Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
2nd Advance Estimates of 2019-20 of Horticulture Crops
02 JUN 2020 6:22PM by PIB Delhi
Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare has released the 2nd Advance Estimates of 2019-20 of Area and Production of various Horticulture Crops. These are based on the information received from States and other source agencies.
Total Horticulture
2018-19
(Final)
2019-20
(2nd Advance Estimate)
Area (Million Hectare)
25.43
25.66
Production
(Million Tonne)
310.74
320.48
Highlights of 2019-20 (2nd Advance Estimates)
• Total Horticulture production in 2019-20 (2nd Advance Estimates) is estimated to be 3.13% higher than 2018-19.
• Increase in Vegetables, Fruits, Aromatics and Medicinal Plants and Flowers, while decrease in Plantation Crops and Spices, over previous year, is observed.
• The Fruits production is estimated to be 99.07 Million Tonne compared to 97.97 Million Tonne production in 2018-19. It is mainly due to increase in production of Banana, Apple, Citrus and Watermelon.
• The production of Vegetables in 2019-20 is estimated to be 191.77 Million Tonne, compared to 183.17 Million Tonne in 2018-19. Increase is mainly due to increased production of Onion, Tomato, Okra, Peas, Potato, etc.
• Onion production is estimated to be 26.74 Million Tonne, as compared to 22.82 Million Tonne in 2018-19.
• Tomato production is estimated to be 20.57 Million Tonne (increase of 8.2%) as compared to 19.01 Million Tonnes in 2018-19.
Click here for detailed data

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
হোর্তিকলচর মহৈ মরোংশিংগী ২০১৯-২০গী ২শুবা এদভান্স ইস্তিমেৎ
02 JUN 2020 6:22PM by PIB Imphal
এগ্রিকলচর, কোওপরেসন অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগনা ২০১৯-২০গী ওইনা তোঙান-তোঙানবা হোর্তিকলচরগী মহৈ-মরোংশিংগী মফম অমসুং পুথোকপগী ২শুবা এদভান্স ইস্তিমেৎশিং পুথোকখ্রে। হায়রিবশিং অসি রাজ্যশিং অমসুং অতোপ্পা সোর্স এজেন্সীশিংদগী ফংবা ঈ-পাউদা য়ুম্ফম ওইরগা পুথোকপনি।
অপুনবা হোর্তিকলচর
২০১৮-১৯
(ফাইনেল)
২০১৯-২০
(২শুবা এদভান্স ইস্তিমেৎ)
মফম (হেক্তর মিলিয়ন)
২৫.৪৩
২৫.৬৬
পুথোকপা
(তন মিলিয়ন)
৩১০.৭৪
৩২০.৪৮
২০১৯-২০গী শম্লপ্পা ৱারোল (২শুবা এদভান্স ইস্তিমেৎ)
• ২০১৯-২০দা পুথোকপা অপুনবা হোর্তিকলচরগী পোত্থোক (২শুবা ইস্তিমেৎ) অসি ২০১৮-১৯দগী ৩.১৩% ৱাংলবা য়াই।
• মনা মশীং, উহৈ-ৱাহৈ, মনম নুংশিবা অমসুং হিদাক লাংথক্কী পাম্বীশিং অমসুং লৈগী চাথোক হেনগৎপগা লোইননা চাথোক লৈগদবা মহৈ মরোং অমসুং মরু-মরাংগী পোত্থোক্তি মমাং চহীগী চাংদগী তারবা য়াই হায়রি।
• উহৈ পুথোকপগী চাংনা ২০১৮-১৯দা তন মিলিয়ন ৯৭.৯৭ ওইরম্বদগী তন মিলিয়ন ৯৯.০৭ ওইরবা য়াই হায়না পারি। মসিগী মরুওইব মরমদি লফোই, শেম, কোম্লা অমসুং তরবুজ পুথোকপগী চাং ৱাংখৎলকপননি।
• মনা-মশীং পুথোকপগী চাং অসি ২০১৮-২০দা তন মিলিয়ন ১৮৩.১৭ ওইরম্বদগী ২০১৯-২০দা তন মিলিয়ন ১৯১.৭৭ ওইরবা য়াই হায়রি। হেনগৎলক্লিবসি তিলহৌ, খামেন অশিনবা, ওক্রা, হৱাই থরাক্নচিংবদা হেনগৎলকপননি।
• তিলহৌগী পুথোকপগী চাংনা ২০১৮-১৯দা তন মিলিয়ন ১৯.০১ ওইরম্বদগী তন মিলিয়ন ২০.৫৭ (৮.২% হেনগৎপা) ওইরবা য়াই হায়না পারি।
• খামেন-অশিনবা পুথোপগী চাংনা ২০১৮-১৯দা তন মিলিয়ন ১৯.০১ ওইরম্বদগী তন মিলিয়ন ২০.৫৭ (৮.২% হেনগৎপা) ওইরবা য়াই হায়না পারি।
অকুপ্পা দেতাগীদমক মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু