উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ রাস্ত্রপতিনা জল সক্তি মন্ত্রালয় অমসুং নীতি আয়োগতা আন্ধ্র প্রদেশকী উদয়গীরিদা থক্নবা ঈশিংগী প্রোজেক্ত পায়খৎপা য়াগদ্রা থিজিন্নবা হায়খ্রে
উপ রাস্ত্রপতিনা মফমদুগী থক্নবা ঈশিংগী খুদোংচাদবশিং মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা খন্নখি
25 MAY 2020 1:48PM by PIB Imphal
ভারতকী উপ রাস্ত্রপতি শ্রী এম ভেঙ্কয়া নাইদুনা ঙসি নীতি অয়োগ সি.ই.ও. শ্রী অমিতাব কান্ত, দ্রিঙ্কিং ৱাতর এন্দ সেনিতেসন সেক্রেতরী শ্রী পর্মেস্বরন ঐয়র, অমসুং ৱাতর রিসোর্সেস, রিভর দেবেলপমেন্ত এন্দ গঙ্গা রিজুবিনেসন সেক্রেতরী শ্রী য়ু.পি. সিংহগা মীফম পাঙথোক্তুনা আন্ধ্র প্রদেশকী নেল্লোর দিস্ত্রিক্কী ইকং থোক্কনবা উদয়গীরিগী থক্নবা অমদি ঈথৈ লৌখোংগী ঈশিং ফংহন্নবা লৌখৎপা য়াবা থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্নখি‍। মফমদুগী মীয়াম্না থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং উপ রাস্ত্রপতিনা মখোয়দা পাউদমখি‍।
ইকুই কুইদ্রিঙৈদা উপ রাস্ত্রপতি শ্রী ভেঙ্কয়া নাইদুনা ইং ১৯৭৮দা মহাক্কী অহানবা ওইনা এম.এল.এ. অমা ওইনা ভোত কারকখিবা মফম উদয়গীরি কনস্তিতুএন্সীগী মীয়ামদা ৱারা শানখি‍। মখোয়গী ফীভম হংবা মতমদা মখোয়না মফমদুগী লৈমায়গী ঈশিংগী চেং শাথিনা হন্থখিদুনা পুখ্রি, গুহাশিং কংনরে অমদি ৱাতর সপ্লাই স্কিমশিং মথৌ মপুং ফানা তৌবা ঙম্নদ্রে হায়না উপ রাস্ত্রপতিতা পাউদমখি‍। নোং মরাং কায়না চুদবা হন্দক্কা থারগা থংন-থংননা চহী ৭ শুরে হায়না মখোয়না উপ রাস্ত্রপতিতা পাউদমখি‍। মখোয় অয়াম্বনা শ্রী নাইদুদা কৃষ্ণ বেসিন নৎত্রগা সোমাসিলা প্রোজেক্ততগী ঈশিং পুরক্নবগী লম্বী থিবিয়ু হায়না হায়জখি‍।
ঙসিগী উপ রাস্ত্রপতিকা পুন্না খন্ন-নৈনবা অদুদা ওফিসিএলশিংদুনা অন্ধ্র প্রদেশ লৈঙাক্কী তানদুনা তোঙান তোঙানবা লম্বীশিং থিজিনগে অমদি খ্বাইদগী ফগদবা পাম্বৈ অমা পুথোক্নবা ৱাফম থমখি‍।
উপ রাস্ত্রপতিনা ৱাতর রিসোর্সেসকী সেক্রেতরীদা সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসনগা খন্নদুনা তেক্নিকেলগী ওইবা ওইথোকপা য়াবশিং পুথোক্নবা পাউতাক পীখি‍। ৱাতর গ্রিদ প্রোজেক্তকী খুত্থাঙদা অমদি ঈশিংগী খুদোংচাদবা কোকহন্নবা দিতেল প্রোজেক্ত রিপোর্ত (দি.পি.আর.) অমদি স্তেৎ লৈঙাক্না লৌখৎলিবা তোঙান তোঙানবা থৌরাংশিংসু নৈননবা ফৈ হায়না মহাক্না মখা তাখি‍।
অহানবগী ওইনা য়েংশিল্লবা মতুংদা জল সক্তি মন্ত্রালয়, নীতি আয়োগ অমসুং সেন্ত্রেল ৱাতর কম্মিসনগী মকোক থোংবা ওফিসিএলগী কাংবু অমনা মফমদুদা চত্তুনা মফমদুদা থেংনরিবা ফীভমশিং খঙদোক্নবা অমদি পায়খৎবা য়াবা পাম্বৈ থৌরাংশিং পুথোক্নবা স্তেকহোল্দরশিংগা ৱারী ৱাতাই শাননবা ৱাফমসু উপ রাস্ত্রপতিনা থমখি‍।

Vice President's Secretariat
Vice President asks Jal Shakti Ministry and NITI Aayog to study the feasibility of drinking water project for Udayagiri in Andhra Pradesh
Vice President discusses the region’s drinking water problems with senior officials
25 MAY 2020 1:48PM by PIB Delhi
The Vice President of India, Shri M Venkaiah Naidu today held a meeting with Shri Amitabh Kant, CEO, NITI Aayog, Shri Parameswaran Iyer, Secretary, Drinking Water & Sanitation, and Shri U.P. Singh, Secretary, Water Resources, River Development & Ganga Rejuvenation and discussed various possible ways in which drinking water and irrigation needs of the drought-prone Udayagiri area, Nellore district, Andhra Pradesh can be met. The Vice President shared with them the concerns of the people of this area.
In the recent past, the Vice President has been talking to people of Udayagiri constituency, from where Shri Venkaiah Naidu, now The Vice President of India was elected as MLA in 1978 for the first time. While enquiring about the general well-being, they informed the Vice President that ground water levels in the area have depleted considerably, most of the tanks/borewells have dried up and various water supply schemes are not serving the water needs to the fullest. They also informed the Vice President that this is the 7th consecutive year where there are no adequate rains. Most of them requested Shri Naidu to find out ways of getting water from Krishna basin or Somasila project.
In today’s discussion with the Vice President, officials suggested that they would explore various options in consultation with the Government of Andhra Pradesh and see what might be the most feasible option.
The Vice President advised Secretary, Water Resources to discuss with Central Water Commission and find out about the technical feasibility. He also suggested that the Detailed Project Report (DPR) and the various ongoing efforts of the State Government to mitigate the water crisis including through the Water Grid project could be studied.
After a preliminary assessment is made, the Vice President advised that a delegation of senior officials from the Ministry of Jal Shakti as well as from NITI Aayog and Central Water Commission could visit the area and interact with the concerned stakeholders to understand the ground reality and suggest a way forward.
The Vice President also spoke to the Chief Minister of Andhra Pradesh and shared with him the feedback he had received from many of his acquaintances in Udayagiri about the acute drinking water situation in the area. He appraised him of his meeting with senior officials today morning and suggested that it would be good if the State Government and the Government of India could work together to find a sustainable solution to the problem. The Chief Minister responded positively and promised to work towards a solution.