ঙাকশেল মন্ত্রালয়
মিসন সাগর - আই.এন.এস. কেসরী পোর্ত ভিক্তোরিয়া সেশেল্স থুংখ্রে
07 JUN 2020 8:21PM by PIB Imphal
মিসন সাগরগী শরুক অমা ওইনা, ইন্দিয়ন নেভেলগী জহাজ কেসরীনা সিশেল্সকী পোর্ত ভিক্তোরিয়াদা জুন ৭, ২০২০দা চঙখ্রে। ভারত সরকারনা অসিগুম্বা খুদোংচাদ্রবা মতম অসিদা মরুপ ওইমিন্নরিবা মপান লৈবাকশিংগা কোবিদে-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা হোৎনবদা মতেং পাংলি অমসুং মসিগী পান্দম অমা ওইনা আই.এন.এস. কেসরীনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তঙাইফদবা হিদাক লাংথকশিং সিশেল্সকী মীয়ামগীদমক পুদুনা চৎলি।
ভারত সরকারনা সিশেল্স সরকারদা হিদাক লাংথকশিং খুৎশিন্নবগী থৌরম অমা হৌনবী মতুং ইন্না জুন ৭, ২০২০দা পাঙথোকখ্রে। রাজ্যগী মপান থৌরমগী সেক্রেতরী হিজ এক্সিলেন্সী এম্বেসেদর বেরী ফোর অমসুং রাজ্যগী হকশেলগী সেক্রেতরী হিজ এক্সিলেন্সী এম্বেসেদর মেরী পিয়রি লোইদনা থৌরম অদুদা সিশেল্স সরকারগী মহুৎ শিনখি। ভারতকী নাকন্দা সিশেল্সতা লৈবা হায় কম্মিসনর হিস এক্সিলেন্সী জেনরেল দলবির সিংহ সুহাগ পি.ভি.এস.এম., য়ু.ৱাই.এস.এম. এ.ভি.এস.এম., ভি.এস.এম. (রিতায়র্দ) অমসুং ভারতকী হাই কম্মিসনরদা অনীশুবা সেক্রেতরী ওইরিবা মিস্তর অশ্বিন ভাস্করন্না মহুৎ শিনখি।
সিশেল্সদা পাংলিবা মতেং অসি ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুং অসিদা 'মিসন সাগর'না লৈবাক অনীনা কোবিদ-১৯ থেংননবা হোৎনরিবা অসিদা লৈবাক অনী অসিগী মরক্তা লৈনরিবা মরী অমসুং মসিগী তুংদা লাক্কদবা ফলশিং অসি চেৎশিলহন্নবনি। মতেং পাংবা থারিবা অসিনা ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান্দা 'সাগর' লৈবাকশিংদা সেক্যুরিতী অমসুং চাউখৎপা পুরক্নবা হোৎনরিবা অসি মপুং ফাহনলগনি অমসুং আই.ও.আর. লৈবাকশিংগা ভারতনা মরী ফগৎনবা হোৎনখিবদু শাফোংলি। হায়রিবা থৌরাং অসি মপাল থৌরম পুবা মন্ত্রালয় অমসুং অতোপ্পা ভারত সরকারগী এজেন্সীশিংগা লোইননা নক্না চৎমিন্নদুনা খুমাং চাউশিল্লি।

Ministry of Defence
Mission Sagar - INS Kesari at Port Victoria, Seychelles
07 JUN 2020 8:21PM by PIB Delhi
As part of Mission Sagar, Indian Naval Ship Kesari entered Port Victoria, Seychelles, on 07 June 2020. The Government of India in these difficult times is providing assistance to Friendly Foreign Countries in dealing with the COVID-19 pandemic and towards the same INS Kesari is carrying a consignment of COVID related essential medicines for the people of Seychelles.
An official ceremony for handing over the medicines from the Government of India to Government of Seychelles was held on 07 June 2020. Secretary of state for Foreign Affairs, H.E Ambassador Barry Faure and Secretary of State for Health, H.E Ambassador Marie Pierre Lloyd, represented the Government of Seychelles at the ceremony. The Indian side was represented by the High Commissioner of India to Seychelles, H.E General Dalbir Singh Suhag PVSM, UYSM, AVSM, VSM (Retd) and the Second Secretary to HCI, Mr Ashwin Bhaskaran.
The assistance to Seychelles is a part of the Government of India outreach amidst the ongoing COVID-19 pandemic. ‘Mission Sagar’ builds on the excellent relations existing between the two countries to battle the COVID-19 pandemic and its resultant difficulties. The deployment also resonates the vision of our Prime Minister of Security and Growth for All in the Region ‘SAGAR’ and highlights the importance accorded by India to relations with the countries in the IOR. The operation is being progressed in close coordination with the Ministry of External Affairs, and other agencies of the Government of India.