Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with the One Croreth Beneficiary of Ayushman Bharat
Praises the efforts of doctors, nurses and all others associated with Ayushman Bharat
Says the biggest benefit of Ayushman Bharat is portability and affordable top quality medical care
20 MAY 2020 11:31AM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi today expressed his happiness as the number of the beneficiaries under the Ayushman Bharat has crossed one crore.
In a series of tweets, the Prime Minister said it would make every Indian proud that the number has crossed 1 crore.
He said, “In less than two years, this initiative has had a positive impact on so many lives. I congratulate all the beneficiaries and their families. I also pray for their good health.”
Shri Modi said he appreciates the efforts of doctors, nurses, healthcare workers and all others associated with Ayushman Bharat.
Prime Minister said, “Their efforts have made it the largest healthcare programme in the world. This initiative has won the trust of several Indians, especially the poor and downtrodden.”
Explaining the advantages under Ayushman Bharat, the Prime Minister one of the biggest benefits is portability.
In his tweet Shri Modi said, “Beneficiaries can get top quality and affordable medical care not only where they registered but also in other parts of India. This helps those who work away from home or registered at a place where they don’t belong.”
Prime Minister said he is unable to interact with the Ayushman Bharat beneficiaries owing to the current situation. However he interacted on telephone with Pooja Thapa from Meghalaya who is the 1 Croreth beneficiary of the Ayushman Bharat.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আয়ুষ্মান ভাৰতৰ ১ কোটি সংখ্যক গৰাকী হিতাধিকাৰীৰ সৈতে মত বিনিময় প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
আয়ুষ্মান ভাৰতৰ সৈতে জড়িত চিকিসক, নাৰ্ছ আৰু সকলো সহযোগীক প্ৰশংসা কৰি তেওঁ কয় যে
আয়ুষ্মান ভাৰতৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ সুবিধা হৈছে ই বহনযোগ্য তথা আটাইতকৈ উন্নত চিকিৎসা সেৱা সহজলভ্য
20 MAY 2020 11:31AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আয়ুষ্মান ভাৰতৰ অধীনত হিতাধিকাৰীৰ সংখ্যা ১ কোটিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰাৰ বাবে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে৷ এলানি টুইটত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই সংখ্যাই এক কোটিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰাটোৱে প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়কে গৌৰৱান্বিত কৰিব৷
তেওঁ কয়, “দুবছৰতকৈ কম সময়ৰ ভিতৰতে এই প্ৰচেষ্টাই বহুতৰে জীৱনত ইতিবাচক প্ৰভাৱ পেলাইছে৷ মই সকলো হিতাধিকাৰী আৰু তেওঁলোকৰ পৰিয়ালক অভিনন্দন জনাইছো৷ মই তেওঁলোকৰ সু-স্বাস্থ্যৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা জনাইছো৷”
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁ আয়ুষ্মান ভাৰতৰ সৈতে জড়িত চিকিসক, নাৰ্ছ, স্বাস্থ্যকৰ্মী তথা অন্যান্য সকলোৱে গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাৱলীৰ প্ৰশংসা কৰিছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “তেওঁলোকৰ প্ৰচেষ্টালীয়ে ইয়াক বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ স্বাস্থ্যসেৱা আঁচনিত পৰিণত কৰিলে৷ এই প্ৰচেষ্টাই বহু ভাৰতীয়, বিশেষকৈ দুখীয়া আৰু পিছপৰা লোকসকলৰ মনত বিশ্বাস জন্মাইছে৷”
আয়ুষ্মান ভাৰতৰ সুবিধাসমূহ ব্যাখ্যা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ সুবিধাটো বহনযোগ্যতা বুলি কয়৷
টুইটাৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়, “হিতাধিকাৰীসকলে আটাইতকৈ উন্নত মানৰ তথা সহজলভ্য স্বাস্থ্য সেৱা কেৱল তেওঁলোকে পঞ্জীয়ন কৰা স্থানতে নহয়, সমগ্ৰ দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তত লাভ কৰিব৷ এইটোৱে যিসকল লোকে ঘৰৰ পৰা আঁতৰত কাম কৰে তেওঁলোকক সহায় কৰে আৰু কোনো ঠাইত পঞ্জীয়ন কৰাৰ বেলিকা তেওঁ সেই ঠাইৰ স্থায়ী বাসিন্দা নহ’লেও হয়৷”
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত তেওঁ আয়ুষ্মান ভাৰতৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিবলৈ অসমৰ্থ৷ অৱশ্যে তেওঁ আয়ুষ্মান ভাৰতৰ ১ কোটি সংখ্যক হিতাধিকাৰী মেঘালয়ৰ পূজা থাপাৰ সৈতে ফোনযোগে বাৰ্তালাপ কৰে৷