কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
বি.পি.পি.আই.না পি.এম.কেয়র্স ফন্দদা লুপা লাখ ২৫ হাপখ্রে
12 MAY 2020 5:15PM by PIB Imphal
লৈঙাক্তা কোবিদ-১৯ থেংনবদা মতেং ওইনবগীদমক্তা, মিনিস্ত্রী ওফ কেমিকেল্স এন্দ ফর্তিলাইজর্স, দিপার্তমেন্ত ওফ ফার্মাস্যুতিকেল্সকী মখাদা লৈবা ব্যুরো ওফ ফার্মা পি.এস.য়ুজ. ওফ ইন্দিয়া (বি.পি.পি.আই.)না পি.এম.কেয়র্স ফন্দদা লুপা লাখ ২৫ হাপখ্রে‍।
হায়রিবা শেনফমসিগী চেক মনা অমা ফার্মা সেক্রেতরী শ্রী পি.দি. ভঘেলানা কেমিকেল্স এন্দ ফর্তিলাইজর্সগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দ গৌরাদা ঙসি ন্যু দিল্লীদা খুৎশিন্নখ্রে‍। থৌরম অদুদা বি.পি.পি.আই.গী সি.ই.ও. শ্রী সচিন সিংহ, জে.এস. ফার্মা শ্রী রজনীস তিঙ্গল, জে.এস. ফার্মা শ্রী নবদীপ রিনৱা অমসুং অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসরশিংসু শরুক য়াখি‍।
শেনফম অদু বি.পি.পি.আই.গী শিন্মীশিং অমসুং জনঔশধী কেন্দ্রশিংগী মপুশিং অমদি দিস্ত্রিব্যুতরশিংনা খায়নরকপনি‍। প্রধান মন্ত্রী ভার্তীয় জনঔশধী পরিয়োজনা (পি.এম.বি.জে.পি.)গী মখাদা মথৌ তৌরিবা কেন্দ্রশিং অসিনা লৈবাকসিদা তঙাইফদবা সর্বিস পীদুনা লাক্লি‍। পি.এম.বি.জে.পি.গী ইম্প্লিমেন্তিং এজেন্সি ওইরিবা ব্যুরো ওফ ফার্মা পি.এস.য়ুজ. ওফ ইন্দিয়া (বি.পি.পি.আই.)না মখোয়গী থবক তৌরিবা মফমশিংদা ওইরিবা ফীভমশিং কুপ্না শেন্নদুনা লৈরি‍। প্রধান মন্ত্রী ভার্তীয় জনঔশধী পরিয়োজনা (পি.এম.বি.জে.পি.)শিংনা মখোয়না পীখিবা থাজবগী শরুক অমা ওইনা মথৌ নীংথিনা তৌদুনা বি.পি.পি.আই.না অসিগুম্লবা চিরবা তানফমসিদা মখোয়গী স্তেকহোল্দরশিং অমসুং পোৎ লৈরিবশিংগা লোয়ননা লেপমিন্নরি‍।
পি.এম.বি.জে.পি.দা তঙাইফদনা চঙদ্রবা য়াদ্রবা হিদাক লাংথকশিং লেপ্পা লৈতনা ফংহন্নবগীদমক বি.পি.পি.আই.না অচেৎপা ফিরেপ থম্লি‍। লৈরিবা অথিংবা অমদি চাংয়েংগী মতমসি লৈনা লৈনা বি.পি.পি.আই.না মার্চ ২০২০দা য়োনবা ঙমখিবা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৪২গা চাংদম্নবদা এপ্রিল ২০২০দা শিংথানীংঙাই ওইবা মওংদা লুপা করোর ৫২গী পোৎ য়োনবা ঙমখি‍। লেব রিজেন্ত অমসুং স্তেন্ত নত্তনা এন.এল.ই.এম.দা য়াওরিবা তঙাইফদবা হিদাক খুদিংমক পি.এম.বি.জে.পি.গী পোত্থোক্কী পোলাংদা য়াওবা মরম্না মায়খুম, হাইদ্রোক্সীক্লোরোক্বিন, পেরাসিতামোল অমদি এজিথ্রোমাইসিন য়াওনা দিমান্দ লৈরিবা হিদাকশিংগী স্তোক বি.পি.পি.আই.দা মরাং কায়না লৈরি‍। মার্চ অমসুং এপ্রিল ২০২০দা বি.পি.পি.আই.না মায়খুম লাখ ৬, হাইদ্রোক্সীক্লোরোক্বিন গুলি লাখ ৫০ য়োনখ্রে‍। হৌজিক ওইরিবা কৈথেলগী দিমান্দগী ফীভম য়েংলগা লাক্কদৌরিবা থা তরুক্তা স্তোক মরাং কায়না থম্নবগীদমক বি.পি.পি.আই.না হায়রিবা হিদাকশিং অসি লৈননবা ওর্দর তৌখ্রে‍।
অথিংবা থমখ্রবা মতুংদা পি.এম.বি.জে.কে. ৬৩০০ হেনবনা লৈবাকসিগী দিস্ত্রিক ৭২৬ কোনশিন্দুনা লৈবাক শিনবা থুংনা মথৌ তৌরি‍। লৈঙাক্না লৌখৎলিবা সোসেল দিস্তেন্সিংগী থৌরাং অসিবু শৌগৎলদুনা পি.এম.বি.জে.কে.দা লৈরিবা ফার্মাসিস্তশিং, হৌজিক্না “হকশেলগী লান্মী” হায়নসু খঙনরিবশিংসিনা অনাবা মীওইশিং অমদি অহল ওইরবা মীওইশিংদা মখোয়গী হিদাকশিং ময়ুমদা থিনবগী থবকসু লৌখৎলি‍।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
BPPI Contributes Rs.25 Lakh to PMCARES fund
12 MAY 2020 5:15PM by PIB Delhi
To support government in its fight against COVID-19, Bureau of Pharma PSUs of India(BPPI) Under the Department of Pharmaceuticals, Ministry of Chemicals and Fertilizers has contributed Rs. 25 Lakh to PMCARES fund.
A cheque of the said amount was presented by Secretary Pharma, shri PD vaghela to Union Minister of Chemicals and Fertilizers Shri . DV sadananda Gowda in New Delhi today. On this occasion Shri Sachin Singh, CEO, BPPI, Shri Rajneesh Tingal, JS, pharma , Shri Navdeep Rinwa, JS, pharma and other senior officers were also present .
The amount was contributed by employees, of BPPI and owners and distributors of Janaushadhi Kendras. The Kendras working under Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana (PMBJP) have been rendering essential services to the nation. Bureau of Pharma PSUs of India (BPPI), the implementing agency of the PMBJP has been keeping a close tab on the situation in all of its area of operations. BPPI has been standing with its stakeholders and consumers in these challenging times as Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Kendra (PMBJK) are functional and maintaining operations as part of their commitment.
BPPI is committed to ensure uninterrupted availability of essential medicines at the PMBJK. BPPI has clocked appreciable sales turnover of Rs. 52 Crore despite the lock down and testing times in the month of April 2020 as compared to Rs. 42 Crore achieved in March 2020. As the product basket of PMBJP consists of all the essential medicines enlisted in the NLEM other than lab regents & stents, BPPI has adequate stock of the medicines which are currently under demand viz. Face mask, Hydroxychloroquine, Paracetamol and Azithromycin. BPPI has sold about 6 lacs Face masks, 50 lacs tablets of Hydroxychloroquine in the month of March & April 2020. Further, orders for 60 lacs Hydroxychloroquine tablets has also been placed. Envisioning current market demand, BPPI has also placed purchase orders for procurement of these medicines so as to have enough stock for the next six months.
Following the lock down measures in place, over 6300 PMBJKs are functioning across the nation, covering 726 districts of the country. Supporting the governments initiative of practicing social distancing, pharmacists at the PMBJK, now popularly known as “Swasth Ke Sipahi” are undertaking delivery of medicines to patients and elderly people at their doorstep.