রেলৱে মন্ত্রালয়
আর.পি.এফ.না দলালশিং মশক খঙদোক্নবা অমদি মখোয়গী মায়োক্তা খোঙথাং লৌখৎনবা লৈবাক শিনবা থুংনা থবক পায়খৎপা হৌখ্রে
দ্রাইব অসি ২০.০৫.২০২০দা হৌদোকখি
দলালশিং অসি মশক খঙদোক্নবা অমদি মখোয়গী মায়োক্তা খোংথা লৌখৎনবা লৈবাক শিনবা থুংনা হোৎনবা
গ্রাউন্দ ইন্তেলিজেন্সকা লোয়ননা প্রবল মোদুল ক্লববেদকী থোংদা পি.আর.এস. দেতা এনালাইজ তৌবা
আই.আর.সি.তি.সি. এজেন্ত ৮ য়াওনা দলাল ১৪ ফাগৎলে অমদি লুপা ৬,৩৬,৭২৭গী মমল ওইবা তিকেৎশিং ফংবা ঙমখ্রে
21 MAY 2020 7:38PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেনা ২০২০গী মে ১২দা এ.সি. স্পিসিয়েল ত্রেন পুংবা ১৫ হৌদোকখিবা অমদি ২০২০গী জুন ১দগী অহেনবা ত্রেন পুংবা ১০০ চেন্নবা লাউথোকখিবদগী ই-তিকেৎশিংগী দলালশিংগা মরী লৈননা ৱাকৎশিং লাকপা হৌখি মদুদা মল্তিপল পর্সোনেল আই.দি.শিং শিজিন্নরি অমদি স্পিসিয়েল ত্রেনশিং অসিদা রিজর্ব বর্থশিং কোন্সিন্দুনা থম্লি। মসিমসু চিংনবা লৈরি মদুদি অমুক্তং ত্রেন পুংবা ১০০ অসিগীদমক ২১.০৫.২০২০দা রিজার্বেসন হৌখ্রবা মতুং, দালশিং অসিনা মীচম প্রজাদা কনফর্ম ত্রেন রিজার্বেসন ফংহনবদা অয়েৎপা পীগনি।
মথক্কী অসি য়েংলগা, আর.পি.এফ.না দলালশিং মশক খঙদোক্নবা অমদি মখোয়গী মথক্তা অকনবা খোঙথাং লৌখৎনবা লৈবাক শিনবা থুংনা থবক পায়খৎপা হৌখ্রে। গ্রাউন্দ ইন্তেলিজেন্সকা লোয়ননা প্রবল মোদুল ক্লববেদকী থোংদা পি.আর.এস. দেতা এনালাইজ তৌবনা মখোয়বু শক খঙদোকপা অমসুং ফাগৎনবা শিজিন্নরি।
দ্রাইব অসি ২০.০৫.২০২০দা হৌদোকখি অমদি লৈবাক অসিগী নোংপোক থংবা শরুক্তা অম্ফানগী শাফু লৈরবা ফাওবা আর.পি.এফ.না আই.আর.সি.তি.সি. এজেন্ত ৮ য়াওনা দলাল ১৪ ফাগৎলে অমদি লুপা ৬,৩৬,৭২৭গী মমল ওইবা তিকেৎশিং ফংবা ঙমখ্রে।
আই.আর.সি.তি.সি. এজেন্তশিংনা তিকেৎশিংবু মখোয়গী অধিকারদা থম্নবগীদমক পর্সোনেল আই.দি.শিং শিজিন্নরমখি অমদি তিকেৎশিং অদুবু ওথোরাইজ ওইদবা মওংদা প্রিমিয়মদা য়োনলমখি। মখোয়বু ব্লেকলিস্ত তৌনবগীদমক থবক পায়খৎপা হৌরে। দলাল অমনা সুপর তৎকাল প্রো কৌবা ওতো ফিল সোফৱেয়র শিজিন্নরম্বা থেংনখি।

Ministry of Railways
RPF starts nation-wide efforts to identify and act against touting activity
The drive was launched on 20.05.2020
Nation-wide efforts to identify and act against these touts.
Analysis of PRS data through PRABAL module clubbed with ground intelligence.
14 touts including 8 IRCTC agents were arrested and recovered tickets worth Rs. 636727
21 MAY 2020 7:38PM by PIB Delhi
As Indian Railways has started 15 pairs of AC Special trains on 12th May,2020 and announced 100 pairs of additional trains w.e.f 01 June 2020, complaints had started to pour in regarding touts of e-tickets using multiple personal Ids and cornering reserved berths in these special trains. It was also apprehended that once the reservation for the 100 pairs of trains start on 21.05.2020, the activities of these touts will escalate adversely affecting the availability of confirmed train reservations to the common man.
In view of the above, RPF has started concerted nation wide efforts to identify and act against these touts. Analysis of PRS data through PRABAL module clubbed with ground intelligence is being used to identify and bring them to book.
The drive has been launched on 20.05.2020 and despite the impact of AMPHAN in eastern part of the country, RPF has been able to arrest 14 touts including 8 IRCTC agents and recovered tickets worth Rs 636727/- (Rupees Six Lakhs Thirty Six Thousands Seven Hundreds and Twenty Seven) wherein the journey is yet to be performed.
The IRCTC agents were using personal Ids to corner tickets and then sell them unauthorizedly at a premium. Action has been initiated to get them blacklisted. One tout was found using auto fill software called Super Tatkal Pro.