অমসুং মালেমগী ওইনা পেতেন্ত ফংলে অমসুং ২০১৮দা জর্নেল ওফ মেদিসিনেল কেমিস্ত্রিদা ফোংখ্রে।
হৌজিক মালেমগী ওইনা পেনক্রিয়াতিক কেন্সর অসি খ্বাইদগী নাগনবা কেন্সরশিংগী মরক্তা ১২সুবদা লৈরি অমসুং মী য়াম্না শিগনবা কেন্সরশিংগী মনুংদা ৪সুবদা লৈরি। ভারতকী ওইনা নুপা ১০০,০০০গী মনুংদা চাদা ০.৫-২.৪ অমসুং নুপী ১০০,০০০দা চাদা ০.২-১.৮ পেনক্রিয়াতিক কেন্সর নারি। মালেমগী ওইনা লায়না অসিনা চহি অমদা মীওই মিল্লিয়ন অমগী ক্বাতর অমা শিহল্লি। মসি য়াম্না থেংনা খঙবা মরম্না মসিগী কেন্সর অসি লায়েংবা ঙমদবা কেন্সর মখল অমা ওইরি অমসুং মসিগী কেন্সর অসি লায়েংনবা হিদাক য়াম্না তাংলি। লৈবাক অসিদা পুথোক্লিবা হিদাক অসিনা পেনক্রিয়াতিক কেন্সর লায়েংনবগী খুদোংচাবা অমা ফংহল্লগনি।

Ministry of Science & Technology
CSIR’s Anti-Cancer Drug IIIM-290 enters Clinical Trial
08 JUN 2020 8:46PM by PIB Delhi
CSIR constituent lab CSIR-Indian Institute of Integrative Medicine (IIIM) Jammu, has received Investigational New Drug (IND) approval from New Drugs Division of Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO) for a potent anti-cancer, New Chemical Entity (NCE) effective against pancreatic cancer after successful completion of preclinical development and IND submission. This will pave way for CSIR- IIIM for conducting the clinical trial of this important drug candidate IIIM-290 in pancreatic cancer patients. The proposed clinical trial is aimed to assess the safety, tolerability and exposure of the compound in humans along with the early efficacy indicators in pancreatic cancer patients. This drug was discovered and developed at the natural-products driven drug discovery program of CSIR-IIIM.
Dr. Shekhar Mande, DG, CSIR complemented team of scientists Sandip Bharate, Sonali Bharate, Dilip Mondhe, Shashi Bhushan and Sumit Gandhi who were led by Dr. Ram Vishwakarma, Director of CSIR-IIIM, on this significant milestone. They conducted close to a decade of high-end research as a prelude to granting of regulatory approval for clinical trials against pancreatic cancer.
Dr Ram Vishwakarma, highlighting the R&D carried out, informed that the anti-cancer screening against NCI-60 cancer cell lines panel and clinically validated protein kinase enzymes involved in cancer provided in 2011, provided an initial potent hit (rohitukine, a pure molecule natural product from the leaves of a tree from the Western Ghats Dysoxylum binectariferum,commonly known as Indian white cedar). Further medicinal chemistry designed to address efficacy/selectivity against a class of cell-cycle regulatory kinases (i.e. cyclin-dependent kinases) identified this preclinical candidate IIIM-290 showing excellent pharmacokinetics, oral bioavailability and potent anticancer activity in a number of animal xenograft models, with the best activity against the pancreatic cancer model. In the last three years, researchers completed all the pre-clinical safety, regulatory and other IND enabling studies, obtained global patents and published in, the Journal of Medicinal Chemistry in 2018.
Pertinently, the Pancreatic cancer currently ranks 12th among most common cancers in the world but has the notorious distinction of being the 4th leading cause of cancer-related deaths. The incidence of pancreatic cancer in India is 0.5–2.4 per 100,000 men and 0.2–1.8 per 100,000 women. Globally, it causes more than a quarter of a million deaths annually. This cancer is considered as one of the untreatable cancer type, because of its very late diagnosis and therefore there is a huge scarcity of drugs for the treatment of this cancer. This indigenous drug discovery program based on natural products opens potential therapeutic options for pancreatic cancer.