স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া তথ্য
07 JUN 2020 2:50PM by PIB Guwahati
যোৱা ২৪ ঘন্টাত মুঠ ৫,২২০ জন ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ আৰোগ্য হৈছে। বৰ্তমানলৈকে মুঠ ১,১৯,২৯৩ জন ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ আৰোগ্য হৈছে। ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ আৰোগ্যৰ হাৰ ৪৮.৩৭% । বৰ্তমান ১,২০,৪০৬ জন সক্ৰিয় ক’ভিড-১৯ ৰোগী নিশ্চিত কৰা হৈছে আৰু আটাইকেইজন চিকিৎসকৰ নিৰীক্ষণত আছে।
আই চি এম আৰে ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ পৰীক্ষণৰ সামৰ্থ বৃদ্ধি কৰিবলৈ সকলো প্ৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টা হাতত লৈছে। চৰকাৰী পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ৫৩১ লৈ আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডৰ পৰীক্ষাগাৰৰ সংখ্যা ২২৮সহ মুঠ ৭৫৯লৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত মুঠ ১,৪২,০৬৯ টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে। বৰ্তমানলৈকে মুঠ ৪৬,৬৬,৩৮৬ টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে ক’ভিড-১৯ ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱৰ পৰা সুৰক্ষিত হৈ থকাকৈ ই এন টি চিকিৎসকৰ কাম আগবঢ়াই নিয়াৰ বাবে এক নিৰ্দেশনা জাৰি কৰিছে। বিতং তথ্য https://www.mohfw.gov.in/pdf/ENTCOVID0306.pdf ত উপলব্ধ।
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কে সকলো ধৰণৰ প্ৰযুক্তিগত কথা তথা নিৰ্দেশনা আদিৰ শেহতীয়া তথ্য শুদ্ধকৈ লাভ কৰিবলৈ নিয়মীয়াকৈ https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA চাব পাৰিব।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
07 JUN 2020 2:50PM by PIB Delhi
During the last 24 hours, a total of 5,220 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,19,293 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 48.37% amongst COVID-19 patients. Presently, there are 1,20,406active cases and all are under active medical supervision.
ICMR has further ramped up the testing capacity for detecting the novel coronavirus in infected persons. The number of government labs has been increased to 531 and private labs has been increased to 228 (A total of 759).1,42,069 samples were tested in the last 24 hours. The total number of samples tested thus far is 46,66,386.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .