রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ান রেলৱেজ ইন্সতিত্যুৎ ফোর মেকানিকেল এন্দ ইলেক্ত্রিকেল ইঞ্জিনীয়ারিং (আই.আর.আই.এম.ই.ই.)বু জমালপুরদগী লখনৌদা হোংবগা মরী লৈননা শেংদোক ৱারোল
07 MAY 2020 4:20PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ান রেলৱেজ ইন্সতিত্যুৎ ফোর মেকানিকেল এন্দ ইলেক্ত্রিকেল ইঞ্জিনীয়ারিং (আই.আর.আই.এম.ই.ই.)বু জমালপুরদগী লখনৌদা হোংনবা থৌরাং তৌরি হায়না মীদিয়াদা রিপোর্ত তৌরি। রেলৱে মন্ত্রালয়না মসিগী আই.আর.আই.এম.ই.ই.বু জমালপুরদগী লখনৌদা হোংনবা থৌরাং লৈতে হায়না শেংদোক্লি। হিরম অসিদা মখল অমত্তগী ৱাফম অরানবনি অমসুং লান্না লমজিংবনি অমদি রেলৱে মন্ত্রালয়দগী অয়াবা পীখিবা লৈতে। তশেংবদি, রেলৱে মন্ত্রালয়না আই.আর.আই.এম.ই.ই.গী থবক-থৌরমশিং পাকথোক-চাউথোকহন্নবা থৌরাং তৌরি অমদি ত্রান্সপোর্তেসন তেক্নোলোজী অমসুং মেনেজমেন্তদা এজুকেস্নেল প্রোগ্রামশিংসু হৌদোক্লগনি। জমালপুরদা চহি ১গী দিপ্লোমা কোর্সতগী হৌরগা অহেনবা এজুকেস্নেল প্রোগ্রাম কয়া অমা হাপচিন্নবা থৌরাং তৌরি, মদুগীদমক করিকুলম দিবেলপমেন্ত অমসুং দিজাইনগী থবক চত্থরি। ইন্দিয়ান রেলৱেনা আই.আর.আই.এম.ই.ই.গী পুৱারী অমসুং লেগেসীদা য়াম্না চাউথোকচরি অমদি মসিগী হৌজিক লৈরিবা মফমদগী হোংদোকপগী ৱাহং লৈতে। তশেংবদি, মসিবু মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং হৌজিক লৈরিবা মফমদা মসিগী থৌদাং চাউখৎহন্নবা হোৎনরি। নিংথিনা দিবেলপ তৌরবা ত্রেনিং অমসুং এজুকেসন ফেসিলিতী অমা ওইরিবা আই.আর.আই.এম.ই.ই.না ইন্দিয়ান রেলৱে এমপ্লোইদা ত্রেনিং ফংহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌবতা নত্তনা বিহার অমসুং য়ুমলোন্নবা লমদমশিংদা লৈবা নহাশিংদা অৱাংবা থাক্কী প্রোফেস্নেল এজুকেসন অমসুং স্কিলশিং ফংহল্লি অমদি লমদম অসোমদা শেল-থুমগী ফিভম ফগৎহনবদা থৌদাং লৌরি।

Ministry of Railways
Clarification regarding shifting of Indian Railways Institute for Mechanical and Electrical Engineering (IRIMEE) from Jamalpur to Lucknow
07 MAY 2020 4:20PM by PIB Delhi
It has been reported in media that it is being planned to shift Indian Railways Institute for Mechanical and Electrical Engineering (IRIMEE), from Jamalpur to Lucknow.
Ministry of Railways clarifies that it has no plans to shift IRIMEE from Jamalpur to Lucknow. Any assertions to this effect are incorrect and misleading and do not have the approval of the Ministry of Railways.
In fact, Ministry of Railways has planned to enlarge the activities of IRIMEE to also impart educational programs in transportation technology and management. Several additional educational programs starting with 1-year Diploma courses at Jamalpur are planned to be introduced for which curriculum development and design is underway. Indian Railways is very proud of the history and legacy of IRIMEE and there is no question of it being transferred from its present location. In fact, all efforts are to further strengthen it and enlarge its role at the existing location.
Railways in particular and the transportation sector in general in India are witnessing major growth and transformation. A well-developed training and educational facility like IRIMEE in Jamalpur will not only play a significant role in providing training to Indian Railway employees but also provide high quality professional education and skills to youth from Bihar and neighbouring areas and contribute to economic development in the region.