Ministry of Chemicals and Fertilizers
NIPER-Guwahati designs innovative 3D products to fight COVID-19
Manufacturing of these products being done in collaboration with HAL
15 MAY 2020 4:06PM by PIB Delhi
National Institute of Pharmaceutical Education and Research - Guwahati (NIPER-G) have come out with two products of help in the fight against the pandemic outbreak of COVID-19 .
The first product is a 3D-printed hands-free object that could be used to help open or close doors, windows, drawers (both vertical and horizontal), and refrigerator handle, or press elevator buttons, and laptop/desktop keyboards, including turning the switch buttons on/off. The researchers came up with the design for the fabrication of the 3D-printed object after detailed analyses of several resources for risk measurement and on how viruses spread through bare hands. The face shield is also easy to design and it is possible to have rapid development of prototypes. It is also low cost, easy to wear, has good chemical stability, non-fragile and is easy to clean with the existing sanitizers or any alcoholic disinfectant.
The second product is a 3D-printed antimicrobial face-shield to control the spread of novel coronavirus. It was designed after a thorough study to understand how viruses spread through oral, ophthalmic, olfactory and other body cavities
NIPERs are Centres of Excellence institutes of under the Department of Pharmaceutical, Ministry of Chemicals and Fertilizers. The seven institutes are functional at Ahmadabad, Hyderabad, Hajipur, Kolkata, Guwahati, Mohali, and Raebareli.
A meeting was held through video conferencing yesterday under the chairmanship of Dr P D Vaghela, Secretary, Pharmaceuticals new delhi to review NIPERS performance in research & innovation activities especially with regard to the ways in which NIPERs have and can contribute in country’s fight against COVID-19 pandemic.
All the directors and chairman took part in the meeting, , Dr. U.S.N Murty, Director, NIPER-Guwahati,informed that NIPER-G endeavored to help the country in fighting coronavirus through quick validated prototype/product development and deployment. “NIPER-G is committed to provide useful contributions cum solutions”.He said that NIPER –G has also made a skin friendly herbal sanitizer. He informed that industrial scale manufacturing of its new products are being done in collaboration with Hindustan Antibiotics Limited ,( HAL) a departmental PSU.
Doors, windows, switch buttons, elevator buttons, drawers handle, refrigerator handle, and laptop/desktop keyboards are some of the most germ-infested objects in houses, hospitals, factories, companies, institutes, organizations, and other buildings. In this current situation of pandemic outbreak of COVID-19, this aspect may play a key role in transmitting infection from one person to another through bare hand contacts or contaminated surface source.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
এন.আই.পি.ই.আর.-গুৱাহাতীনা কোবিদ-১৯ লান্থেংননবা অনৌবা মওংগী 3দি.গী প্রদক্তশিংগী দিজাইন শেমখ্রে
মসিগী প্রদক্তশিং অসি ঐচ.এ.এল.গী মতেংনা শাগদৌরি
15 MAY 2020 4:06PM by PIB Imphal
নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ ফার্মাস্যুতিকেল এজুকেসন এন্দ রিসর্চ-গুৱাহাতী (এন.আই.পি.ই.আর.)না তমথিরবা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংননবা প্রদক্ত অনিগা শাগেন্ননা থোরকখ্রে।
অহানবা প্রদক্ত অসি অমদি স্বীৎচ বতনশিং থাবা অমদি মুত্থৎপা য়াওনা থোং, থোংনাও, দ্রোৱরশিং (অয়ুংবা অমসুং অফৈবা), রিফ্রিজিরেতরগী হেন্দল, ইলিবেতরগী বতনশিং নম্বদা, অমসুং লেপতোপ/দেস্কতোপ কিবোর্দশিং হাংদোক-হাংজিন তৌবদা তেংবাংনবা শিজিন্ননবা 3দি. হায়না থাবা হেন্দস-ফ্রী ওইবা পোৎশক অমনি। থীজিন-খোৎচিল্লিবা মীশিংনা থোরকফম কয়াদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা খলশিংদা ওন্দুনা অমসুং খুৎনা করিসু শিজিন্নদনা ভাইরস অসি মতৌ করম্না শন্দোরকপনো হায়বা মরিক চুম্না থিজিল্লবা মতুংদা 3দি. হায়না থাবা পোৎশক অসি পুথোরকপনি। ফেস শীল অসি দিজাইন তৌবদসু লাই অদুগা মসি প্রোতোতাইপ শেমগৎলকপদা য়াংহনবা য়াই। মসি মমল হোংবা, উপ্পদা লায়বা, অফবা লেংদনা কেমিকেলগী, অশোনবা নত্তবা অমসুং অরৈবা সেনিতাইজর অমসুং মহিক-মতাই হাৎনবা অলকোহোলনা লায়না শেংদোকপা য়াই।
অনিশুবা প্রদক্ত অসি নোবেল কোরোনাভাইরস লাকশিন্নবা 3দি. হায়না থাবা এন্তিমাইক্রোবিয়ম ওইবা ফেস শীলনি। মতৌ করম্না ভাইরস অসিনা ওরেল, ওপথালমিক, ওলফেক্তরী অমসুং অতৈ কেভিতীশিংদগী শন্দোরকপগে হায়বদু নৈনরবা মতুংদা মসি দিজাইন তৌখিবনি।
এন.আই.পি.ই.আর.শিং অসি কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা ফার্মাস্যুতিকেল বিভাগতা সেন্তর ফোর এক্সেলেন্স ইন্সতিত্যুতনি। ইন্সতিত্যুত তরেৎনা অহেমদাবাদ, হাইদরাবাদ, হাজিপুর, কোলকত্তা, গুৱাহাতী, মোহালী অমসুং রাইবরেলীদা থবক তৌরি।
ন্যু দিল্লীদা লৈবা ফার্মাস্যুতিকেলশিংগী সেক্রতরী দা. পি.দি. ভগেলা চেয়রমেন ওইদুনা ঙরাং ভিদিও কনফরেন্স তৌদুনা থিজিনবগী থবক্তা অমসুং অনৌবা মওংদা পায়খৎপা থবকশিংদা, মরুওইনা এন.আই.পি.ই.আর.শিং অসিনা তমথিরবা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংননবা য়াওরিবা থৌওংশিং অমসুং থৌদাংশিং অদু য়েংশিন্নবা এন.আই.পি.ই.আর.শিং মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
চেয়রমেন অমসুং দিরেক্তর পুম্নমক্না মীতিং অদুদা সরুক য়াখি, এন.আই.পি.ই.আর. গুৱাহাতীগী দাইরেক্তর দা.ইয়ু.এস.এন. মুর্তীনা এন.আই.পি.ই.আর.-জি.না চৎনবা য়াবগী অয়াবা থুনা ফংলবা প্রোতোতাইপ/প্রদক্ত শেমগত্তুনা থবক্তা মথৌ পাংহন্দুনা কোরোনাভাইরস থেংনবদা লৈবাক অসিবু তেংবাং পীনবা হোৎনরি।
“এন.আই.পি.ই.আর.-জি.না কান্নরবা মতেংগা কোন্ননা সোলুসনশিং ফংহন্নবা অচেৎপা ৱাফম থম্লি” এন.আই.পি.ই.আর.-জি.না উনশাগা চুনবা হর্বেল সেনিতাইজর অমসু শেমখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি। পি.এস.ইয়ু.গী বিভাগ অমা ওইরিবা হিন্দুস্তান এন্তিবাইওতিক্স লিমিতেদ (ঐচ.এ.এল.)গী মতেংনা অনৌবা প্রদক্তশিং কয়া অমা ইন্দস্ত্রীগী থাক্তা শারি হায়নসু মহাক্না হায়খি।
থোংশিং, থোংনাওশিং, স্বীৎস বতনশিং, ইলিভেতর বতনসিং, দ্রোৱরগী খুৎ পায়ফমশিং, রিফ্রীজিরেতরগী খুৎ পায়ফমশিং অমসুং লেপতোপ/দেস্কতোপ কিবোর্দশিং অসি য়ুমশিং, অনা লায়েংশঙশিং, ফেক্তরীশিং, কম্পনীশিং, ইন্সতিত্যুতশিং, ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং অতৈ বিল্দিংশিংদা খ্বাইদগী মহিক-মতাই পক্কনবা পোৎশিংনি। তমথিরবা কোবিদ-১৯ থোরকপগী হৌজিক ওইরিবা ফীভম অসিদা করিসু উপ্তনা খুৎ শোক্নবদগী নত্ত্রগা শন্দোরকপা য়াবা মফমশিংদগী মসিনা লায়না পক্লবা মীওই অমদগী অমদা লায়না শন্দোকপদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌবা য়াই।