ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ମାଧ୍ୟମରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କୁ ପରିଚୟପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କଲେ ସାତଟି ଦେଶର ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରତିନିଧି
21 MAY 2020 1:03PM by PIB Bhubaneswar
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ରାମନାଥ କୋବିନ୍ଦ ଆଜି (ମେ’ 21, 2020) ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସ ମାଧ୍ୟମରେ କୋରିଆ, ସେନେଗାଲ, ତ୍ରିନିଦାଦ ଏବଂ ଟୋବାଗୋ, ମରିସସ, ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ, କୋଟ ଡି’ଆଇଭୋରେ ଏବଂ ରୁୱାଣ୍ଡାର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ତଥା ଉଚ୍ଚ ଆୟୁକ୍ତଙ୍କ ପରିଚୟପତ୍ର ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନର ଇତିହାସରେ ଏଭଳି ପ୍ରଥମ ଥର ହୋଇଥିଲା ଯେ, ଡିଜିଟାଲ ମାଧ୍ୟମରେ ପରିଚୟପତ୍ର ଉପସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଥିଲା ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ ଯେ, ବିଶ୍ଵରେ କୋଭିଡ-19 ଦ୍ଵାରା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ଆହ୍ଵାନକୁ ଡିଜିଟାଲ ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ଦୂର କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହୋଇଛି ଏବଂ ଏକ ଅଭିନବ ଢଙ୍ଗରେ ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ପାଦନ କରୁଛି ଏହି ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ସେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ କୂଟନୈତିକ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ସହ ଭାରତର ଯୋଗଦାନରେ ଡିଜିଟାଲ-ସକ୍ଷମ ପରିଚୟପତ୍ର ସମାରୋହକୁ ଏକ ବିଶେଷ ଦିନ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଭାରତ ନିଜର ଦେଶବାସୀ ତଥା ବିଶ୍ଵର ଅଗ୍ରଗତି ପାଇଁ ଡିଜିଟାଲ ଟେକ୍ନୋଲୋଜିର ସମ୍ଭାବନାକୁ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ
ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରତିନିଧିମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି ରାଷ୍ଟ୍ରପତି କୋବିନ୍ଦ କହିଥିଲେ ଯେ, କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ବିଶ୍ୱ ସମୁଦାୟ ପାଇଁ ଏକ ଅପ୍ରତ୍ୟାଶିତ ଆହ୍ୱାନ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି ଏବଂ ଏହି ସଙ୍କଟ ଅଧିକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ସୁଯୋଗ ଆଣିଛି | ସେ ଦର୍ଶାଇଥିଲେ ଯେ, ମହାମାରୀ ମୁକାବିଲାରେ ଲଢୁଥିବା ସମସ୍ତ ଦେଶକୁ ସମର୍ଥନ ଯୋଗାଇବାରେ ଭାରତ ଆଗରେ ରହିଛି
ପରିଚୟପତ୍ର ପ୍ରଦାନ କରିଥିବା ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ / ଉଚ୍ଚ ଆୟୁକ୍ତମାନେ ହେଲେ –
1. ମିଷ୍ଟର ଚୋଏ ହୁଇ ଚୋଲ, କୋରିଆ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
2. ମିଷ୍ଟର ଅବଦୌଲ ୱାହବ ହଇଦର, ସେନେଗାଲ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ
3. ଡଃ ରୋଗର ଗୋପଲ, ତ୍ରିନିଦାଦ ଏବଂ ଟୋବାଗୋ ଉଚ୍ଚ ଆୟୁକ୍ତ
4. ଶ୍ରୀମତୀ ଶାନ୍ତି ବାଇ ହନୁମାନଜୀ, ମରିସସ ଉଚ୍ଚ ଆୟୁକ୍ତ
5. ମିଷ୍ଟର ବରୀ ରୋବର୍ଟ ଓ’ ଫରେଲ୍ଲ, ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ ଉଚ୍ଚ ଆୟୁକ୍ତ
6. ଏମ. ଏନ’ଡ୍ରୀ ଏରିକ କାମିଲ୍ଲେ, କୋଟ ଡି’ଆଇଭୋରେ
7. ସୁଶ୍ରୀ ଜାକଲିନ ମୁକାଙ୍ଗୀରା, ରୁୱାଣ୍ଡା ଉଚ୍ଚ ଆୟୁକ୍ତ
ଭାରତର କୂଟନୈତିକ ପଦକ୍ଷେପରେ ଆଜିର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଏକ ନୂତନ ଦିଗ ଯୋଡିଛି

President's Secretariat
Envoys of Seven Nations Present Credentials to President of India through Video Conferencing
21 MAY 2020 1:03PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind accepted credentials from Ambassadors and High Commissioners of Democratic People’s Republic of Korea, Senegal, Trinidad & Tobago, Mauritius, Australia, Cote d’Ivoire and Rwanda through video conference today (May 21, 2020).
This was the first time in the history of Rashtrapati Bhavan that credentials were presented through the digital medium. The President remarked that digital technology has enabled the world to overcome the challenges posed by COVID-19 and carry out its functions in an innovative manner. In this regard, he called the digitally-enabled credentials ceremony a special day in India’s engagement with the diplomatic community in New Delhi. He further noted that India remains committed to harnessing the limitless possibilities of the digital pathway for the advancement of its people and the world at large.
Addressing the envoys, President Kovind said that the Covid-19 pandemic posed an unprecedented challenge to the global community, and the crisis called for greater global co-operation. He pointed out that India has been in the forefront of extending support to fellow nations in fighting the pandemic.
The Ambassadors/High Commissioners who presented their credentials were: -
1. Mr Choe Hui Chol, Ambassador of the Democratic People’s Republic of Korea
2. Mr Abdoul Wahab Haidara, Ambassador of the Republic of Senegal
3. Dr Roger Gopaul, High Commissioner of the Republic of Trinidad & Tobago
4. Mrs Santi Bai Hanoomanjee, High Commissioner of the Republic of Mauritius
5. Mr Barry Robert O’Farrell, High Commissioner of Australia
6. M. N’DRY Eric Camille, Ambassador of the Republic of Cote d’Ivoire
7. Ms Jacqueline Mukangira, High Commissioner of the Republic of Rwanda
Today’s event has added a new dimension to India’s digital diplomacy initiatives.