পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
মার্চ, ২০২০গী থা-থাগী পুথোকপগী পাউদম
23 APR 2020 10:13AM by PIB Imphal
১. শুংদোক্ত্রিবা থাউঃ
ইং ২০২০গী মার্চকী মনুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাওগী চাংসি মেত্রিক তন লিশিং ২৬৯৭.৪২নি, হায়রিবসি থমখিবা পান্দমদগী ১৩.৯৭% হন্থৈ অমসুং ইং ২০১৯গী মার্চকা চাংদম্নবদা ৫.৫০% হন্থৈ। এপ্রিল – মার্চ, ২০১৯-২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিব ক্রুদ ওইল অসি মেত্রিক তন লিশিং ৩২১৬৯.২৭নি, হায়রিবসি পেরদ অসিগী মনুংদা পুথোক্নবা পান্দম থমখিবা অমসুং মমাং চহীগী পেরদতা পুথোকখিবা চাংদুদগী মথংশিৎনা ৮.২০% অমসুং ৫.৯৫% হন্থৈ। য়ুনিৎ-য়ুনিৎকী অমসুং রাজ্য-রাজ্যগী শুংদোক্ত্রিবা থাও পুথোকপগী চাংদু এনেক্সর-Iদা পীরি। য়ুনিৎ-য়ুনিৎনা ইং ২০২০গী মার্চ থাদা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা ক্যুমুলেতিব ওইনা পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাও মসিগা মরী লৈননা মমাং চহীগী চপ মান্নবা পেরদতা পুথোকখিবগী চাং তেবল-১দা পীরি অমসুং থা-থাগী পুথোকখিবা চাংনা ফিগর-১দা পীরি।
তেবল ১: পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাও (থাওজন্দ মেত্রিক তন্দা)
থাওগী কম্পেনী
পান্দম
মার্চ (থা)
এপ্রিল মার্চ (ক্যুমুলেতিব)
২০১৯-২০ (এপ্রিল-মার্চ)
২০১৯-২০
২০১৮-১৯
মমাং চহীগী হেনবা %
২০১৯-২০
২০১৮-১৯
মমাং চহীদগী হেনবা %
পান্দম
পুথোকখিবা*
পুথোকখিবা
পান্দম
পুথোকখিবা*
পুথোকখিবা
.এন.জি.সি
২২১৫৩.৯০
২০৮১.৪৫
১৭৭৮.১১
১৭৬৮.১৭
১০০.৫৬
২২১৫৩.৯০
২০৬২৬.৯৫
২১০৪২.১১
৯৮.০৩
ওইল
৩৪২৪.৯০
২৯৪.২৩
২৫৪.০৭
২৭৮.১০
৯১.৩৬
৩৪২৪.৯০
৩১০৬.৬১
৩২৯৩.১৩
৯৪.৩৪
পি.এস.সিফিল্দস
৯৪৬৩.৩৪
৭৫৯.৮৫
৬৬৫.২৫
৮০৮.০৪
৮২.৩৩
৯৪৬৩.৩৪
৮৪৩৫.৭১
৯৮৬৮.০২
৮৫.৪৯
অপুন্বা
৩৫০৪২.১৫
৩১৩৫.৫৩
২৬৯৭.৪২
২৮৫৪.৩২
৯৪.৫০
৩৫০৪২.১৫
৩২১৬৯.২৭
৩৪২০৩.২৭
৯৪.০৫
খঙজিনগদবা: রাউন্দিং ওফকী মরম্না অপুনবা তেল্লি তৌদবা য়াই *: প্রোবিজনেল
ফীগর- ১: থাগী ওইনা শুংদোক্ত্রিবা থাও পুথোকপা
য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকপগী অকুপ্পা মরোল অমসুং হন্থবগী মরমশিং মখাদা পীরি:
১.ও.এন.জি.সি.না মার্চ, ২০২০দা পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাও অসি মেত্রিক তন ১৭৭৮.১১নি, হায়রিবসি মার্চ ২০১৯গা চাংদম্নবদদি ০.৫৬মুক হেনগৎলি, অদুবু থা অদুগী থমখিবা পান্দমদগীদি ১৪.৫৭% হন্থৈ। ও.এন.জি.সি.না মার্চ-এপ্রিল, ২০১৯-২০২০দা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিব ওইবা শুংদোক্ত্রিবা থাওনা মেত্রিক তন লিশিং ২০৬২৬.৯৫নি, হায়রিবসি হায়রিবসি পেরদ অসিদা পান্দম থমখিবা চাং অমসুং মমাং চহীগী পেরদ অদুদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৬.৮৯% অমসুং ১.৯৭% হন্থরে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• এম.ও.য়ু.পি. ফংদবনা দব্লিউ.ও.–১৬ ক্লস্তরদগী পুথোকপগী রিএলাইজেসন লৈতবা।
• ৱাতর কৎনা মরম ওইদুনা বি-১২৭তগী পুথোকপা হন্থরকপা।
• এন.বি.পি. অমসুং রত্না ফীল্দশিংগী খোংদা ই.এস.পি.গী সমস্যা লৈবা।
• মুম্বাই হাই, হীরা, নীলাম অমসুং বি১৭৩এ ফীল্দশিংগী মফম খরদা ৱাতর কৎ হেনগৎপা।
• দোভিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা ওন্সোর ফীল্দশিংদা চত্থোক-চৎশিন য়াদবনা মরম ওইদুনা থাও পুথোকপগী চাং হন্থরকপা।
..আই.এল.না মার্চ, ২০২০দা পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাও অসি মেত্রেক তন লিশিং ২৫৪.০৭নি, হায়রিবসি থাগী থম্বা পান্দমদগী ১৩.৬৫% হন্থৈ অমসুং মার্চ, ২০১৯দগী ৮.৬৪% হন্থৈ। ও.আই.এল.না মার্চ-এপ্রিল, ২০১৯-২০২০দা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিব ওইবা শুংদোক্ত্রিবা থাওনা মেত্রিক তন লিশিং ৩১০৬.৬১নি, হায়রিবসি পেরদ অসিদা পান্দম থমখিবা চাং অমসুং মমাং চহীগী পেরদ অদুদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৯.২৯% অমসুং ৫.৫৬% হন্থরে।পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• খোংদা ৱাতর কতনা হেনগৎপা অমসুং বন্দগী মনুংদা খোং লোনশিনখিবনা মরম ওইদুনা খোংশিংদগী অপুনবা মহী চিংথোকপগী চাং নেম্বা।
• কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ৱার্কওবর অমসুং দ্রীলিংগী থবক্তা খুমাং চাউশিনবা ঙমদবা।
• অরিবা খোং য়াওনা ৱার্কওবর অমসুং খোং তৌবদা হান্না প্লান তৌখিবা চাংদগী হন্থবা।
৩. প্রাইবেৎ অমসুং জোইন্ত ভেনচরশিংগী মার্চ, ২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা শুংদোক্ত্রিবা থাওগী চাংসি মেত্রিক তন লিশিং ৬৬৫.২৫নি, হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ১২.৪৫% হন্থেরে অমসুং মার্চ, ২০১৯দা পুথোকখিবা চাংদগী ১৭.৬৭% হন্থরে। প্রাইবেৎ অমসুং জোইন্ত ভেনচরশিংনা মার্চ-এপ্রিল, ২০১৯-২০২০দা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিব ওইবা শুংদোক্ত্রিবা থাওনা মেত্রিক তন লিশিং ৮৪৩৫.৭১নি, হায়রিবসি পেরদ অসিদা পান্দম থমখিবা চাং অমসুং মমাং চহীগী পেরদ অদুদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১০.৮৬% অমসুং ১৪.৫১% হন্থরে।পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• আর.জে.-ও,এন.-৯০/১:অরিবা খোং য়াওনা ৱার্কওবর অমসুং খোং তৌবদা হান্না প্লান তৌখিবা চাংদগী হন্থবা। মঙ্গলা, ভাগ্যম আইস্বরীয়া, এ.বি.ঐচ. অমসুং সেতিলাইত ফীল্দশিংদা ই.এস.পি. অমসুং ওপরেসন ইসু লৈবা।
• সি.বি.-ও.এস./২:ৱাতর লোদিং অমসুং লৈঙোইগী সমস্যা লৈবনা থাওগী খোং ৫দা পুথোকপগী চাং হন্থবা।
• কে.জি.-ও.এন.এন.-২০০৩/১: খোংশিংগী মথৌ হন্থবা (ও.এন.জি.সি.)
২. নেচরেল গ্যাস
ইং ২০২০গী মার্চকী মনুংদা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাসকী চাংসি এম.এম.এস.সি.এম.২৪১১.১৬নি, হায়রিবসি থমখিবা পান্দমদগী ২১.৮৯% হন্থৈ অমসুং ইং ২০১৯গী মার্চকা চাংদম্নবদা ১৪.৩৮% হন্থৈ। এপ্রিল – মার্চ, ২০১৯-২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিব নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম.৩১১৭৯.৯৬নি, হায়রিবসি পেরদ অসিগী মনুংদা পুথোক্নবা পান্দম থমখিবা অমসুং মমাং চহীগী পেরদতা পুথোকখিবা চাংদুদগী মথংশিৎনা ৯.৭৬% অমসুং ৫.১৫% হন্থৈ। য়ুনিৎ-য়ুনিৎকী অমসুং রাজ্য-রাজ্যগী নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাংদু এনেক্সর-IIদা পীরি। য়ুনিৎ-য়ুনিৎনা ইং ২০২০গী মার্চ থাদা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা ক্যুমুলেতিব ওইনা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাসগা মরী লৈননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা পেরদতা পুথোকখিবগী চাং তেবল-২দা পীরি অমসুং থা-থাগী পুথোকখিবা চাংনা ফিগর-২দা পীরি।
তেবল ২: নেচরেল গ্যাস প্রক্সন (এম.এম.এস.সি.এম.)
থাওগী কম্পেনী
পান্দম
মার্চ (থা)
এপ্রিল-মার্চ (ক্যুমুলেতিব)
২০১৯-২০ (এপ্রিল-মার্চ)
২০১৯-২০
২০১৮-১৯
মমাং চহীদগী হেনবা %
২০১৯-২০
২০১৮-১৯
মমাং চহীদগী হেনবা %
পান্দম
প্রদক্সন*
প্রদক্স
পান্দম
প্রদক্সন.*
প্রদক্সন.
.এন.জি.সি
২৫৮৪৮.০০
২৩৫৯.২০
১৯০৫.৫২
২১৩৪.৮৯
৮৯.২৬
২৫৮৪৮.০০
২৩ ৭৪৬.১৯
২৪৬ ৭৪.৬৫
৯৬.২৪
ওইল
৩৩০৯.৫৯
২ ৭১.৬৪
২১১.৬২
২৩৫.১২
৯০.০০
৩৩০৯.৫৯
২৬৬৮.২৫
২ ৭২১.৯১
৯৮.০৩
পি.এস.সিফিল্দস
৫৩৯৫.২০
৪৫৬.০৮
২৯৪.০৩
৪৪৫.৯৫
৬৫.৯৩
৫৩৯৫.২০
৪ ৭৬৫.৫১
৫৪ ৭৬.৮২
৮ ৭.০১
অপুন্বা
৩৪৫৫২.৭৯
৩০৮৬.৯৩
২৪১১.১৬
২৮১৫.৯৬
৮৫.৬২
৩৪৫৫২.৭৯
৩১১৭৯.৯৬
৩২৮৭৩.৩৭
৯৪.৮৫
খঙজিনগদবা: রাউন্দিং ওফকী মরম্না অপুনবা তেল্লি তৌদবা য়াই *: প্রোবিজনেল
ফিগর-২: থাগী ওইনা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
১.ও.এন.জি.সি.না মার্চ,২০২০দা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৯০৫.৫২নি, হায়রিবসি পান্দমদগী ১৯.২৩% হন্থরবনি অমসুং ইং ২০১৯গী মার্চ থাগা চাংদম্নবদা ১০.৭৪% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাসকী ক্যুমুলেতিবনা এম.এম.এস.সি.এম. ২৩৭৪৬.১৯নি, হায়রিবসি পেরদ অসিদা পান্দম থমখিবা চাং অমসুং মমাং চহীগী পেরদ অদুদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৮.১৩% অমসুং ৩.৭৬% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইরগা গাইল অমসুং জি.পি.এস.পি.সি.না লৌথোকপীবগী চাং হন্থবনা ওফসোরশিংদা লৈবা গ্যসকী খোংশিং লোনবা।
• লৈঙোই/ঈশিংগী চাং হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা ই.ও.এ.দা লৈবা বাসিস্থা/এস.১ খোংদগী গ্যাস পুথোকপগী চাং নেম্বা।
• দব্লিউ.ও.–১৬ ক্লস্তরদগী প্লান তৌরবা গ্যাস পুথোকপগী রিএলাইজেসন ফংদবা
• বাসিন ফীল্দ, দামন তাপ্তি ব্লোক অমসুং মার্জিনেল ফীল্দশিংদগী পুথোক্কদবা গ্যাসতগী নেম্না পুথোকপা।
• ও.তি.পি.সি. ত্রিপুরানা গ্যাস লৌথোকপীবগী চাং নেম্বনা পুথোকপা হন্থবা
• কাবেরি অমসুং রাজামুন্দ্রি এসেতশিংগী গ্যাস কঞ্জুমরশিংনা লৌথোকপীবগী চাং নেম্বা অমসুং জোধপুর এসেতনা গ্যাস লৌদবনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী চাং নেম্বা।
২. ও.আই.এল.না মার্চ, ২০২০দা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২১১.৬২নি, হায়রিবসি পুথোক্কদবা থাগী পান্দমদগী ২২.১০% হন্থরবনি অমসুং ইং ২০১৯গী মার্চ থাগা চাংদম্নবদা ১০% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাসকী ক্যুমুলেতিবনা এম.এম.এস.সি.এম. ২৬৬৮.২৫নি, হায়রিবসি পেরদ অসিদা পান্দম থমখিবা চাং অমসুং মমাং চহীগী পেরদ অদুদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৯.৩৮% অমসুং ১.৯৭% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• প্রোতেস্ত অমসুং বন্দ তৌখিবনা গ্যাসকী খোংশিংদা পুথোকপগী চাং হন্থরকপা।
• কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লোকদাউন মনুংদা (চাগী সেক্তর)দা কৈথেলদা দিমান্দ হন্থবনা মরম ওইদুনা ফাজিল্লগা পুথোকপা।
• ব্রহ্মপুত্র ভেল্লী ফর্তিলাইজর কোরপোরেসন লিমিতেদ, বি.ভি.এফ.সি.এল.গী নামরুপ-II দা শিন্থেসিস গ্যাস সেক্সন্দা অশোইবা য়াওরকপদগী প্লান্তশিং থিংজিনবা অমসুং য়ুরিয়া রিএক্তর ত্যুব লিক ওইরকপনা নামরুপ-III গী প্লান্তশিং থিংখিবা।
• পাৱর জেনরেসন য়ুনিত্তা য়াদবা য়াওবনা এন.আর.এল.না অপ্লিফ তৌবা হন্থবা।
• এন.তি.পি.এস.- হৌজিক লৈরিবা তর্বাইনশিংদা মেন্তেনেন্স ইস্যু মখল-মখল লৈরকপগী মরম্না। মসিগীসু মথক্তা, কম্প্রেসর ভোল্ব প্রোব্লেম লৈবনা নামরুপ রিপ্লেসমেন্ত পাৱর প্রোজেক্ত (এন.আর.পি.পি.) থিংখিবা।
৩. প্রাইবেৎ অমসুং জোইন্ত ভেনচরশিংনা মার্চ, ২০২০দা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২৯৪.০৩নি, হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী৩৫.৫৩% হন্থরবনি অমসুং ইং ২০১৯গী মার্চ থাগা চাংদম্নবদা ৩৪.০৭% হন্থরে। প্রাইবেৎ অমসুং জোইন্ত ভেনচরশিংনা এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাসকী ক্যুমুলেতিবনা এম.এম.এস.সি.এম.৪৭৬৫.৫১নি, হায়রিবসি পেরদ অসিদা পান্দম থমখিবা চাং অমসুং মমাং চহীগী পেরদ অদুদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১১.৬৭% অমসুং ১২.৯৯% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• আর.জে.-ও,এন.-৬:ৱার্কওভরনা মরম ওইদুনা কঞ্জুমরশিং অমসুং খোং খরনা লৌথোকপগী চাং নেম্বা। (এফ.ই.এল.)
• নোংচুপ সোহাগপুরঃ ঈশিং লৌথোক্লিবা খোংদগী গ্যাস থোকপা ঙাইবা।
• নোংপোক রানিগঞ্জঃ কঞ্জুমরশিংনা লৌথোকপা ৱাৎপা। (ই.এস.এস.আর.)
• এ.এ.পি.-ও.এন.-৯৪/১: কঞ্জুমরশিংনা লৌথোকপা ৱাৎপা। (ঐচ.ও.ই.সি.)
৩. রিফাইনরি প্রদক্সন (শুংদোক্ত্রিবা থাও শেম-শাবগী মতাংদা)
ইং ২০২০গী মার্চকী মনুংদা রিফাইনরি প্রদক্সনগী চাংসি মেত্রিক তন লিশিং ২১২০৩.৫৮নি, হায়রিবসি থমখিবা থাগী পান্দমদগী ৮.৫৯% হন্থৈ অমসুং ইং ২০১৯গী মার্চকা চাংদম্নবদা ৫.৭৪% হন্থৈ। এপ্রিল – মার্চ, ২০১৯-২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিব প্রদক্সন্না মেত্রিক তন লিশিং ২৫৪৩৮৫.৮২নি, হায়রিবসি পেরদ অসিগী মনুংদা পুথোক্নবা পান্দম থমখিবা অমসুং মমাং চহীগী পেরদতা পুথোকখিবা চাংদুদগী মথংশিৎনা ০.১৪% অমসুং ১.১% হন্থৈ। য়ুনিৎ-য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকপগী চাংদু এনেক্সর-IIIদা পীরি। কম্পেনীগী ওইনা ইং ২০২০গী মার্চ থাদা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা ক্যুমুলেতিব ওইনা পুথোকখিবা নেচরেল গ্যাসগা মরী লৈননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা পেরদতা পুথোকখিবগী চাং তেবল-৩দা পীরি অমসুং থা-থাগী পুথোকখিবা চাংনা ফিগর-৩দা পীরি।
ফিগর-৩: থাগী ওইনা রিফাইনরি প্রদক্সন পুথোকপা
তেবল ৩: রিফাইনরি প্রদক্সন (তি.এম.তি.)
থাওগী কম্পেনী
পান্দম
মার্চ (থা)
এপ্রিল-মার্চ (ক্যুমুলেতিব)
২০১৯-২০(এপ্রিল-মার্চ)
২০১৯-২০
২০১৮-১৯
মমাং চহীদগী হেনবা %
২০১৯-২০
২০১৮-১৯
মমাং চহীদগী হেনবা %
পান্দম
প্রদক্সন*
প্রদক্সন
পান্দম
প্রদক্সন*
প্রদক্সন.
সি.পি.এস.সি.
১৪৭৯৪৪.৮১
১৩৬৬৪.৯৩
১২২৬১.৫৭
১২৭৫৩.৯৫
৯৬.১৪
১৪৭৯৪৪.৬৯
১৪৪৭১৫.৮০
১৫০৯৭৫.৬৬
95.85
আই.ও.সি.এল.
৭১৯০০.২৫
৬৭০৩.৬৭
৫৭৩৬.১৩
৫৬৫৯.৬৯
১০১.৩৫
৭১৯০০.২৫
৬৯৪১৯.৩৬
৭১৮১৫.৮৬
৯৬.৬৬
বি.পি.সি.এল.
৩০৯০০.০০
২৬৯৫.০০
২৭০৬.৫২
২৭৯৩.০৫
৯৬.৯০
৩০৮৯৯.৯৯
৩১৫৩২.১১
৩০৮২৩.৪৪
১০২.৩০
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৪৯৯.০০
১৫৯৮.০০
১৫১৪.৭৭
১৬২৭.৩০
৯৩.০৯
১৬৪৯৯.০০
১৭১৮০.২১
১৮৪৪৪.০৭
৯৩.১৫
সি.পি.সি.এল.
১০৪০০.০০
৯৩০.০০
৮৫৩.১৯
১০০৩.৮৮
৮৪.৯৯
১০৪০০.০০
১০১৬০.৬৪
১০৬৯৪.৭০
৯৫.০১
এন.আর.এল.
২৭৯৯.৮০
২৫৯.১০
২৪৭.৬৫
২৪৬.১০
১০০.৬৩
২৭৯৯.৮০
২৩৮৩.৩৪
২৯০০.৩৯
৮২.১৭
এম.আর.পি.এল.
১৫৪০০.০০
১৪৭৫.০০
১১৯৬.৬৮
১৪১৬.০১
৮৪.৫১
১৫৪০০.০০
১৩৯৫৩.১১
১৬২৩১.০৫
৮৫.৯৭
.এন.জি.সি.
৪৫.৭৬
৪.১৬
৬.৬৩
৭.৯৩
৮৩.৬৬
৪৫.৭৬
৮৬.৯৩
৬৬.১৬
১৩১.৪০
জে.ভি.শিং
১৮৭৫৫.০০
১৫৮৮.০০
১৬৯৮.০৭
১৭৯৭.৫৬
৯৪.৪৭
১৮৭৫৫.০০
২০১৫৪.৯৭
১৮১৮৮.৬৯
১১০.৮১
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৬০.০০
৭৩৩.২১
৭০২.৭৮
১০৪.৩৩
৭৮০০.০০
৭৯১২.৯১
৫৭১৫.৮৮
১৩৮.৪৪
ঐচ.এম.ই.এল.
১০৯৫৫.০০
৯২৮.০০
৯৬৪.৮৬
১০৯৪.৭৮
৮৮.১৩
১০৯৫৫.০০
১২২৪২.০৬
১২৪৭২.৮০
৯৮.১৫
প্রাইবেৎ
৮৮০৪০.৫২
৭৯৪৩.৯৩
৭২৪৩.৯৫
৭৯৪৩.৯৩
৯১.১৯
৮৮০৪০.৫২
৮৯৫১৫.১৬
৮৮০৪০.৫২
১০১.৬৭
আর.আই.এল.
৬৯১৪৫.০০
৬১৫৩.৯১
৫৫২৪.৯৪
৬১৫৩.৯১
৮৯.৭৮
৬৯১৪৫.০০
৬৮৮৯৪.৯৯
৬৯১৪৫.০০
৯৯.৬৪
.ও.এল.
১৮৮৯৫.৫২
১৭৯০.০১
১৭১৯.০১
১৭৯০.০১
৯৬.০৩
১৮৮৯৫.৫২
২০৬২০.১৮
১৮৮৯৫.৫২
১০৯.১৩
অপুনবা
২৫৪৭৪০.৩২
২৩১৯৬.৮৫
২১২০৩.৫৮
২২৪৯৫.৪৩
৯৪.২৬
২৫৪৭৪০.৩২
২৫৪৩৮৫.৮২
২৫৭২০৪.৮৬
৯৮.৯০
খঙজিনগদবা: রাউন্দিং ওফকী মরম্না অপুনবা তেল্লি তৌদবা য়াই *: প্রোবিজনেল
১.সি.পি.এস.ই. রিফাইনরিগী প্রদক্সন্না মার্চ, ২০২০দা পুথোকখিবসি মেত্রিক তন লিশিং ১২২৬১.৫৭নি, হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ১০.২৭% হন্থরবনি অমসুং ইং ২০১৯গী মার্চ থাগা চাংদম্নবদা ৩.৬৮% হন্থরে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিবনা মেত্রিক তন লিশিং ১৪৪৭১৫.৬৯নি, হায়রিবসি পেরদ অসিদা পান্দম থমখিবা চাং অমসুং মমাং চহীগী পেরদ অদুদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ২.১৮% অমসুং ৪.১৫% তারে।সি.পি.এস.ই.রিফাইনরি খরদা পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• আই.ও.সি.এল., গৌহাতী অমসুং বোগাইগাওঃ প্লান তৌরগা থিংজিনবনা হন্থরে।
• আই.ও.সি.এল., বরোনী হালদিয়া, মথুরা, পনিপত, পরাদিপ অমসুং ঝারিয়াঃ দিমান্দ য়েংবদা হন্থরে।
• আই.ও.সি.এল.,মনালিঃ কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা প্রদক্ত কন্তেনমেন্ত ইসু লৈবনা ক্রুদ থ্রুপুত অসি পান্দমদগী হন্থরে।
• এন.আর.এল., নুমালিগরঃ প্রোসেসিং অসি ক্রুদ ফংবগী চাং য়েংলগা তৌরি।
৩.২জে.ভি. রিফাইনরিশিংগী প্রদক্সন্না মার্চ, ২০২০দা পুথোকখিবসি মেত্রিক তন লিশিং ১৬৯৮.০৭নি, হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী ৬.৯৩%হেনহৎলি অদুবু ইং ২০১৯গী মার্চ থাগা চাংদম্নবদা ৫.৫৩% হন্থরে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিবনা মেত্রিক তন লিশিং ২০১৫৪.৯৭নি, হায়রিবসি পেরদ অসিদা পান্দম থমখিবা চাং অমসুং মমাং চহীগী পেরদ অদুদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৭.৪৬% অমসুং ১০.৮১% হন্থরে।
৩.৩ প্রাইবেৎ রিফাইনরিশিংগী প্রদক্সন্নামার্চ, ২০২০দা পুথোকখিবসি মেত্রিক তন লিশিং ৭২৪৩.৯৫নি, হায়রিবসি থাগী পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী থাদগীসু৮.৮১% হন্থরে। প্রাইবেৎ রিফাইনরিশিংগী এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০২০গী পেরদতা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিবনা মেত্রিক তন লিশিং ৮৯৫১৫.১৬নি, হায়রিবসি পান্দমদগী অমসুং মমাং চহীগী মরী লৈনবা পেরদতগী ১.৬৭% হেনগৎলি।
৩.৪ মার্চ, ২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা কেপাসিতি য়ুতিলাইজেসন অমসুং পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুথোকপগী অমসুং ২০১৮-১৯গী এপ্রিল-মার্চকা লোইননা এপ্রিল-মার্চ, ২০১৯-২০গী পেরদতা পুথোকখিবা ক্যুমুলেতিবকী ওইবা রিফাইনরিশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্সর IV অমসুং V তা পীরি।
হাপচিল্লকপা পুম্নমক য়েংনবা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for March,2020
23 APR 2020 10:13AM by PIB Delhi
1. Crude Oil
Crude oil production during March,2020 was2697.42 TMT which is13.97% lower than target and5.50% lower when compared with March2019.Cumulative crude oil production during April-March, 2019-20 was 32169.27 TMT which is 8.20% and 5.95% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of March, 2020 and cumulatively for the period April-March, 2019-20 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
March (Month)
April-March (Cumulative)
2019-20 (Apr-Mar)
2019-20
2018-19
% over last year
2019-20
2018-19
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
22153.90
2081.45
1778.11
1768.17
100.56
22153.90
20626.95
21042.11
98.03
OIL
3424.90
294.23
254.07
278.10
91.36
3424.90
3106.61
3293.13
94.34
PSC Fields
9463.34
759.85
665.25
808.04
82.33
9463.34
8435.71
9868.02
85.49
Total
35042.15
3135.53
2697.42
2854.32
94.50
35042.15
32169.27
34203.27
94.05
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC during March, 2020 was 1778.11 TMT which is marginally higher 0.56%when compared with March,2019 but 14.57% lower than the target for the month. Cumulative crude oil production by ONGC during April-March, 2019-20 was 20626.95 TMT which is 6.89%and 1.97% lower than target for the period andproduction during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Non realization of production from WO-16 cluster due to unavailability of MOPU.
• Less production from B-127 Cluster due to increase in water cut.
• ESP issues in wells of NBP and Ratna fields.
• Increase in water cut in certain wells of Mumbai High, Heera, Neelam& B173A fields.
• Less oil production due to restriction of movements for field operations in onshore fields due to COVID-19 lockdown.
1. Crude oil production by OIL during March, 2020 was254.07 TMT which is 13.65% lower than the monthly target and 8.64% lower than the March, 2019. Cumulative crude oil production by OIL during April-March, 2019-20 was 3106.61 TMT which is 9.29% and 5.66% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Rise in water cut in wells & decline in total liquid production of wells as a consequential effect of the wells shut-in during bandhs.
• Impact on progress of Workover and Drilling operations due to COVID-19.
• Less than planned contribution from workover and drilling wells as well as old well.
1. Crude oil production byPvt/JVs during March,2020 was 665.25 TMT which islower by 12.45% than the monthly target and 17.67%lowerthanMarch, 2019.Cumulative crude oil production by Pvt/JVs during April-March, 2019-20 was 8435.71 TMT which is 10.86% and 14.51% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON-90/1: Less than planned contribution from workover and drilling wells. ESP and Operations issues etc. in the Mangala, Bhagyam Aishwarya, ABH and Satellite fields.
• CB-OS/2: Production reduced in 5 oil wells due to water loading and sand issue. (CEIL)
• KG-ONN-2003/1: Underperformance of wells (ONGC)
1. Natural Gas
Natural gas production during March,2020 was 2411.16 MMSCM which is 21.89% lower than the monthly target and 14.38% lower when compared with March, 2019. Cumulative natural gas production during April-March, 2019-20 was 31179.96MMSCM which is 9.76% and 5.15% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of March, 2020 and cumulatively for the period April-March, 2019-20 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (MMSCM)
Oil Company
Target
March (Month)
April-March (Cumulative)
2019-20 (Apr-Mar)
2019-20
2018-19
% over last year
2019-20
2018-19
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
25848.00
2359.20
1905.52
2134.89
89.26
25848.00
23746.19
24674.65
96.24
OIL
3309.59
271.64
211.62
235.12
90.00
3309.59
2668.25
2721.91
98.03
PSC Fields
5395.20
456.08
294.03
445.95
65.93
5395.20
4765.51
5476.82
87.01
Total
34552.79
3086.93
2411.16
2815.96
85.62
34552.79
31179.96
32873.37
94.85
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC during March, 2020 was 1905.52MMSCM which is 19.23% lower than target and 10.74% lower when compared with March 2019. Cumulative natural gas production by ONGC duringApril-March, 2019-20 was 23746.19 MMSCM which is 8.13% and 3.76% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• Closure of gas wells in offshore in March’20 due to less offtake by GAIL and GSPC due to on-going COVID-19 lockdown conditions.
• Less Gas production from Vasistha/S1 wells in EOA due to sand/increase in water
• Non-realization of gas production planned from WO16 cluster.
• Less than planned gas production from Bassein field, Daman Tapti Block and marginal fields.
• Less production due to less gas off take by OTPC, Tripura.
• Less production due to less gas off take by gas consumers in Cauvery and Rajahmundry assets and no gas off-take in Jodhpur Asset.
1. Natural gas production by OIL during March, 2020 was 211.62 MMSCM which is 22.10% lower than monthly target and 10% lower than March, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-March, 2019-20 was 2668.25 MMSCM which is 19.38% and 1.97% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Decline in production potential of gas wells consequent shut-in during protest and bandhs.
• Controlled production because of low market demand (Tea Sector) during lockdown due to COVID19.
• Brahmaputra Valley Fertilizer Corporation Limited,BVFCL’s Namrup-II plants shutdown due to problem in Synthesis Gas Section and Namrup-III plants shut-down due to Urea reactor tube leakage.
• Low upliftment by NRL due to malfunction of the Power Generation unit.
• NTPS – Due to various maintenance issues of their existing gas turbines. Besides these, Namrup Replacement Power project (NRPP) shutdown due to compressor valve problem.
1. Natural gas production by Pvt/JVs during March,2020 was 294.03 MMSCM which is 35.53% lowerthan monthly target and34.07% lower than March, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-March, 2019 was 4765.51MMSCM which is 11.67% and 12.99% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON/6: Less offtake by consumers and few wells under workover. (FEL)
• Sohagpur West: Gas breakout awaited in dewatering wells.
• Raniganj East: Less offtake by consumers (ESSAR)
• AAP-ON-94/1: Less offtake by consumers. (HOEC)
1. Refinery Production (in terms of crude oil processed)
Refinery production during March, 2020 was 21203.58TMT which is 8.59% lower than the target for the month and5.74% lowerwhen compared with March, 2019. Cumulative production during April-March, 2019-20 was254385.82 TMT which is0.14% and 1.1% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production is given at Annexure-III. Company-wise production for the month of March, 2020 and cumulatively for the period April-March, 2019-20vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Figure 3: Monthly Refinery Production
Table 3: Refinery Production (TMT)
Oil Company
Target
March (Month)
April-March (Cumulative)
2019-20 (Apr-Mar)
2019-20
2018-19
% over last year
2019-20
2018-19
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
147944.81
13664.93
12261.57
12753.95
96.14
147944.69
144715.80
150975.66
95.85
IOCL
71900.25
6703.67
5736.13
5659.69
101.35
71900.25
69419.36
71815.86
96.66
BPCL
30900.00
2695.00
2706.52
2793.05
96.90
30899.99
31532.11
30823.44
102.30
HPCL
16499.00
1598.00
1514.77
1627.30
93.09
16499.00
17180.21
18444.07
93.15
CPCL
10400.00
930.00
853.19
1003.88
84.99
10400.00
10160.64
10694.70
95.01
NRL
2799.80
259.10
247.65
246.10
100.63
2799.80
2383.34
2900.39
82.17
MRPL
15400.00
1475.00
1196.68
1416.01
84.51
15400.00
13953.11
16231.05
85.97
ONGC
45.76
4.16
6.63
7.93
83.66
45.76
86.93
66.16
131.40
JVs
18755.00
1588.00
1698.07
1797.56
94.47
18755.00
20154.97
18188.69
110.81
BORL
7800.00
660.00
733.21
702.78
104.33
7800.00
7912.91
5715.88
138.44
HMEL
10955.00
928.00
964.86
1094.78
88.13
10955.00
12242.06
12472.80
98.15
Private
88040.52
7943.93
7243.95
7943.93
91.19
88040.52
89515.16
88040.52
101.67
RIL
69145.00
6153.91
5524.94
6153.91
89.78
69145.00
68894.99
69145.00
99.64
EOL
18895.52
1790.01
1719.01
1790.01
96.03
18895.52
20620.18
18895.52
109.13
TOTAL
254740.32
23196.85
21203.58
22495.43
94.26
254740.32
254385.82
257204.86
98.90
Note: Totals may not tally due to rounding off. *: Provisional
1. CPSE Refineries’ production during March, 2020 was 12261.57TMT which is 10.27% lower than the target for the month and3.86%lowerwhen compared with March, 2019.Cumulative production by CPSE refineries during April-March, 2019-20 was 144715.69TMT which is 2.18% and 4.15% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall of refinery production in some CPSE refineries are as under.
• IOCL, Guwahati & Bongaigaon: Lower due to planned shutdown.
• IOCL, Barauni, Haldia, Mathura, Panipat, Paradip and Jharia: Lower in line with demand.
• CPCL, Manali: Crude throughput is lower than target due to product containment issues because of Covid-19 lockdown.
• NRL, Numaligarh: Processing is as per crude availability
3.2 Production in JV refineries during March, 2020 was 1698.07TMT which is 6.93% higher than the target for the month but 5.53% lower when compared with March, 2019. Cumulative production by CPSE refineries during April-March, 2019-20 was 20154.97 TMT which is 7.46% and 10.81% higher than target for the period and production during corresponding period of last year respectively..
3.3 Production in private refineries during March, 2020 was 7243.95TMT which is 8.81% lower than the target as well as corresponding month of last year. Cumulative production by private refineries during April-March, 2019-20 was 89515.16 TMT which is 1.67% higher than the target as well as corresponding period of last year.
3.4 Refinery-wise details of the capacity utilization and production of petroleum products during the month of March, 2020 and cumulatively for the period April-March, 2019-20vis-à-vis April-March,2018-19 are given at Annexures -IV and V respectively.
Click here to see all Annexures