হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
অহকপা প্রোতোকোলশিং লৌখত্তুনা পি.পি.ই.শিংগী অফবা ক্বালিতী হন্থদনা লৈহনবা
দোমেস্তিক কেপাসিতী হেনগৎহনখ্রে: নুংতিগী কিৎ লাখ ৩গী মথক্তা শাখ্রে
25 MAY 2020 11:42AM by PIB Imphal
পর্সনেল প্রোতেক্সন ইক্যুইপমেন্ত (পি.পি.ই.)কভরওলশিংগী ক্বালিতীগী মতাংদা চিংনবা ফোংদোক্লদুনা মীদিয়াগী সেক্সন খরদা রিপোর্ৎ খরা লৈখি। হায়রিবা পোৎলমশিং অসি কেন্দ্র সরকারনা লৈখিবা অদুগা মরী অমত্তা লৈনদে। ঐচ.এল.এল. লাইফকেয়র লিমিতেদ (ঐচ.এল.এল.), হকশেল অমসুং য়াইফ-বুম্বাল মন্ত্রলয়গী প্রোক্যোরিং এজেন্সী অসিনা মেন্যুফেকচররশিং/সপ্লায়রশিংদগি পি.পি.ই.শিং লৌবা মতমদা মখোয়গী কোভরওলশিং অদু তেস্ত তৌহল্লবা মতুং অমসুং মসিবু তেস্ত তৌনবগীদমক্তা ওইবা তেক্সতাইলস মন্ত্রলয় (এম.ও.তি.)না খনগৎলবা লেব নিপান অদুগী মনুংদা অমনা অয়াবা মতমদতা প্রোক্যোর তৌগনি। মখোয়গী প্রোদক্তশিং অদু হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রলয়গী তেক্নিকেল কমিতীনা পীরিবা তেস্ত অসিদা মাইপাক্লবা মতুংদা খক্তমক মখোয়শিং অসি প্রোক্যোর তৌখিনি।
মখাতানা, ঐচ.এল.এল.না সপ্লাইগীদমক্তা হায়খিবশিং অদুগী সেম্পলশিং খনগত্তুনা মখোয়শিং অসিগী তেস্ত তৌনবগীদমক্তা প্রোতোকোলশিং শেম্বগী থবকশিংসু পাইখৎলি। করিগুম্বা অসিদা মাইপাক্তবা কমপনীশিং অদু সপ্লাইশিং তৌনবগীদমক্তা দিসক্বালিফাই তৌই। এম.ও.তি.না খনগৎলবা লেবশিং অসিদগী পি.পি.ই.শিংগীদমক্তা ওইনা পীথোক্লবা তেস্তশিং অসি তৌরবা মতুংদা খক্তমক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা মখোয়গী থাক্তা প্রোক্যোরমেন্ত তৌনবগীদমক্তা হায়খ্রে। অসিগী মথক্তা লেবশিং অসিদগী মখোয়গী প্রোদক্তশিং অদু তেস্ত তৌবদা মাইপাক্লবা মেন্যুফেকচররশিং অদু সরকারগি ই-মার্কেৎপ্লেস (জি.ই.এম.)দা য়াওহল্লি।মখোয়গী পি.পি.ই.শিং মাইপাক্লবা মেন্যুফেকচরশিং অদু জি.ই.এম.দা য়াওনবা এম.ও.তি.না পাউতাক পীরকখ্রে মরমদি মসিনা রাজ্যশিংদা মসিগী মতুং ইন্না প্রোক্যোরমেন্ত তৌবা য়াগনি। লানাইগী সেক্তরশিংগীদমক্তা ওইনসু, মখোয়গী প্রোদক্তশিং অদু তেস্ত অসিদা মাইপাক্লবা মেন্যুফেকচররশিংগী দাইনামিক ওইবা ইনফোর্মেশন অদু এম.ও.তি.ৱেবসাইত্তা ফংবীগনি।
ভারতনা পি.পি.ই.শিং অমসুং এন.৯৫ মাস্কশিংগী দোমেস্তিক প্রোদক্সন কেপাসিতী অদু হেনগৎহনখ্রে, অমসুং মসিনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী মথৌ তারিবশিং অদু মতিক-চানা কোন্ননবা পীবা ঙম্লে। ঙসিদি, লৈবাক অসিনা নোংমদা পি.পি.ই.শিং অমসুং এন.৯৫ মাস্কশিং লাখ ৩গী মথক্তা পুথোক্লি। সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুশনশিংগা লোইননা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা চাউরাক্না এন.৯৫ মাস্ক লাখ ১১১.০৮ অমসুং পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইক্যুইপমেন্ত চাউরাক্না লাখ ৭৪.৪৮ পীখ্রে।
মসিগী মথক্তা, পি.পি.ই.শিংগী ওইবা নীংথিজনা শিজিন্ননবগী গাইদলাইনশিং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না থোকখ্রে অমসুং মসি https://mohfw.gov.in. দা য়েংবা য়াগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 update
Ensuring quality of PPEs through stringent protocols
Domestic capacity ramped up: more than 3 lakh kits being manufactured everyday
25 MAY 2020 11:42AM by PIB Delhi
There are some reports in a section of the media expressing concern about the quality of Personal Protective Equipment (PPE) coveralls. The products under reference have no relevance to the procurement being made by the Central Government. HLL Lifecare Limited (HLL), the procuring agency of the Ministry of Health and Family Welfare, is procuring PPE coveralls from manufacturers/suppliers only after getting their coveralls tested and approved by one of the eight labs nominated by the Ministry of Textiles (MoT) for testing the same. It is only after their products qualify in the test prescribed by the technical committee (JMG) of the Ministry of Health & Family Welfare, that they are procured.
Further, HLL is also undertaking random sampling of the supplies being made, for which a testing protocol has been devised. In case of any failure, the company is being disqualified for any supplies. All the States/UTs have been asked to ensure procurement which is being carried out at their level after following the prescribed testing for PPEs from MoT nominated labs. In addition, manufacturers who have got their products qualified from these labs are also being on-boarded on Government e-Marketplace (GeM). The manufacturers who have got PPEs qualified have been advised by the MoT to on-board on to the GeM so that the procurement by States can be carried out accordingly. For the private sector also, the dynamic information of manufacturers whose products have qualified the tests is available on MoT website.
India has significantly ramped up its domestic production capacity of PPEs and N95 masks, and the requirements of the States/UTs are being sufficiently met. Today, the country is producing more than 3 lakh PPEs and N95 masks per day. States/UTs as well as Central Institutions have been provided with around 111.08 lakh N-95 masks and around 74.48 lakh Personal Protective Equipment (PPE).
Additionally, guidelines for rational use of rational use of PPEs have been issued by MoHFW and can be seen at https://mohfw.gov.in.