হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
ঐখোয় খুদিংমক্তা স্বচ্ছতা ৱারীয়র অমা য়াওই: সদগুরু
“সুমজিৎ অসি ভারতপু শেংদোক্কদবা খুৎলাই নত্তে। মসিদা প্রজা মীয়াম্না হকথেংননা য়াওবনা ঐখোয়গী তাউনশিং অমসুং সিতীশিংবু লু-নান্না থম্বদা মরু ওইবা থৌদাং লৌগদৌরিবনি”। সদগুরু
স্বচ্ছতা ৱারীয়রশিংনা সদগুরুগা লোইননা ৱারী-ৱাতাই তৌনখ্রে
এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না ইশা ফাউন্দেসনগা খুৎশম্নদুনা স্পিরিচুৱল গুরুগা লোইইননা লাইব ৱেবিনার অমা শিনখ্রে
08 MAY 2020 6:08PM by PIB Imphal
শ্রী সদগুরুনা হায়খি মদুদি ঐখোয় খুদিংমক্তা স্বচ্ছতা ৱারীয়র অমা য়াওই। “সুমজিৎ অসি ভারতপু শেংদোক্কদবা খুৎলাই নত্তে। মসিদা প্রজা মীয়াম্না হকথেংননা য়াওবনা ঐখোয়গী তাউনশিং অমসুং সিতীশিংবু লু-নান্না থম্বদা মরু ওইবা থৌদাং লৌগদৌরিবনি” , হায়না মহাক্না মখা তাখি। হাউশিং অমসুং অর্বান এফিয়র্স মন্ত্রলয় (এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.)না ইশা ফাউন্দেসনগা খুৎশম্নদুনা শিনবা ‘স্বচ্ছতা ৱারীয়র্স ৱিথ সদগুরু ইন চেলেঞ্জিং তাইমস’ হায়না মিংথোনবা লাইব ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংখি। পুং অমা শাংবা ৱেবিনার অসিদা শ্রী সদগুরুনা উজ্জৈন, সুরত, ইস্ত দিল্লী মুনিসিপাল কোরপোরেসন, আগ্রা অমসুং মদুরাইদগী জিলাগী কলেক্তরশিং/মুনিসিপাল কমিস্নরশিংগা ৱারী শাখি অমসুং হৌজিক্কী খুদোংথিবা মতম অসিবু মায়োক্ননবা য়াম্না মগুন লৈরবা ৱাখল লৌশিং কয়া অমা পীখি। দ সফাই কর্মচারিস - মমাং থাদুনা লৈরিবা কোবিদকী থৌনা ফবাশিংগীদমক্তা কতথোক্লবা সেসন অসি এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী সেক্রেতরী, শ্রী দুর্গা মিশ্রানা মোদরেতর ওইখি অমসুং স্পিরিচুৱল গুরু অদুনা সেনিতেসন ৱার্কর্শিং অদুনা হংখিবা ৱাহংশিংগী পাউখুম পীবসু উখি। সেসন অদু য়ুত্যুবকী (isha.co/MoHUAwithSadhguru) খুত্থাংদা লাইব ওইনা ৱেবকাস্ত তৌখি অমসুং মসিগা লোইননা মতম অমত্তদা ওইবা মসিগা চপ মান্নবা হিন্দীদা হন্দোকপসু (isha.co/MoHUAwithSadhguruinHindi)দা ফংবীগনি।
শ্রী সদগুরুনা লৈবাক অসিগী লু-নানবগী থাক হেনগৎলকপদা মরুওইনা স্বচ্ছ ভারত মিশন (এস.বি.এম.)না মরুওইবা থৌদাং লৌখি হায়বা ৱাফম অসি য়ারবগা লোইননা হৌদোকখি অমসুং হৌখিবা চহি মঙাদা মিশন অসিগী মমাং থাদুনা লৈরিবা সেনিতেসন ৱার্করশিংনা হোৎনরিবশিং অদুবুঅখন্ননা ইকাইখুম্নবা উৎখি।
য়ু.এল.বি. রিপ্রজেন্তেতিবশিং অমসুং সেনিতেসন ৱার্করশিংনা হংলকপা ৱাহংশিং অদু পাউখুম পীবগা লোইননা শ্রী সদগুরুনা স্বচ্ছতা ৱারীয়রশিংগী পুক্নীং থৌগৎপগী মরু ওইববু পল্লদুনা হায়খি, মসিগা লোইননা পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইক্যুইপমেন্ত মতিক চানা ফংহনবা অমসুং সেনিতেসন ৱার্করশিংগীদমক্তা য়ুনিফোর্মশিং পীবনা মখোয়গী অকিবা কোকহল্লি অমসুং থবক তৌবা মতমদা মখোয়দা অসোই অঙাম য়াওদনা পুক্নীং লৈতানা লৈবা ঙমহল্লি। মহাক্না মখাতানা হায়খি, “সেনিতেসন অসি হায়বগী মথৌদি তাদে মসি অচৌবা শিংনবা অমনি। অচোৎপা অমসুং অকংবা অরেমখাকশিং তোখাইনা খাইদোকপা অমসুং প্রোসেসিং তৌবগা লোইননা ইন্দস্ত্রীশিংদগী থাদোরকপা ফত্তবা অরেমখাকশিংগী ত্রীৎমেন্ত তৌবা অমসুং দোমেস্তিক ইন্দসত্রীশিংদগী থাদোরকপা অমোৎ-অকায়শিং য়েংশিনবা মথৌ তাই। মসিদা নত্তনা অকংবা অরেমখাকশিং তোখাইনা খাইদোকপগদা মসিবু থৱায় হেন্না য়াওনা তৌনবগীদমক্তাপ্রজাশিংবু পুক্নীং থৌগৎনবা মওং খরদা পুক্নীং থৌগৎপা মথৌ তাই”।
ভারত শিনববা থুংনা লৈরিবা অর্বান লোকেল বোদী (য়ু.এল.বি.শিং) ৪৩০০+তা মখল মখা কয়াগীস্তেকহোলদরশিংনা সেসন অদুদা শরুক য়াখি, মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি মুনিসিপাল কমিস্নরশিং, চীফ একজিক্যুতিব ওফিসরশিং, পোলিতিকেল রেপ্রেজেন্তেতিবশিং খুদম ওইনা মেয়রশিং মসিগা লোইননা হেল্থ ৱার্কর্শিং, সেনিতেসন ৱার্কর্শিং, সেল্ফ-হেল্প গ্রুপ মেম্বরশিং অমসুং কোবিদকী মাং থাদুনা চৎলিবা থৌনা ফবশিং।

Ministry of Housing & Urban Affairs
A Swachhata Warrior in Each of Us: Sadhguru
“Broom is not the tool that will clean India. It is the active Participation of citizens that will play a crucial role in keeping our towns and Cities Clean”. Sadhguru
Swachhata Warriors Interact with Sadhguru
MoHUA, in Collaboration with Isha Foundation, Organizes Live Webinar With The Spiritual Guru
08 MAY 2020 6:08PM by PIB Delhi
Shri Sadhguru, has said that that there is a Swachhata Warrior in each of us. “The broom is not the tool that will clean India. It is the active participation of citizens that will play a crucial role in keeping our towns and cities clean”, he added. Shri Sadhguru was addressing a live webinar titled ‘Swachhata Warriors with Sadhguru in Challenging Times’ organized by the Ministry of Housing & Urban Affairs (MoHUA), in collaboration with Isha Foundation. The hour long webinar had Sadhguru interact with District Collectors/ Municipal Commissioners from Ujjain, Surat, East Delhi Municipal Corporation, Agra and Madurai and provide powerful insights on facing the present crisis. The session dedicated to the frontline COVID champions – the Safai Karmacharis, was moderated by Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, MoHUA and saw the spiritual Guru also respond to a set of questions posed by sanitation workers. The session was webcast live through YouTube (isha.co/MoHUAwithSadhguru) with simultaneous translation of the same available in Hindi (isha.co/MoHUAwithSadhguruinHindi).
Shri Sadhguru started by acknowledging the critical role that the Swachh Bharat Mission (SBM) has played in significantly improving the levels of cleanliness of the country, and particularly saluted the efforts of the sanitation workers who are at the forefront of the Mission in the past five years.
Along with answering the questions posed by ULB representatives and sanitation workers, Shri Sadhguru highlighted the importance of motivating the Swachhata Warriors along with ensuring the availability of adequate personal protective equipment and uniforms for sanitation workers to allay their fears and provide them with a sense of while on the job. He further added, “Sanitation, needless to say, is a big challenge. Along with the segregation and processing of wet and dry waste, the treatment of waste from industries and discharge of sewage from domestic industries also need to be paid attention to. Besides, dry waste segregation needs to be incentivized in some ways in order to encourage citizens to take it up with more enthusiasm”.
The session was attended by a wide range of stakeholders across 4300+Urban Local Bodies (ULBs) across India which included Municipal Commissioners, Chief Executive Officers, political representatives such as Mayors along with health workers, sanitation workers, self-help group members, and all frontline COVID champions.