ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মন্ত্রালয়
শ্রী সঞ্জয় ধোত্রেনা লৈবাক অসিগী আই.তি. সার্বিসশিংগী ফীবম য়েংশিনখ্রে
মীওই মিলিয়ন ৭৫না আরোগ্য সেতু এপ দাউনলোদ তৌনখ্রে
24 APR 2020 6:16PM by PIB Imphal
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি, কম্যুনিকেসন, অমসুং ঐচ.আর.দি.গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সঞ্জয় ধোত্রেনা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (মৈতী)গী মখাদা লৈবা তোঙান-তোঙানবা দিপার্তমেন্তশিং অমসুং অন্দর্তেকিংশিংনা কোবিদ-১৯ লোকদাউন মনুংদা লৌখৎলিবা থবক থৌরমশিং ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা য়েংশিনখ্রে। হৌজিকফাওবদা লৌখৎলিবা থবক থৌরমশিংদা মন্ত্রীনা অপেনবা ফোংদোকখি অমসুং দিপার্তমেন্তশিংনা লৈবাক্কী সেবা তৌবদা সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাংলোনশিং মপুং ফানা ঙাক্তুনা ঙমজবা থাক্তা পাংথোক্নবা তকশিনখি।
মীওই মিলিয়ন ৭৫ হেনবনা মখোয়গী মোবাইল ফোন্দা আরোগ্য সেতু এপ দাউনলোদ তৌখ্রে হায়না পাউদমখি। মসিগী এপ অসি কোবিদ-১৯ থেংনবদা খ্বাইদগী মরুওইবা খুৎলাই অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি অমসুং মালেম শীনবা থুংনা শন্দোক্লিবা লাইচৎ অসিদা অচম্বা প্রজা মীয়ামগীদি লাইফলাইন ওইরগনি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। এপ অসিবু মীয়াম পুম্বনা খঙননবা অঙম্বা থাক্তা ওফিসিএলশিংনা হোৎননবা খঙহনখি।
মন্ত্রীনা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী (আই.তি.) অমসুং আই.তি. এনেবল সার্বিস (আই.তি.ই.এস.)শিংদা মিৎয়েং থম্লি অমসুং মহাক্না মরুওইবা ওফিসিএলশিংগা লোকদাউন মতুংদা মসিগী সেক্তর অসি তপ্না- তপ্না হাংদোক্নবা খন্নখি। মহাক্না ওফিসিএল অমসুং স্তেকহোলদরশিংদা অসিগুম্বা খুদোংচাদবা মতম অসিদা অচম্বা প্রজা মীয়ামদা কান্নবা পীগদবা আই.তি. সোলুসনশিং অমসুং সর্বিসশিংদা মিৎয়েং থম্নবা তকশিনখি। লৈবাক অসিদা লৈরিবা সেক্তর খুদিংমক্তা আই.তি. সেক্তর অসিনা য়াংলেন শরু ওইদুনা লৌরিবা মরুওইবা থৌদাং অসিগী মতাংদসু ফোংদোকখি। অসিগুম্বা ক্রাইসিসকী মতম অসিদা ভারত সরকারনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মতীক লৈরবা লীচিং মখাদা লেপ্পা লৈতনা থবক কয়া পায়খৎলি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। হৌজিক ঐখোয়না ফংলিবা পুৱারী ওইহৌরগদবা মীয়ামগী সেবা তৌনবগী খুদোংচাবশিং অসি লৌদুনা অচম্বা প্রজা মীয়ামগী অৱাবা কোক্নবগীদমক ঙমজবা থাক্তা হোৎনগদবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
লৈবাক শীনবা থুংনা সি.এস.সি.না লৌরিবা চাউরবা নেৎৱর্ককী থৌদাং অসিবু পল্লদুনা, ক্রাইসিসকী মিৎকুপ অসিদা মখোয়গী সর্বিসশিং অসিসু, মরুওইনা কা হেন্না মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা তেলিমেদিসিনগী সর্বিসশিং পীবদা শিজিন্নবা য়াই হায়না ফোংদোকখি। মসিনা লোকদাউনগী মনুংদা মেদিকেল সর্বিস ফংনবা হোৎনবদা অৱাবা ওইরবা মীওইশিংদা খরতা ওইরবসু অৱাবা কোক্কনি।

Ministry of Electronics & IT
Shri Sanjay Dhotre takes stock of the state of IT services in the country
75 million people have already downloaded Arogya Setu App
24 APR 2020 6:16PM by PIB Delhi
The Minister of State for Electronics and IT, Communications, and HRD, Shri Sanjay Dhotre reviewed the initiatives taken by different departments and undertakings of the Ministry of Electronics and Information Technology (Meity) during Covid-19 lockdown through a Video Conference today. The Minister expressed satisfaction at the various measures undertaken and exhorted the departments to exert themselves to the utmost in the service of the nation while observing all norms of social distancing.
The Minister was informed that 75 million people have already downloaded Arogya Setu App on their mobile phones. He called this app one of the most important tools in fighting Covid-19 and one of the lifelines for common people during this global pandemic.He asked the officials to make all out efforts to popularise the app.
The Minister has been keeping a keen eye on Information Technology (IT) and IT-enabled Services (ITES) sectors and he had detailed discussions with the key officials about the gradual opening of these sectors post-lockdown. He exhorted the officials and stakeholders to orient IT solution and services in such way that benefits the common people most during this unprecedented crisis. He emphasised the crucial role of IT as the backbone for every sector in the country. He expressed that in this time of crisis the Government of India is working ceaselessly under the dynamic leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi. He added that the historic opportunity that we have got to serve humanity should be utilized to the fullest and every effort should be made to bring relief to the common people.
Highlighting the role of very large network of CSCs across the country, the Minister said that their services may also be tapped for providing telemedicine services, especially in remote parts, during this moment of crisis. This will bring a much needed relief to people who are finding difficulty in accessing medical services during this lockdown.