Ministry of New and Renewable Energy
NHPC conducts e-reverse Auction for the 2000 MW Grid Connected Solar PV Project
17 APR 2020 6:53PM by PIB Delhi
NHPC, a CPSU under Union Ministry of Power successfully conducted the e-reverse Auction(ERA) on 16.04.2020 for the 2000 MW Grid Connected Solar PV Project to be set up anywhere in India. The auction was held in presence of Shri A.K Singh, CMD, NHPC and Shri Y.K. Chaubey, Director (Technical).
In a tweet, Shri R. K. Singh, the Union minister of Power and New & Renewable Energy, said, “Bid for setting up 2000 MW of solar generation capacity was finalized by NHPC, a CPSU under the Ministry of Power, at a competitive tariff of Rs. 2.55 /2.56 per unit. During lockdown we kept our interaction with stakeholders alive throughvirtual platforms and also brought out new bids.” Shri Singh further said in his tweet that this tariff is the result of several measures which we have undertaken during the past few months to enhance confidence of investors and to promote ease of doing business. We stand committed to minimizing the risk to investors.
The E-RA was conducted amongst 7 bidders with aggregate capacity of 3140 MW. Against the total allocated capacity of 2000 MW, lowest e-RA tariff of Rs 2.55/unit to Rs 2.56/ unit was achieved against the initial quoted tariff of Rs 2.71/ unit to Rs 2.78/ unit. Inspite of complete lockdown in India due to Covid – 19, NHPC successfully completed the E-Reverse Auction.

নতুন আৰু পুনঃনবীকৰণযোগ্য শক্তি মন্ত্ৰালয়
২০০০ মেগাৱাট গ্ৰিঢ সংযোগী ছ’লাৰ পিভি প্ৰকল্পৰ বাবে এনএইচপিচিয়ে আয়োজন কৰিলে ই-ৰিভাৰ্ছ নিলাম
17 APR 2020 6:53PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় শক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনস্থ প্ৰতিষ্ঠান এনএইচপিচিয়ে ভাৰতৰ যিকোনো স্থানতে স্থাপন কৰিব পৰা ২০০০ মেগাৱাট গ্ৰিড সংযোগী চ’লাৰ পিভি প্ৰকল্পৰ বাবে বিগত ১৬ এপ্ৰিল, ২০২০ তাৰিখে সফলতাৰে ই-ৰিভাৰ্ছ নিলামৰ আয়োজন কৰে। এই নিলাম প্ৰক্ৰিয়াত উপস্থিত থাকে এনএইচপিচিৰ মুখ্য পৰিচালন সঞ্চালক এ কে সিং আৰু কাৰিকৰী সঞ্চালক ৱাই কে চৌৱে।
এই সন্দৰ্ভত কেন্দ্ৰীয় শক্তি মন্ত্ৰী তথা নতুন আৰু নবীকৰণযোগ্য শক্তি দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী আৰ কে সিঙে এক টুইটযোগে কয়, ২০০০ মেগাৱাটৰ সৌৰশক্তি সৃষ্টিৰ বাবে নিবিদা কেন্দ্ৰীয় শক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনস্থ প্ৰতিষ্ঠান এনএইচপিচিয়েই চূড়ান্ত কৰিছিল প্ৰতি ইউনিটত ২.৫৫/২.৫৬ টকা দৰত। লকডাউনৰ সময়ছোৱাত আমি অংশীদাৰসকলৰ সৈতে নিয়মিতভাৱে ভাৰ্চুৱেল প্লেটফৰ্মত আলোচনা কৰিছিলো আৰু আমাৰ নতুন নিবিদাও এনেদৰেই লাভ কৰিছিলো।’ মন্ত্ৰী সিঙে লগতে কয় যে এই টেৰিফ হৈছে ভালেমান পদক্ষেপৰ ফলাফল, যিবোৰ পদক্ষেপ আমি বিনিয়োগকাৰীৰ আত্মবিশ্বাস বৃদ্ধিৰ বাবে আৰু ব্যৱসায় কৰাৰ সুচলতা বৃদ্ধিৰ বাবে বিগত কেইটামান মাহত গ্ৰহণ কৰিছিলো। বিনিয়োগকাৰীসকলৰ শংকা হ্ৰাস কৰাৰ বাবে আমি সদায়েই প্ৰতিজ্ঞাবদ্ধ।
উল্লেখ্য যে এই ই-ৰিভাৰ্ছ অকশ্যন বা নিলাম সম্পন্ন কৰা হৈছিল সৰ্বমুঠ ৩১৪০ মেগাৱাট শক্তি উৎপাদনৰ ক্ষমতা থকা ৭ গৰাকী নিলাম ডাঁকোতা বা বিডাৰৰ মাজত। মুঠ অনুমোদিত সামৰ্থ্য ২০০০ মেগাৱাটৰ বিপৰীতে আটাইতকৈ কম ই-ৰিভাৰ্ছ অকশ্যন আছিল প্ৰতি ইউনিটত ২.৫৫ টকা অথবা ২.৫৬ টকা। প্ৰাৰম্ভিক অৱস্থাত এই মূল্য ধাৰ্য কৰা হৈছিল প্ৰতি ইউনিটত ২.৭১ টকাৰ পৰা ২.৭৮ টকা। সমগ্ৰ দেশতে সম্পূৰ্ণৰূপে লকডাউন চলি থকা সত্ত্বেও এনএইচপিচিয়ে সফলতাৰে সম্পন্ন কৰিবলৈ সক্ষম হয় এই ই-ৰিভাৰ্ছ অকশ্যন।