ଶ୍ରମ ଓ ନିୟୋଜନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କର୍ମଚାରୀ ଭବିଷ୍ୟନିଧି ସଂଗଠନର ପେନସନଧାରୀଙ୍କୁ ମିଳିବ ବର୍ଦ୍ଧିତ ପେନସନ
01 JUN 2020 3:42PM by PIB Bhubaneswar
କର୍ମଚାରୀ ଭବିଷ୍ୟନିଧି ସଂଗଠନ 868 କୋଟି ଟଙ୍କାର ପେନସନ ଓ ବକେୟା ବାବଦକୁ 105 କୋଟି ଟଙ୍କା ପ୍ରଦାନ କରିଛି ।
ଇପିଏଫଓ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ବୋର୍ଡ ଟ୍ରଷ୍ଟିର ସୁପାରିଶ ଅନୁସାରେ ଭାରତ ସରକାର କର୍ମଜୀବିମାନଙ୍କ ଦୀର୍ଘ ଦିନର ଦାବିକୁ ବିଚାର କରି ପ୍ରାୟ 15 ବର୍ଷ ପରେ ଏହି ଅତିରିକ୍ତ କମ୍ୟୁଟେଡ ପେନସନ ଦେବା ପାଇଁ ସ୍ଥିର କରିଛନ୍ତି । ପୂର୍ବରୁ କମ୍ୟୁଟେଡ ପେନସନର ପୁନଃପ୍ରଚଳନ ନିମନ୍ତେ କୌଣସି ବ୍ୟବସ୍ଥା ନଥିଲା ଏବଂ କମ୍ୟୁଟେସନ ପାଇଁ ପେନସନଧାରୀମାନେ ସାରା ଜୀବନ କମ ପେନସନ ପାଉଥିଲେ । ସେ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ପେନସନଧାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ଐତିହାସିକ ପଦକ୍ଷେପ କହିଲେ ଅତ୍ୟୁକ୍ତି ହେବ ନାହିଁ । କର୍ମଚାରୀ ଭବିଷ୍ୟନିଧି ସଂଗଠନ ଅଧୀନରେ 65 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ପେନସନଧାରୀ ଥିବା ବେଳେ ଏହାର 135ଟି ଆଞ୍ଚଳିକ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ରହିଛି । ସଂଗଠନର ଅଧିକାରୀ ଓ କର୍ମଚାରୀମାନେ କୋଭିଡ-19ର କଠିନ ପରିସ୍ଥିତିରେ ମଧ୍ୟ ପେନସନଧାରୀଙ୍କ ପେନସନ ପଇଠ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରଖିଛନ୍ତି ।

Ministry of Labour & Employment
EPFO Pensioners to Get Enhanced Pension
01 JUN 2020 3:42PM by PIB Delhi
EPFO released Rs 868 crore pension along with Rs 105 crore arrear on account of restoration of commuted value of pension.
On the recommendation of Central Board of Trustees (EPFO), the Government of India accepted one of the long standing demands of workers to allow restoration of commuted value of pension after 15 years. Earlier there was no provision for restoration of commuted pension and the pensioners continued to receive reduced pension on account of commutation lifelong.This is a historical step for the benefit of pensioners under EPS-95.
EPFO has more than 65 lakhs pensioners catered through its 135 regional offices. EPFO officers and staff battled all odds during this Covid-19 lockdown period and processed pension payment for May,2020 to ensure credit of pension in the bank account of pensioners on schedule.