Ministry of Earth Sciences
Likely formation of a Low Pressure area over south Andaman Sea & neighbourhood around 30th April 2020
IMD-- The system is under continuous surveillance and the concerned state governments are being informed regularly
26 APR 2020 6:26PM by PIB Delhi
As per the forecast guidance from various numerical weather prediction models and the environmental and thermo-dynamical conditions prevailing over the region, a Low Pressure Area is very likely to form over south Andaman Sea and neighbourhood around 30th April 2020.
It is very likely to intensify further during subsequent 48 hours and very likely to move north-northwestwards initially and then north-northeastwards along & off Andaman & Nicobar Islands during 30th April – 3rd May 2020.
The Cyclone Warning Division of the India Meteorological Department says that the system is under continuous surveillance and the concerned state governments are being informed regularly.
Under its influence, the following adverse weather is likely over & around Andaman & Nicobar Islands and surrounding Sea areas:
Warnings:
1. Rainfall: Light to moderate rainfall at many places with heavy falls at isolated places is very likely over Nicobar Islands on 30th April. The intensity and spatial extent is likely to increase further during the subsequent days becoming light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls at isolated places over Andaman & Nicobar Islands on 1st May, and heavy to very heavy falls at a few places over Andaman & Nicobar Islands on 2nd May.
2. Wind warning: Squally winds, speed reaching 40-50 kmph gusting to 60 kmph are likely to prevail over north Sumatra coast, south Andaman Sea, Nicobar Islands and adjoining southeast Bay of Bengal on 30th April & 1st May 2020, over north Andaman Sea, Andaman Islands and adjoining southeast & east central Bay of Bengal on 2nd & 3rd May.
3. Sea condition: Sea conditions will be rough to very rough over north Sumatra coast, south Andaman Sea and adjoining southeast Bay of Bengal on 30th April & 1st May 2020 and over Andaman Sea and adjoining areas of southeast & east central Bay of Bengal on 2nd & 3rd May.
4. Fishermen Warning:The fishermen are advised not to venture into the Sea along & off north Sumatra coast, Andaman Sea and adjoining areas of southeast & east central Bay of Bengal from 30th April to 3rd May 2020.
For updates on the system, visit www.imd.gov.in,www.rsmcnewdelhi.imd.gov.inand
www.mausam.imd.gov.in

আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
অন্দমান সমুদ্র অমসুং মনাক নকপা মফমশিংদা এপ্রিল ৩০, ২০২০গী ময়াদা লো প্রেসর এরিয়াগী ফিভম ওইরকপা য়াই
আই.এম.দি.---থৌওং অসি লেপ্তনা য়েংশিল্লি অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংদসু মতম চানা পাউ পীরি
26 APR 2020 6:26PM by PIB Imphal
তোঙান তোঙানবা ন্যুমরিকেল ৱেদর প্রেদিক্সন মোদেলশিং অমসুং অকোইবগী অমসুং থর্মো-দাইনামিকেল ওইবা ফিভম খরা মফম অসিদা ওইরক্লিবসিগী ওইনা মাংজৌননা হায়রকপা ৱারোলগী মতুং ইন্না এপ্রিল ৩০, ২০২০গী মতম অসিৱাইদা খাথংবা অন্দমান সী অমসুং মনাক নকপা মফমশিংদা লো প্রেসর এরিয়াগী ফিভম ওইগনি হায়রি।
পুং ৪৮গী মনুংদা হায়রিবা ফিভম অসি হেঞ্জিল্লক্কনি অমসুং এপ্রিল ৩০-মে ৩, ২০২০গী মনুংদা অৱাং-অৱাংনোংচুপ লোমদা চৎপা হৌরগা অমুক অৱাং-অৱাংনোংপোক্লোমদা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎকী মতাই অমসুং ইথৎসিদগী অমুক চত্থোকখিগনি।
ইন্দিয়া মেতের‍্যোলোজিকেল দিপার্তমেন্তকী সাইক্লোন লাক্কনি হায়না খঙহনবা মশানা থৌওং অসি লেপ্তনা য়েংশিন্দুনা লৈরি অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংদা চাং নাইনা ই-পাউ পীরি।
ফিভম অসিনা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ অমসুং অকোইবদা লৈবা মফমশিংদা মখাদা পীরিবা খুদোংথীনীংঙাই ওইবা ঈশিং নুংশিৎকী মওং কয়া থোকপা য়াই:
ৱার্নিং:
১. নোং চুবা: এপ্রিল ৩০দা নিকোবর ইথৎকী মফম অয়াম্বদা পানা অমসুং ময়াই ওইবা নোং চুগনি অমসুং মফম খরদা অকনবা নোং চুগনি। মরী লৈনবা মফমশিংদা নোং চুবগী চাং অসি মখা তারকপা নুমিৎশিংদা নোং চুবগী চাং অসি হেনগৎলক্তুনা মে ১দা পানা চুবদগী ময়াই ওইরপ্না চুরক্কনি অমসুং মী য়াম্না তাদবা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎকী নোং কন্না চুরম্বা মফমশিংদা হেন্না কন্না চুরক্কনি অমসুং মে ২দা অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎকী মফম খরদা নোং য়াম্না কন্না চুগনি।
২. নুংশিৎ শিৎপগী ৱার্নিং: এপ্রিল ৩০ অমসুং মে ১, ২০২০দা সুমাত্রা তোর্বানগী অৱাংদা, খা থংবা অন্দমান সমুদ্র, নিকোবর ইথৎ অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক থংবা মফমশিংদা পুংদা কিলোমীতর ৪০-৫০ শিৎলম্বদগী খঙহেন হেনগত্তুনা পুংদা কিলোমীতর ৬০গী চাংদা নুংশিৎ শিৎকনি অমসুং মে ২ অমসুং মে ৩দনা অন্দমান সমুদ্রগী অৱাংদা, অন্দমান ইথৎশিং অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোক অমসুং ময়াই ওইবা নোংপোক থংবা মফমশিংদা হায়রিবা মখলগী নুংশিৎ অসি শিৎকনি।
৩. সমুদ্রগী ফিভমঃ এপ্রিল ৩০ অমসুং মে ১, ২০২০দা অৱাংথংবা সুমাত্রাগী তোর্বানশিং, খাথংবা অন্দমানগী সমুদ্র অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগা তাইনবা খানোংপোক্তা লৈবা সমুদ্রগী ফিভম ফৎলোই অমসুং মে ২ অমসুং মে ৩গী নুমিত্তনা অন্দমান সমুদ্র অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগা তাইনবা খা নোংপোক অমসুং খা ময়াই ওইবা সমুদ্রগী ফিভম ফৎলোই।
৪. ঙামীশিংনা চেকশিনগদবা: এপ্রিল ৩০ অমসুং মে ৩, ২০২০গী মনুংদা সুমাত্রাগী তোর্বান অমসুং অকোইবা, অন্দমান সমুদ্র অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী খা নোংপোক অমসুং খা-ময়াইদা লৈবা সমুদ্রগী মফমশিংদা চত্তনা খঙহল্লি।
থৌওংশিং অসিগী অপদেৎকীদমক, www.imd.gov.in,www.rsmcnewdelhi.imd.gov.in অমসুং
www.mausam.imd.gov.inদা চংউ।