রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মে ২৫, ২০২০ (পুং ১০:০০) ফাওবদা “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন ৩০৬০ লৈবাক শিনবা থুংনা চেনখ্রে অমদি নুমিৎ ২৫নিসিদা “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেনশিংদা পেসেঞ্জর লাখ ৪০গী মথক্তা মখোয় মখোয়গী ময়ুম স্তেৎতা থিনখ্রে
মে ২৩/২৪, ২০২০দা রেলৱে নেতৱর্কতা থেংনখিবা চিনবগী ফীভম অদুদি লোইখ্রে
চিনবগী ফীভম অদু বিহার অমদি উত্তর প্রদেশকী লম্বীদা রেল ত্রাফিক্কী শরুক অহুম থোকপগী অনি হেন্না থোক্লকপা অমদি স্তেৎ ওথোরিতীশিংনা তৌফম থোকপা তর্মিনেলগী ক্লিয়রেন্স হকশেলগী চৎন-কাংলোননা মরম ওইদুনা থেংথনা পীরকপনা মরম ওইদুনা থোকখিবনি।
ৱাফম অসি স্তেৎ লৈঙাকশিংগা পুন্না খন্নমিন্নদুনা অমদি খোঙচৎশিং অদুগী অতোপ্পা শীজিন্নবা য়াবা লম্বীশিং থিদোক্তুনা লোইশিনখ্রে।
শ্রমিক স্পিসিএলগী মথক্তা রেলৱেজনা অখন্নবা ত্রেন ১২ মে ১২দগী নই দিল্লীগা শম্নদুনা চেল্লি অমদি জুন ১দগী মতম নাইবা অহেনবা ত্রেন ২০০সু চেনবা হৌনবা থৌরাং য়াৎলি।
25 MAY 2020 7:13PM by PIB Imphal
হোম এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না মাইগ্রেন্ত ৱর্করশিং, লাই খুরুম্বা চৎপশিং, লম কোয়বা চৎপশিং, মহৈরোয়শিং অমদি অতৈ পন্দুনা লৈরবা মীওইশিং চত্থোক চৎশিনগী মতাংদা থোকখিবা ওর্দরগী মতুং ইন্না ইন্দিয়ন রেলৱেজনা মে ১, ২০২০দগী “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন চেনবা হৌনবা ফিরেপ লৌখি‍।
মে ২৫, ২০২০ (পুং ১০:০০) ফাওবদা লৈবাক শিনবা থুংনা তোঙান তোঙানবা স্তেৎ কয়াদগী “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেন পুন্না ৩০৬০ মথৌ তৌহনখ্রে‍। হায়রিবা “শ্রমিক স্পিসিএল” ত্রেনশিং অসিনা পেসেঞ্জর লাখ ৪০ হেনববু মখোয় মখোয়গী পন্থুংফমদা য়ৌহনখ্রে‍।
শ্রমিক স্পিসিএল ত্রেন ৩০৬০গী মনুংদা ত্রেন ২৬০৮দি পন্থুংফম য়ৌদুনা লেপখ্রে অদুগা ত্রেন ৪৫৩না হৌজিক হৌজিক চেল্লি‍। ২৪.০৫.২০২০দা শ্রমিক স্পিসিএল ত্রেন ২৩৭না পেসেঞ্জর লাখ ৩.১ পুদুনা চেল্লি‍।
হায়রিবা ত্রেন ৩০৬০ অসি তোঙান তোঙানবা স্তেৎশিংদগী থারকপনি‍। খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ত্রেন থারকপা স্তেৎ/য়ু.তি. মঙাদি গুজরাত (ত্রেন ৮৫৩), মহারাস্ত্র (ত্রেন ৫৫০), পঞ্জাব (ত্রেন ৩৩৩), উত্তর প্রদেশ (ত্রেন ২২১), দিল্লী (ত্রেন ১৮১)নি‍।
অদুগা হায়রিবা শ্রমিক স্পিসিএল ত্রেনশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংনা তোঙান তোঙানবা স্তেৎশিংদা লোইখি‍। ত্রেন মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লোইশিনখিবা স্তেৎশিংদি উত্তর প্রদেশ (ত্রেন ১২৪৫), বিহার (ত্রেন ৮৪৬), ঝারখন্দ (ত্রেন ১২৩), মধ্য প্রদেশ (ত্রেন ১১২), ওরিসা (ত্রেন ৭৩)নি‍।
রেল লম্বী চিনবগী ফীভম মে ২৩/২৪দা থোকখিবদি লোইশিনখ্রে‍। চিনবগী ফীভম অদু বিহার অমদি উত্তর প্রদেশকী লম্বীদা রেল ত্রাফিক্কী শরুক অহুম থোকপগী অনি হেন্না থোক্লকপা অমদি স্তেৎ ওথোরিতীশিংনা তৌফম থোকপা তর্মিনেলগী ক্লিয়রেন্স হকশেলগী চৎন-কাংলোননা মরম ওইদুনা থেংথনা পীরকপনা মরম ওইদুনা থোকখিবনি‍। ৱাফম অসি স্তেৎ লৈঙাকশিংগা পুন্না খন্নমিন্নদুনা অমদি খোঙচৎশিং অদুগী অতোপ্পা শীজিন্নবা য়াবা লম্বীশিং থিদোক্তুনা লোইশিনখ্রে‍।
শ্রমিক স্পিসিএলশিংগী মথক্তা
শ্রমিক স্পিসিএলগী মথক্তা রেলৱেজনা অখন্নবা ত্রেন ১২ মে ১২দগী নই দিল্লীগা শম্নদুনা চেল্লি অমদি জুন ১দগী মতম নাইবা অহেনবা ত্রেন ২০০সু চেনবা হৌনবা থৌরাং য়াৎলি‍।

Ministry of Railways
Indian Railways operationalises 3060 “Shramik Special” trains till 25th May, 2020 (till 10:00 hrs) across the countryand transports more than 40 lacs passengers to their home states through “Shramik Special” trains in 25 days.
The congestion witnessed in the Railway network on 23rd/ 24th May, 2020 is over.
The congestion had occurred due to convergence of more than two third rail traffic on routes to Bihar and Uttar Pradesh and late clearance of the terminals due to health protocols etc that needed to be completed by State Authorities.
The matter has resolved through active consultation with State Governments and also finding other feasible routes for the journey.
In addition to Shramik specials, Railways are running 15 pairs of special trains connecting New Delhi from. 12th May and plans to start 200 more time tables trains on 1st June.
25 MAY 2020 7:13PM by PIB Delhi
Subsequent to the Ministry of Home Affairs order regarding movement of migrant workers, pilgrims, tourists, students and other persons stranded at different places by special trains, Indian Railways had decided to operate “Shramik Special” trains form 1st May 2020.
As on 25th May 2020 (till 10:00 hrs), a total of 3060 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country. More than 40 lacs passengers have reached their destinations by these “Shramik Special” trains.
Out of 3060 Shramik Special Trains, 2608 trains have been terminated, 453 trains are on run. On 24.05.2020,237Shramik Specials were run moving 3.1 lakh passengers.
These 3060 trains were originated from various states. The top five States/UTs from where maximum trains originated are Gujarat(853 Trains), Maharashtra(550 Trains), Punjab(333 Trains), Uttar Pradesh (221 Trains), Delhi (181 Trains).
Also, these Shramik Special Trains were terminated in various States across the country. The top five states where maximum trains terminated are Uttar Pradesh(1245 Trains), Bihar(846 Trains), Jharkhand(123 Trains), Madhya Pradesh(112 Trains), Odisha(73 Trains).
The rail route congestion which was being witnessed on 23rd/24th May, 2020, is over. The congestion had occurred due to convergence of more than two third rail traffic on routes to Bihar and Uttar Pradesh and late clearance of the terminals due to health protocolsetc that needed to be completed by State Authorities. The matter has resolved through active consultation with State Governments and also finding other feasible routes for the journey.
In addition to Shramik specials Railways are running 15 pairs of special trains connecting New Delhi and plans to start 200 more time tables trains on 1st June.