ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ ରେଳର ମେ’ 12ରୁ ଚାଲୁଥିବା 30ଟି ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର ରାଜଧାନୀ ଟ୍ରେନ ଏବଂ ଜୁନ ପହିଲାରୁ ଚାଲିବାକୁ ଥିବା 200 ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର ମେଲ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନ ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମାରେ ସଂଶୋଧନ
• ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ଵାରା ସମସ୍ତ ସ୍ପେଶାଲ ଟ୍ରେନର ଅଗ୍ରୀମ ସଂରକ୍ଷଣ ଅବଧିକୁ 30 ଦିନରୁ 120 ଦିନକୁ ବୃଦ୍ଧି ନିଷ୍ପତ୍ତି
• ସମସ୍ତ 230 ଟ୍ରେନରେ ପାର୍ସଲ ଏବଂ ଲଗେଜ ବୁକିଂ ଅନୁମତି
• ପରିବର୍ତ୍ତିତ ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମା ମେ’ 31, 2020ରୁ ହେବ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ
28 MAY 2020 9:00PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ରେଳ ମେ’ 12ରୁ ଚାଲୁଥିବା 30ଟି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ରାଜଧାନୀ ଟ୍ରେନ ଏବଂ ଜୁନ ପହିଲାରୁ ଚାଲିବାକୁ ଥିବା 200 ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର ମେଲ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଟ୍ରେନ (ମୋଟ 230 ଟ୍ରେନ) ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମାରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିଛି । ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସମସ୍ତ ସ୍ପେଶାଲ ଟ୍ରେନଗୁଡିକର ଅଗ୍ରୀମ ସଂରକ୍ଷଣ ଅବଧି (ଏଆରପି)କୁ 30 ଦିନରୁ 120 ଦିନକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ଲାଗି ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି । ଏହି ସମସ୍ତ 230 ଟ୍ରେନରେ ପାର୍ସଲ ଏବଂ ଲଗେଜ ବୁକିଂ ଅନୁମତି ଦିଆଯିବ ।
ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତିତ ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମା ମେ’ 31, 2020 ତାରିଖ 08.00 ଘଣ୍ଟା ଠାରୁ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେବ ।
ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସର୍ତ୍ତାବଳୀ ଯେପରିକି, ଚଳିତ ବୁକିଂ, ସଡକ ପାର୍ଶ୍ୱ ଷ୍ଟେସନଗୁଡିକରେ ତତ୍କାଳ କୋଟା ଆବଣ୍ଟନ ନିୟମ ଇତ୍ୟାଦି ନିୟମିତ ସମୟ ସାରଣୀ ଟ୍ରେନ ସହ ସମାନ ରହିବ ।
ଏହି ନିର୍ଦ୍ଦେଶନାମାକୁ ଭାରତୀୟ ରେଳ ୱେବସାଇଟwww.indianrailways.gov.in ରେ ଦେଖିପାରିବେ ।

Ministry of Railways
Indian Railways modifies instructions for 30 Special Rajdhani type train and 200 Special Mail Exp trains (total 230 trains) running with effect from 12.05.2020 and 01.06.2020 respectively
Ministry of Railways has decided to increase the advance reservation period (ARP) of all Specials notified from 30 days to 120 days
Booking of Parcel and luggage shall be permitted in all these 230 trains
The above changes shall be implemented with effect from 08:00 hrs of train booking date of 31st May 2020 onwards.
28 MAY 2020 9:00PM by PIB Delhi
Indian Railways has modified instructions for 30 special Rajdhani type trains started w.e.f. 12.05.2020 and 200 Special Mail Express to be introduced w.e.f. 01.06.2020 (total 230 trains). Ministry of Railways has decided to increase the advance reservation period (ARP) of all Specials notified from 30 days to 120 days. Booking of Parcel and luggage shall be permitted in all these 230 trains.
The above changes shall be implemented with effect from 08:00 hrs of train booking date of 31st May 2020 onwards.
Other terms e.g., Current booking, Tatkal quota allocation of seats to road side stations etc to be same as in regular time tabled trains.
These instructions can also be viewed on the Indian Railways website-www.indianrailways.gov.in under the head commercial circulars in Traffic Commercial Directorate.