Ministry of Defence
IAF MIG-29 (UPG) AIRCRAFT ACCIDENT
08 MAY 2020 12:19PM by PIB Delhi
On 08 May 20, at 1045h, one Mig-29 aircraft airborne on a training mission from an Air Force base near Jalandhar met with an accident. The aircraft had developed a technical snag and the pilot ejected safely as he was unable to control the aircraft. The pilot has been rescued by a helicopter. A Court of Inquiry has been ordered to investigate the cause of accident.

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆଇଏଏଫ ମିଗ-29 (UPG) ବିମାନ ଦୁର୍ଘଟଣା
08 MAY 2020 12:19PM by PIB Bhubaneswar
ମେ 8, 2020, 10.45 ଘଣ୍ଟା ସମୟରେ ଜଳନ୍ଧର ଏୟାରଫୋର୍ସ ଘାଟିରୁ ଏକ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ମିଶନରେ ଯାତ୍ରା କରୁଥିବା ମିଗ-29 ବିମାନ ଦୁର୍ଘଟଣାଗସ୍ତ ହୋଇଛି । ଯାତ୍ରା ଆରମ୍ଭ କରିବା ପରେ ବିମାନଟିରେ ବୈଷୟିକ ତ୍ରୁଟି ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଥିଲା, ଯାହା ଫଳରେ କି ପାଇଲଟ ଏହାକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ବିଫଳ ହୋଇଥିଲେ ଓ ଏହା ଦୁର୍ଘଟଣାଗସ୍ତ ହୋଇଥିଲା । ଦୁର୍ଘଟଣା ପୂର୍ବରୁ ପାଇଲଟ ସୁରକ୍ଷିତ ଭାବେ ବାହାରି ଆସିଥିଲେ । ପରେ ପାଇଲଟଙ୍କୁ ଏକ ହେଲିକପ୍ଟର ଜରିଆରେ ଉଦ୍ଧାର କରାଯାଇଥିଲା । ଦୁର୍ଘଟଣାର କାରଣ ଜାଣିବା ପାଇଁ ତଦନ୍ତ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି ।