প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বিশাখাপতনমদা গ্যাস য়ুরকপগী থৌদোক য়েংশিনখ্রে
ফিবম অদু লাকশিন্নবা থবক খুদিংমক পায়খৎলে
07 MAY 2020 6:30PM by PIB Imphal
বিশাখাপতনমদা গ্যাস য়ুরকপগী থৌদোক মতুংদা পায়খৎলিবা থবকশিংগী ফিবম য়েংশিন্নবা ঙসি অয়ুক প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংদুনা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। অশোক-অপন নংলবা মীওইশিং কন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং অমসুং থৌদোক অদুনা শোকহল্লবা মফম অদু চেকশিন্না শেন্ননবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা মহাক্না খন্নখি। মীফম অদুদা ঙাকশেল মন্ত্রী রাজনাথ সিংহ, য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রী অমিৎ সাহ, য়ুমলৈ-কৈরৈগী রাজ্য মন্ত্রী নিত্যানন্দ রাই অমসুং জি. কিসান রেদী অমসুং অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসরশিং শরুক য়াখি।
থৌদোক অদুগী মতাংদা ঙসি অয়ুক অহানবা পাউ হেক ফংবগা, প্রধান মন্ত্রী অমসুং য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা আন্ধ্র প্রদেশকী সি.এম.গা ৱারী শানখি অমসুং ফিবম অদু লাকশিন্নবা কেন্দ্রদগী পীবা য়াবা দরকার ওইবা মতেং পীগনি হায়না থাজবা পীখি। ফিবম অদু মখোয়না মখা তানা অমসুং কুপ্না য়েংশিল্লি।
মীফম অসি হেক লোইবগা য়ুমলৈ-কৈরৈ, ইনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জ, কেমিকেল্স অমসুং পেত্রোকেমিকেল্স, ফর্মাস্যুতিকল্স, ইনফোরমেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়শিংগী সেক্রেতরীশিং; নেস্নেল দিজাস্তর মেনেজমেন্ত ওথোরিতী (এন.দি.এম.এ.)গী মেম্বরশিং অমসুং নেস্নেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফোর্সকী দাইরেক্তর জেনেরেল; হেল্থ সর্বিসেসকী দাইরেক্তর জেনেরেল অমসুং এ.আই.আই.এম.এস.কী দিরেক্তর অমসুং অতোপ্পা মেদিকেলগী অখঙ-অহৈশিং শরুক য়াদুনা কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা থৌদোক অদু অমুক হন্না য়েংশিনবগী মীফম অমা পাংথোকখি; ফিবম অসি লাকশিন্নবা পায়খৎকদবা অকক্নবা থবকশিং লেপথোকখি। মীফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপল সেক্রেতরীসু শরুক য়াখি।
হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিদা রাজ্য সরকারদা মতেং পাংনবা অমসুং গ্যাস য়ুরকপদগী ওইহল্লকপা অতেনবা অমসুং অশাংবা মতমগী মেদিকেলগী চৈথেং কোকহন্নবা পাম্বৈশিং লৌখৎনবা নেস্নেল ইনভাইরনমেন্তেল ইঞ্জিনীয়রিং রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎ, নাগপুরগী অখঙ-অহৈ কাংবু অমগা লোয়ননা এন.দি.আর.এফ. পুনেগী সি.বি.আর.এন. (কেমিকেল, বাইওলোজিকেল, রেদিওলোজিকেল অমসুং ন্যুক্লিয়র) য়ুনিৎকী কাংবু অমা খুদক্তা বিশাখাপতনমদা চংশিনবা হায়না মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখি।
বিশাখাপতনম জিলাগী গোপালপতনম মন্দলগী আর.আর. ভেনকতপুরম খুঙ্গংদা ঙসি অয়ুক অঙনবা পুং ৩দা কেমিকেল প্লান্ত অমদা স্তেরিন গ্যাস য়ুবগী থৌদোক থোকখিবনি। থৌদোক অদুদা অকোয়বদা লৈবা খুঙ্গংশিং হায়বদি নরভা, বি.সি. কোলোনী, বাপুজী নগর, কম্পালপলেম অমসুং কৃষ্ণ নাগর শোকহনখি। হু চেনবা স্তেরিন গ্যাসনা উন্সা, মিৎ নুংঙাইতবা থোকহনবা য়াই অমসুং নিংশা হোনবা নুংঙাইহন্দে অমসুং অতোপ্পা মেদিকেলগী খুদোংচাদবা কয়া থোকহল্লি।
রাজ্য সরকারদা মতেং পাংনবা খুদক্তা নেস্নেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফোর্সকী কাংবু সি.বি.আর.এন.গী মীওইশিংগা লোয়ননা বিশাখাপতনমদা থমখ্রে। থৌদোক থোকফমগী অনকপদা লৈবা মীওইশিং খুদক্তা কনবগী থবকশিং এন.দি.আর.এফ.কী কাংবুনা পাংথোকখি। পুনেদগী এন.দি.আর.এফ.কী অখন্নবা সি.বি.আর.এন. য়ুনিৎ অমসুং নাগপুরদগী এন.ই.ই.আর.ই.গী অখঙ-অহৈশিং বিশাখাপতনমগীদমক থাদোকখ্রে। মসিগী মথক্ত, মফম অদুদা লৈরিবা মেদিকেলগী মীওইশিংদা হেল্থ সর্বিসেসকী দাইরেক্তর জেনেরেলনা অখন্নবা মেদিকেলগী পাউতাকশিং পীগনি।
গ্যাস য়ুখিবা মফম অদুদা লৈরিবা লন-থুমশিং, মসিগী চৈথেং, অশোকপশিংগী মরক্তা থেংনরিবা লাইওংশিং, ফার্স্ত-এদকী থবকশিং, চেকশিন-থৌরাংশিং, তৌগদবা অমসুং তৌরোইদবশিং মফম অসিগী খঙবা য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM reviews Vishakhapatnam Gas Leak Incident
All out efforts are being made to tackle the situation on ground
07 MAY 2020 6:30PM by PIB Delhi
Shri Narendra Modi, Prime Minister of India, chaired a high-level meeting today morning to take stock of the steps being taken in response to the Vishakhapatnam gas leak incident. He discussed at length the measures being taken for the safety of the affected people as well as for securing the site affected by the disaster. The meeting was attended by Shri Rajnath Singh, Defense Minister, Shri Amit Shah, Home Minister,Ministers of State for Home Affairs, Shri Nityanand Rai and Shri G. Kishan Reddy,besides other senior officers.
On receiving the first information about the incident today morning, the Prime Minister and the Home Minister talked with CM, Andhra Pradesh and assured all required aid and assistance from the Centre to tackle the situation. They are monitoring the situation closely and continuously.
Spoke to officials of MHA and NDMA regarding the situation in Visakhapatnam, which is being monitored closely.
I pray for everyone’s safety and well-being in Visakhapatnam.
— Narendra Modi (@narendramodi) May 7, 2020
Immediately after this meeting, Cabinet Secretary took a detailed review meeting along with the Secretaries of the Ministries of Home Affairs, Environment, Forest and Climate Change, Chemicalsand Petrochemicals, Pharmaceuticals, Information and Broadcasting; Members of the National Disaster Management Authority (NDMA) and Director General (DG), National Disaster Response Force (NDRF); Director General of Health Services (DGHS) and Director AIIMS, and other medical experts; to chart out specific steps to support the management of the situation on the ground. Principal Secretary to Prime Minister was also present in the meeting.
It was decided that a team from CBRN (Chemical, Biological, Radiological and Nuclear) unit of NDRF from Pune,along with an expert team of National Environmental Engineering Research Institute (NEERI), Nagpur would be rushed to Vishakhapatnam immediately to support the State Government in the management of the crisis on the ground, and also to take measures for resolving the short term as also long term medical impact of the leak.
The incident of Styrene gas leakage occurred in a chemical plant in the early hours today at 3 am in RR Venkatapuram village, Gopalapatnam Mandal in Visakhpatnam District. It affected the surrounding villages namely Narava, B.C Colony, Bapuji Nagar, Kampalapalem and Krishna Nagar. Styrene gas, which is toxic in nature, may cause irritation to the skin, eyes and causes respiratory problems and other medical conditions.
The National Disaster Response Force (NDRF) teamwith CBRN personnel at Vishakhapatnam was deployed immediately to support the State Government and local administration. The NDRF team carried out immediate evacuation of communities living in the immediate vicinity of the site. The specialized CBRN unit of NDRF from Pune and NEERI expert team from Nagpur, haveleft for Vishakhapatnam. Besides, DGHS will provide specialized medical advice to the medical practitioners on the ground.
The properties of the leaked compound, its impact, common symptoms among those exposed, first-aid measures,precautions, Do’s and Don’ts can be accessed here.