Ministry of Health and Family Welfare
Dr. Harsh Vardhan visits Mandoli COVID-19 Care Centre to review status of COVID-19 management
“Continuously observing personal and respiratory etiquettes, social distancing would reap us rich dividends in ultimate fight against COVID-19”: Dr. Harsh Vardhan
10 MAY 2020 7:19PM by PIB Delhi
Union Minister for Health & Family Welfare, Dr. Harsh Vardhan today visited the COVID Care Centre (CCC) at Mandoli Jail, New Delhi to review status of COVID-19 management. Keeping in view the emerging requirements for hospital preparedness, Mandoli CCC is Police Residential Complex turned dedicated COVID-19 Centre consisting of adequate isolation rooms and beds for COVID-19 patients with mild/very mild symptoms.
At the outset, Dr. Harsh Vardhan said, “Adequate healthcare infrastructure and facilities have been set-up across the country for COVID-19 management. These have been divided into three categories viz. Dedicated COVID Hospitals (DCHs), Dedicated COVID Health Centres (DCHCs) and COVID Care Centres (CCCs) with adequate number of isolation beds, ICU beds and other facilities.” Informing about the number of such facilities, he added, “A total of 855 Dedicated COVID Hospitals have been identified across the country with 1,65,723 Beds (1,47,128 Isolation Beds + ICU Beds); 1,984 Dedicated COVID Health Centres with 1,31,352 Beds (1,21,403 Isolation Beds + 9,949 ICU Beds); and, 4,362 COVID Care Centres with 3,46,856 beds. Delhi has 17 COVID Care Centres with a capacity for around 5,000 beds.”
“In last few days, I have been visiting various Dedicated COVID Hospitals such as AIIMS Trauma Centre, Delhi, LNJP, RML, Safdarjung, AIIMS Jhajjar, Rajiv Gandhi Super Specialty Hospital, LHMC to review the preparedness of COVID-19. This time I decided to visit this Mandoli COVID Care Centre and witness the arrangements made by this center”, he said.
During the visit, Dr. Harsh Vardhan was apprised that Mandoli CCC has twelve Towers in which 575 COVID-19 patients are being taken care of. It has a capacity for 750 patients. He visited the Tower-I and interacted with the patients from Jammu & Kashmir, Andhra Pradesh, Tamil Nadu and Assam and enquired about their well-being and concerns. He also spoke to the Doctors and administration officials and police officials who, in turn, apprised the Minister about the facilities in the CCC. “I am happy to know that many patients who were COVID-19 positive earlier have recovered now and tested negative. Soon they will be going back to their homes to live a longer and healthy life”, Dr. Harsh Vardhan said.
While stressing upon wearing masks or face-covers, washing hands regularly and observing physical distancing, Dr. Harsh Vardhan said, “These habits will help us in combating COVID-19 as well as other diseases also.” “Government’s efforts have proven successful in the past to eradicate Small Pox and Polio. Together we will also fight and defeat Coronavirus”, said Dr. Harsh Vardhan.
He further informed that States/UTs as well as Central Institutions have been provided with around 72 lakhs N-95 masks and around 36 lakh Personal Protective Equipment (PPE). Similarly informing about the actual use of the healthcare equipment by the patients, he said, “Based on the active COVID-19 confirmed cases being treated as on date, we have noticed that only 2.48% of these COVID cases have required ICU facility, only 1.94% of them have required oxygen support while mere 0.40% have required ventilator support.”
Talking about the status of testing capability and capacity in the country, he said, “We have today 343 government laboratories and 129 private laboratory chains. The testing capacity has also been ramped up in both, and as on date, around 95,000 tests can be conducted every day. Yesterday itself, we have conducted 86,368 tests. Till yesterday, we have conducted 16,09,777 tests.”
Dr. Harsh Vardhan also informed that Central teams of experts are also being sent to 10 States – Gujarat, Tamil Nadu, Uttar Pradesh, Delhi, Rajasthan, Madhya Pradesh, Punjab, West Bengal, Andhra Pradesh and Telangana to support and supplement the efforts being done by the States to combat COVID-19.
Talking about the status of containment of COVID-19 in the country, Dr. Harsh Vardhan said, “Prior to lockdown, on 25th March, 2020, the doubling rate was 3.2 when measured over a period of 3 days, 3.0 when measured over a period of 7 days and 4.1 when measured over a period of 14 days. Today it stands at 12.0 over a 3-day window, 10.1 over a 7-day window and 11.0 when measured over a 14-day window. Similarly, the Fatality rate stands at 3.3% while Recovery Rate has improved to 30.7%. Clearly the situation has improved due to lockdown. This also reflects on the quality of healthcare being provided to the COVID-19 patients.” “It is also heartening to note that in 10 States/UTs, no new case has emerged in the last 24 hours - A&N Islands, Arunachal Pradesh, Dadra & Nagar Haveli, Goa, J&K, Ladakh, Manipur, Odisha, Mizoram, Puducherry. Moreover, there are 4 States/ UTs - Daman & Diu, Sikkim, Nagaland & Lakshadweep - that have not reported a single case till date”, he said.
Dr. Harsh Vardhan stated that 20 countries of the world where maximum cases have been reported, have total population which is almost equal to the population of India i.e. 135 crore and they have collectively till date reported almost 84 times the number of cases in India. In case of mortality these top 20 countries have reported 200 times the number of deaths reported in India. This containment of the disease in India has been possible due to proactive, pre-emptive and graded approach taken by the Central Government in collaboration with the States/UTs.
During the visit of Dr. Harsh Vardhan to Mandoli CCC, District Magistrate, Shahdara, Shri Sanjeev Kumar, DCP, Shahdara as well as SDM, Seemapuri, Shri Pankaj Bhatnagar, who is also the Nodal Officer of Mandoli CCC, were present.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দা. হর্শ বর্ধন্না কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তকী ফিভম য়েংশিন্নবা মান্দোলী কোবিদ-১৯ কেয়র সেন্তরদা চৎখ্রে
“পর্সনেল অমসুং রেস্পিরেতরীগী হৌন-লোনচৎ মখা তানা ঙাক্না চৎপা, সোসিয়েল দিস্তেন্সিংনা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা অরোইবা লান্দা মায় পাকপা ফংগনি”: দা. হর্শ বর্ধন
10 MAY 2020 7:19PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তকী ফিভম য়েংশিন্নবা ঙসি নই দিল্লীগী মান্দোলী জেলদা লৈরিবা কোবিদ কেয়র সেন্তর (সি.সি.সি.)দা চৎখ্রে। হোস্পিতালগী শেম-শারিবশিংগীদমক হৌজিক্কী দরকার ওইরিবশিং অদু য়েংদুনা পুলিস রেসিদেন্সিয়েল কমপ্লেক্স মান্দোলী সি.সি.সি. অসি লাইওং য়াম্না উৎতবা কোবিদ-১৯ অনাবশিংগীদমক আইসোলেসন রুমশিং অমসুং ফমুংশিং লৈবা দেদিকেতেদ কোবিদ-১৯গী সেন্তর ওন্থোক্লে।
দা. হর্শ বর্ধন্না হায়খি, “কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্তকীদমক লৈবাক পুম্বদা মতিক চাবা হেল্থকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ফেসিলিতীশিং শেমগৎলে। মখোয়বু মতিক চাবা আইোলেসন বেদশিং, আই.সি.য়ু. বেদশিং অমসুং অতোপ্পা ফেসিলিতীশিংগা লোয়ননা কেতেগোরী অহুম থোক্না খায়দোক্লে, দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল্স (দি.সি.ঐচ.এস.), দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তর্স (দি.সি.ঐচ.সি.এস.) অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তর্স (সি.সি.সি.এস.)।” অসিগুম্লবা ফেসিলিতীশিংগী মশিংগী মতাংদা পাউদম্লদুনা মহাক্না মখা তাখি, “ফমুং ১,৬৫,৭২৩ (আইসোলেসন বেদ ১,৪৭,১২৮ + আই.সি.য়ু. বেদশিং)গা লোয়ননা লৈবাক পুম্বদা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল ৮৫৫ মশক খঙদোক্লে; ফমুং ১,৩১,৩৫২ (আইসোলেসন বেদ ১,২১,৩৫২ + আই.সি.য়ু. বেদ ৯,৯৪৯)গা লোয়ননা দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তর ১,৯৮৪; অমসুং ফমুং ৩,৪৬,৮৫৬কা লোয়ননা কোবিদ কেয়র সেন্তর ৪,৩৬২নি। ফমুং ৫০০০গী কেপাসিতীগা লোয়ননা দিল্লীদা কোবিদ কেয়র সেন্তর ১৭ লৈরি।”
“হৌখিবা নুমিৎ খরা অসিদা ঐহাক্না কোবিদ-১৯গী শেম-শারিবশিং য়েংশিন্নবা এম্স ত্রোমা সেন্তর, দিল্লী, এল.এন.জে.পি. আর.এম.এল., সফদরজং, এইম্স ঝাজর, রজীব গান্ধী সুপর স্পেসিয়েলিতী হোস্পিতাল, এল.ঐচ.এম.সি.গুম্বা তোঙান-তোঙানবা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতালশিংদা চৎখ্রে। হন্দক্তি ঐহাক্না মসিগী মান্দোলী কোবিদ কেয়র সেন্তর অসিদা চৎনবা লেপখি অমসুং সেন্তর অসিনা শেম-শারিবশিং য়েংশিনখি।”
খোংচৎ মনুংদা দা. হর্শ বর্ধন্না হায়খি মদুদি মান্দোলী সি.সি.সি.গী তৱার তরানিথোয় লৈরি, মদুদা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওই ৫৭৫ লায়েংলি। মসিদা অনাবা ৭৫০ লায়েংবগী কেপাসিতী লৈরি। মহাক্না তৱার-Iদা চৎখি অমদি জম্মু অমসুং কশ্মীর, আন্ধ্র প্রদেশ, তমিল নাদু অমসুং অসমদগী অনাবশিংগা ৱারী শানখি। মহাক্না দোক্তরশিং অমদি এদমিনিস্ত্রেসন ওফিসিয়েলশিং অমসুং পুলিস পর্সোনেলশিংগসু ৱারী শানখি।
মাস্ক নত্ত্রগা ফেস কভরশিং উপ্পা, খুৎ-শা তোইনা চামথোকপা অমসুং ফিজিকেল দিস্তেন্সিং ওবজার্ব তৌবগী মতাংদা ঙাংলদুনা দা. হর্শ বর্ধন্না হায়খি, “মসিগী হৈনবি অসিনা কোবিদ-১৯গা লোয়ননা অতোপ্পা লাইনাশিং থেংনবদা ঐখোয়দা মতেং ওইগনি।”
মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি মদুদি রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং লোয়ননা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎশিংদা N-95 মাস্ক চাউরাক্না লাখ ৭২ অমসুং পি.পি.ই. চাউরাক্না লাখ ৩৬ ফংহনখ্রে। অনাবশিংনা হেল্থকেয়র ইক্বুইপমেন্ত শিজিন্নবগী মতাংদা খঙহল্লদুনা মহাক্না হায়খি, “হৌজিক ফাওবদা লাইয়েংখিবা এক্তিব কোবিদ-১৯ কনফার্ম কেসতা য়ুম্ফম ওইরগা ঐখোয়না খঙবা ঙম্লে মদুদি কোবিদ কেসশিং অসিগী চাদা ২.৪৮ খক্তনা আই.সি.য়ু. ফেসিলিতী মথৌ তাই, চাদা ১.৯৪ খক্তনা ওক্সিজেন সপোর্ত মথৌ তাই অদুগা চাদা ০.৪০না ভেন্তিলেতর সপোর্ত মথৌ তাই।”
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপেবিলিতী অমসুং কেপাসিতীগী মতাংদা ঙাংলদুনা মহাক্না হায়খি, “ঙসিদি ঐখোয়না গবর্নমেন্ত লেবোরেতরী ৩৪৩ অমসুং প্রাইবেৎ লেবোরেতরী ১২৯ চেনশিং লৈরে। অনিমক্তা তেস্তিং কেপাসিতীসু হেঙ্গৎহল্লে, অমদি হৌজিক ফাওবদা নুমিৎ খুদিংগী তেস্ত চাউরাক্না ৯৫,০০০ পাংথোকপা ঙম্লে। ঙরাং খক্তদা ঐখোয়না তেস্ত ৮৬,৩৬৮ পাংথোকখি। ঙরাং ফাওবদা ঐখোয়না তেস্ত ১৬,০৯,৭৭৭ পাংথোকখ্রে।”
দা. হর্শ বর্ধন্না মসিমসু খঙহনখি মদুদি কোবিদ-১৯ থেংনবদা রাজ্যশিংনা হোৎনরিবশিংদা মতেং পানবা রাজ্য ১০- গুজরাত, তমিল নাদু, উত্তর প্রদেশ, দিল্লী, রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, পঞ্জাব, ৱেস্ত বেঙ্গল, আন্ধ্রা প্রদেশ অমসুং তেলঙ্গনাদা এক্সপার্তশিংগী ওইবা সেন্ত্রেল তীমশিংসু থাখ্রে।
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী কন্তেনমেন্তকী ফিভমগী মতাংদা ঙাংলদুনা দা. হর্শ বর্ধন্না হায়খি, “লোকদাউনগী মমাং ২০২০গী মার্চ ২৫দা, নুমিৎ ৩গী পেরদ অমদা ওনবদা দবলিং রেৎ অসি ৩.২ ওইখি, নুমিৎ ৭কী পেরদ অমদা ওনবদা ৩.০ অমসুং নুমিৎ ১৪গী পেরদ অমদা ওনবদা ৪.১ ওইখি। ঙসিদি নুমিৎ ৩গী ৱিন্দো অমদা মসিনা ১২.০দা লৈরে, নুমিৎ ৭কী ৱিন্দো অমদা ১০.১ অমদি নুমিৎ ১৪গী ৱিন্দো অমদা ওনবদা ১১.০দা লৈরে। মদুগা মান্ননা শিবগী চাং অসি চাদা ৩.৩ ওইরি অদুগা রিকোবরীগী চাংনা চাদা ৩০.৭তা হেঙ্গৎক্লি। লোকদাউন্না মরম ওইদুনা ফিভম অসি ফগৎলক্লে হায়বা ময়েক শেংলে। মসিনা কোবিদ-১৯ অনাবশিংদা ফংহল্লিবা হেল্থকেয়রগী ক্বালিতী অদুসু মমি তারি।” মহাক্না হায়খি, “মসিমসু খঙজিনবদা পুক্নিং থৌগৎনীংঙাইনি মদুদি রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১০দা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস লাকত্রে - অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং, অরুনাচল প্রদেশ, দাদ্রা অমসুং নগর হবেলী, গোৱা, লদাখ, মনিপুর, ওরিশা, মিজোরম, পুদুচেরী। মদুগী মথক্তা ঙসি ফাওবা কেস অমত্তা রিপোর্ত তৌরক্তবা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৪ লৈরি - দামন অমসুং দ্যু, সিক্কিম, নাগালেন্দ অমসুং লক্ষদীপনি।”
দা. হর্শ বর্ধনগী মান্দোলী সি.সি.সি. খোংচৎ মনুংদা সাহাদ্রাগী দিস্ত্রিক মেজিস্ত্রেৎ শ্রী সনজীব কুমার, সাহাদ্রাগী দি.সি.পি.গা লোয়ননা মান্দোলী সি.সি.সি.গী নোদল ওফিসরসু ওইরিবা সীমাপুরীগী এস.দি.এম. শ্রী পঙ্কজ ভৎনগরসু শরুক য়াখি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ওথেন্তিক অমসুং অপদেৎ ওইবা ইনফোর্মেসন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.