পাৱর মন্ত্রালয়
এন.তি.পি.সি.না লেহ অমসুং নই দিল্লীগীদমক্তা হাইদ্রোজেন ফ্যুএলগী বস অমসুং কারগী প্রোজেক্ত হৌদোকখ্রে – গ্লোবল ই.ও.আই. ইনভাইৎ তৌখ্রে
26 APR 2020 2:42PM by PIB Imphal
এন.তি.পি.সি. লিমিতেদ, পাৱরগী মন্ত্রালয় মখাদা লৈবা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা প্রদ্যুসর অমসুং কেন্দ্রগী পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা অসিনা গ্লোবল এক্সপ্রেজন ওফ ইন্তরেস্ত (ই.ও.এল.)দা লেহ অমসুং দিল্লীদা হাইদ্রোজেন ফ্যুএল সেল (এফ.সি.)না চলাইবা ইলেক্ত্রিক বস ১০ অমসুং চপ মান্নবা মশিংগী হাইদ্রোজেন ফ্যুএল সেলনা চলাইবা কারশিং পীনবা ইনভাইৎ তৌখ্রে। ই.ও.এল. অসি এন.তি.পি.সি.না মপু ওইবা সবসিদ্যারী, এন.তি.পি.সি. বিদ্যুৎ ব্যাপার নিগম (এন.ভি.ভি.এন.) লিমিতেদনা থোকখিবনি।
হাইদ্রোজেন ফ্যুএল সেলনা চলাইবা গারী লৌবগী খোংথাং অসি লৈবাক অসিগী ওইনা, অসিগুম্বা মখলগী প্রোজেক্তা মসিনা অহানবনি, মসিদা গ্রীন ইনর্জীদগী হৌরগা ফ্যুএল সেলনা চলাইবা গারী ফাওবগী ওইবা মপুংফাবা সোল্যুশন অমা পুথোক্কদৌরিবনি।
ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়গী তেংবাং মখাদা পাইখৎখিবা অনৌবা খোংথাং অমা ওইরিবা থবক অসিনা হাইদ্রোজেন পুথোক্নবগীদমক্তা রিন্যুএবল ইনর্জীসু হার্নেস তৌগনি অমসুং লেহ অমসুং দিল্লীদা তৌগদৌরিবা পাইলোৎ প্রোজেক্ত অসিগী শরুক অমা ওইনা মসিগী স্তোরেজ অমসুং দিসপেন্সেশন ফেসিলিতীশিং দিবেলপ তৌগনি। হাইদ্রোজেন্না চলাইবা গারীশিং হৌদোক্নবগী পাইখৎলকপা খোংথাং অসিগী পান্দমদি মোবিলিতী সেগমেন্ততা দিকার্বোনাইজিং তৌবনি।
পি.এস.য়ু.না পব্লিক চার্জিং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম্বা অমসুং স্তেৎ/সিতী ত্রান্সপোর্ত অন্দরতেকিংশিংদা ইলেক্ত্রিক বসশিং পীবগা লোইননা পব্লিক ত্রান্সপোর্ত পুল্লপকী ওইনা ই-মোবিলিতী সোল্যুশন পীনবগীদমক্তা তেক্নোলোজীগী ওইবা অনৌবা থবক থৌরম কয়া অমা পাইখৎলি। মসিগী মতাংদা সিতী কয়া অমদা পব্লিক চার্জিং স্তেশন ৯০ অমসুং বেতরী চার্জ তৌনবা অমসুং ফরিদাবাদতা ই-3-হ্বীলরশিংগীদমক্তা ওইবা স্বাপিং স্তেশন হান্নদগী কমিশন তৌখ্রে। অসিগা চপ মান্ননা, অন্দামান অমসুং নিকোবার এদমিনিসত্রেশনগীদমক্তা ই-বস সোল্যুশনগী থবক অসি পাইখৎনবা কন্না থৌরাং তৌরি।
ই.ও.আই. অদু মখাদা পীরিবা লিংক অসিদগী দাউনলোদ তৌবা য়াগনি:
https://eprocurentpc.nic.in/nicgep/app?component=%24DirectLink&page=FrontEndViewTender&service=direct&session=T&sp=S9jKXObCbvSsD6XuLgJnFUA%3D%3D
নত্ত্রগা সাইৎ:
https://eprocurentpc.nic.in/nicgep/app

Ministry of Power
NTPC launches Hydrogen Fuel bus and car project for Leh and New Delhi – Invites Global EOI
26 APR 2020 2:42PM by PIB Delhi
NTPC Ltd, India's largest power producer and a central PSU under Ministry of Power, has invited Global Expression of Interest (EoI) to provide 10 Hydrogen Fuel Cell (FC) based electric buses and an equal number of Hydrogen Fuel Cell based electric cars in Leh and Delhi. The EoI has been issued by NTPC's wholly owned subsidiary, NTPC Vidyut Vyapar Nigam (NVVN) Limited.
The move to procure Hydrogen Fuel Cell based vehicles is first of its kind project in the country, wherein a complete solution from green energy to the fuel cell vehicle would be developed.
The initiative, which has been undertaken with support of Ministry of New and Renewable Energy, will also harness renewable energy for generation of hydrogen and develop it's storage and dispensation facilities as part of pilot projects at Leh and Delhi. The move to launch hydrogen powered vehicles aims at decarbonizing mobility segment.
The PSU has been taking various technology initiatives to provide complete e-Mobility solution for public transport including creation of public charging infrastructure and providing electric buses to State/City Transport Undertakings. In this regard, 90 public charging stations in various cities and battery charging and swapping station at Faridabad for e-3-wheelers have already been commissioned. Similarly, e-Bus solution for Andaman & Nicobar Administration is under implementation.
The EOI can be downloaded from the following link:
https://eprocurentpc.nic.in/nicgep/app?component=%24DirectLink&page=FrontEndViewTender&service=direct&session=T&sp=S9jKXObCbvSsD6XuLgJnFUA%3D%3D
or site:
https://eprocurentpc.nic.in/nicgep/app